jak odblokowac porty ? POMOC

DaKe

Active User
Czerwiec 3, 2009
Liczba reakcji
0
Siema,

Nie umiem odblokowa? port?w, mam router ASMAX BR-604g internet z UPC.. Prosze o pomoc

Pzdr. :)

Odwiezam pomo?e ktos !?

Odp: jak odblokowac porty ? POMOC

Na routerze?. Przeciez AP nie routuje a tylko przekazuje sygnal.

To co mam zrobic ?eby mi ludzie na otsa wchodzili ; >

Bo wszystko robie, a nic nie dzia?a;/

Ale to jest jakis problem, a ja szukam jak postawic ots pod router ip zeew?trzneO.oO.o

Ostatnia edycja:

Chodzi ci o przekierowywanie portow???

Jesli tak to : SERVICES-->NAT-->NAT OPTIONS:NAT Rule Entry-->ADD--> i trzeba wpisa? Rule ID czyli kolejny numer na li?cie (oboj?tnie jaki) "Local Address From" i "Local Adrees To" wpisujemy swoje IP -->"Destination Port From","Destination Port To" i "Local Port" wpisujemy port TPC -->Submit ... to samo powtarzamy dla UDP na koniec robimy to co zawsze po zmianie konfiguracji w routerze "After configure all settings, go to Admin -> Commit & Reboot -> and click Commit button"

W moim Asmaxie dziala ;p

Nie Chce postawic ots .. Ale Ador napisa? ?e nie trzeba wi?c co trzeba zrobic zeby dziala? ten ots ludzie wchodzili na niego w config lua wpisa?e ip i nic ..

Przekierowa? musisz porty 80, 7171, 7172, 3306 ...
Je?eli masz zewn?trzne IP na routerze... a je?eli nie masz to dupa zbita ; )

DaKe zanim napiszesz ?e to jaki? problem w tym linku by? to przeczytaj go chocia? ... -,-
Po zalogowaniu na router mam szereg opcji z czego wybieram Advanced a p??niej Port Forwarding , ustawiam swoje lokalne IP i port przypu??my 21, i ok.
ip kofniguracji modemu (tam gdzie masz si? zalogowa? na router)(192.168.1.1)
;)

Back
Do góry