- Liczba reakcji
- 2
W?ucam to specjalnie dla gaara1995
Wiem ?e to ju? trzeci taki system na forum ale m?j jest inny xD
Znaczy nie jest m?j, znalaz?em go na innym forum, nazwy nie pami?tam...
W folderze actions/scripts tworzymy plik nazwa.lua.
W tym pliku wklejamy to; modyfikujemy jak komu si? podoba:
*(np. 2506,2508. Itemki o id 2506,2507 i 2508 nie b?d? upgradowane) w 100% nie rozgryz?em jescze tej opcji.
Do actions.xml:
W miejsce xxxx wstaw id wybranego itemka. Tym itemkiem b?dziesz upgradowa?.
(+):
1. Upgraduje nie tylko armor, defense lub attack ale tak?e dodatkowy attack i defense np; przy 100% upgradowaniu: itemek ma atk:25 +3 def:18 +2
po zupgradowaniu b?dzie mia? atk:50 +6 def:36 +4
2. ?atwa modyfikacja.
(-):
1.Mo?na upgradowac dos?ownie prawie wszystko gdzie w wi?kszo?ci nic to nie da; od but?w, leg?w przez bronie, ro?czki, runy, fluidy po armory, he?my, shieldy, pere?ki i itemek kt?rym si? upgraduje :/
Je?li kto? umie naprawic to niech napisze...
To chyba wszystko... Pzdr...!
Powtarzam:
Scrypt NIE jest m?j i NIE znam autora.
#Rahim:
-Kolor poprawiony, sry za poprzedni.
-Nie wiem co ze zdj?ciem, bo chyba dodac nie moge, chyba ?e da?bym Ci link i ty by? wstawi?.
-Nie jestem nabijaczem post?w jakby ktos sobie tak pomy?la? da?em bo gaara mnie poprosi?.
-Autora pisa?em ?e nie znam, ale ?eby si? nikt nie czepia? spr?buje dzi? znale?c, w?a?ciwie to ju? szukam.
Sry ale nie moge u?ywac c+alt przez co musz? pisac samo "c" :/
Screeny (upgradowanie ustawione na 100%):
xD
Upgradowanie itemka (demon shield normalnie ma 35 defa):
Upgradowanie broni (magic sword normalnie ma atk:48, de: 35+3):
Failed:
Wiem ?e to ju? trzeci taki system na forum ale m?j jest inny xD
Znaczy nie jest m?j, znalaz?em go na innym forum, nazwy nie pami?tam...
W folderze actions/scripts tworzymy plik nazwa.lua.
W tym pliku wklejamy to; modyfikujemy jak komu si? podoba:
Kod:
config = {
brokeChance = 0, -- [COLOR=blue]szansa na zniszczenie przedmiotu w %.[/COLOR]
upgradePercent = 100, -- [COLOR=blue]szansa na zupgradowanie itemka w %.[/COLOR]
maxUpgrade = 100, -- [COLOR=blue]Max-ymalny poziom zupgradowanego itemka.[/COLOR]
notAllowed = {} -- [SIZE=5]*[/SIZE][COLOR=blue]Id 2 itemkow pomi?dzy kt?rymi itemki nie b?d? upgradowane. [/COLOR]
}
function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition)
local getUpgraded = itemEx.actionid-10000
if getUpgraded < 0 then
getUpgraded = 0
end
if getUpgraded < config.maxUpgrade then
if itemEx.itemid > 0 then
if isItemMoveable(itemEx.itemid) == 1 and isItemRune(itemEx.itemid) == 0 and isCorpse(itemEx.uid) == 0 and isContainer(itemEx.uid) == 0 and isItemStackable(itemEx.itemid) == 0 and isItemFluidContainer(itemEx.itemid) == 0 and isInArray(config.notAllowed, itemEx.itemid) == 0 then
if config.brokeChance <= math.random(1,100) then
setItemName(itemEx.uid, getItemNameById(itemEx.itemid) .. "+" .. (getUpgraded+1))
doSetItemActionId(itemEx.uid, 10000+(getUpgraded+1))
doSendMagicEffect(toPosition, 30)
doPlayerSendTextMessage(cid, 22, "You successfuly upgraded " .. getItemNameById(itemEx.itemid) .. " to " .. (getUpgraded+1) .. " level.") -- [COLOR=blue]Napis jaki ma wyskoczyc gdy itemka si? poprawnie zupgradowa?a[/COLOR]
if getItemAttack(itemEx.uid) > 0 then
setItemAttack(itemEx.uid, getItemAttack(itemEx.uid)+((getItemAttack(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
if getItemExtraAttack(itemEx.uid) > 0 then
setExtraItemAttack(itemEx.uid, getExtraItemAttack(itemEx.uid)+((getExtraItemAttack(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
if getItemDefense(itemEx.uid) > 0 then
setItemDefense(itemEx.uid, getItemDefense(itemEx.uid)+((getItemDefense(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
if getItemExtraDefense(itemEx.uid) > 0 then
setItemExtraDefense(itemEx.uid, getItemExtraDefense(itemEx.uid)+((getItemExtraDefense(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
if getItemArmor(itemEx.uid) > 0 then
setItemArmor(itemEx.uid, getItemArmor(itemEx.uid)+((getItemArmor(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
if getItemAttackSpeed(itemEx.uid) > 0 then
setItemAttackSpeed(itemEx.uid, getItemAttackSpeed(itemEx.uid)+((getItemAttackSpeed(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
if getItemHitChance(itemEx.uid) > 0 then
setItemHitChance(itemEx.uid, getItemHitChance(itemEx.uid)+((getItemHitChance(itemEx.uid)/100)*config.upgradePercent))
end
else
doPlayerSendTextMessage(cid, 22, "Item upgrading to level " .. (getUpgraded+1) .. " fail! You lose item!") -- [COLOR=blue]Napis jaki ma wyskoczyc gdy itemka nam si? psuje.[/COLOR]
doRemoveItem(itemEx.uid, 1)
doSendMagicEffect(toPosition, 34)
end
doRemoveItem(item.uid, 1)
else
doPlayerSendCancel(cid, "You cannot upgrade this item!") -- [COLOR=blue]Napis jaki ma wyskoczyc gdy nie mo?na zupgradowac danej itemki[/COLOR]
end
end
else
doPlayerSendCancel(cid, "This item is already upgraded to maximum item level.") -- [COLOR=blue]Napis jaki ma wyskoczyc gdy itemka zupgradowana do maximum.[/COLOR]
end
return TRUE
end
Do actions.xml:
Kod:
<action itemid="xxxx" script="nazwa.lua"/>
(+):
1. Upgraduje nie tylko armor, defense lub attack ale tak?e dodatkowy attack i defense np; przy 100% upgradowaniu: itemek ma atk:25 +3 def:18 +2
po zupgradowaniu b?dzie mia? atk:50 +6 def:36 +4
2. ?atwa modyfikacja.
(-):
1.Mo?na upgradowac dos?ownie prawie wszystko gdzie w wi?kszo?ci nic to nie da; od but?w, leg?w przez bronie, ro?czki, runy, fluidy po armory, he?my, shieldy, pere?ki i itemek kt?rym si? upgraduje :/
Je?li kto? umie naprawic to niech napisze...
To chyba wszystko... Pzdr...!
Powtarzam:
Scrypt NIE jest m?j i NIE znam autora.
#Rahim:
-Kolor poprawiony, sry za poprzedni.
-Nie wiem co ze zdj?ciem, bo chyba dodac nie moge, chyba ?e da?bym Ci link i ty by? wstawi?.
-Nie jestem nabijaczem post?w jakby ktos sobie tak pomy?la? da?em bo gaara mnie poprosi?.
-Autora pisa?em ?e nie znam, ale ?eby si? nikt nie czepia? spr?buje dzi? znale?c, w?a?ciwie to ju? szukam.
Sry ale nie moge u?ywac c+alt przez co musz? pisac samo "c" :/
Screeny (upgradowanie ustawione na 100%):
xD
Upgradowanie itemka (demon shield normalnie ma 35 defa):
Upgradowanie broni (magic sword normalnie ma atk:48, de: 35+3):
Failed:
))))