Jak postawic otsa na dedyku od podstaw.

Status
Zamknięty.

TibiaExpert

User
Listopad 1, 2009
Liczba reakcji
1
Witam ots juz powoli jest gotowy i teraz mam do was prosbe a mianowicie.

1.Jezeli bede mial zdalny pulpit to sie to robi jak na zwyklym komp?
2.Jakich programow uzyc.

ITD. A wiec najlepiej by bylo za pomoca "Screnow" mysle ze nie tylko mi sie to przyda za pomoc daje ogromnego +

Odp: Jak postawic otsa na dedyku od podstaw.

Witaj.

Przeczytaj ten pordanik http://tibia.net.pl/konfiguracja/65454-zakup-i-uzytkowanie-serwera-dedykowanego-windows-krok-po-kroku.html Powinien pomoc.

Przede wszystkim zapomnij o czyms takim jak servery VPS - Wybor dla samob?jc?w. Linuxa tez nie polecam (bo kompilacja i inne pierdoly) Laczenie z dedykiem jest proste - start->uruchom->wpisujesz "mstsc", potem w okienku dane, ktore dostaniesz od firmy hostingowej. Wrzucasz Silnik i Xamppa z acc makerem, odpalasz je i kazdy moze sie juz polaczyc z Twoim serwerem.

Pozdrawiam

Najlepiej otsa ?eby? postawi? na Linuxie, tylko, ?e on nie odczytuje .exe, wi?c b?dziesz musia? przekompilowa? silnik tak ?eby na tym systemie dzia?a?.

uzytkownik up ma racje

xD spoko a jak to zrobic? Pomoc=Repucik jutro bede mial dedyka czyli prosze o szybka odp. Z gory dziekuje.

~~*~~ODSWIEZAM~~*~~~
Tylko zeby TEAM T.N.PL nie dal mi OSTRZEZENIA !

xD spoko a jak to zrobic? Pomoc=Repucik jutro bede mial dedyka czyli prosze o szybka odp. Z gory dziekuje.

kompilacja wiesz wog?le coto jest ? . Masz RPSa i teraz nie wiesz co masz nim zrobic... ;] haha ;d

Szykuj z 40zl na wynajcie jakiegos admina co ci pointaluje wszystko to sie moze jeszcze jakos odrobisz ;o (watpie xd)

No to tak. Jako ?wie?akowi z linuxem odradzam Ci bra? rps. Po pierwsze nie poradzisz sobie z kompilacja i ustawieniem wszystkiego , a po drugie ten rps wytrzyma max 50-60 os?b bez lag?w. Je?li ju? naprawd? nie masz pieni?dzy na lepszy serwer, to zawsze s?u?? pomoc? na gg.

Dodo993 wida? ?e si? nie znasz na rps :/
Te rpsy niby tak wszyscy krytykuj? a nie s? lepsze ni? te "dedyki" (nie wszystkie..)

Co do rps i linux proponuj? si? zapozna? z tym tematem, kole? powinien Ci pom?c:
http://tibia.net.pl/pomoc-z-ot/2134...nika-pomoc-instalacja-potrzebnych-zrodel.html

Co do linuxa idzie zainstalowa? oprogramowanie kt?re czyta pliki .exe ale muli mocno serwa wiec za duzej mapki nie mozesz miec bo nie utrzyma:
Blog o Linux Ubuntu: Instalacja emulatora Windowsa (Wine) w Ubuntu

Pozdrawiam!

Nie wiem i ma?o os?b wie a jak wiedz? t? dedyk z kas?....
I nie wyzywa? mnie ?e nie ma ots?w z dedykiem za free bo ja wiem lepiej

Status
Zamknięty.
Back
Do góry