Kompilacja jak przeromplikowac items?? help

Status
Zamknięty.

dubel16

Active User
Styczeń 27, 2010
Liczba reakcji
2
witam. potrzebujepomocy z przekomplikowaniem items z wersji 8.54 na wersje 8.6. tak zeby itemy z 8.54 dzialaly mi pod tibia 8.6 za pomoc reput. dzieki zgory

Odp: jak przeromplikowac items?? help

Nadal potrzebuje pomocy !!!! pomozcie

Nie ma takiej mo?liwo?ci ze wzgl?du na to, ?e na 8.6 s? inne wygl?dy item?w, kt?re nie s? dost?pne w kliencie 8.54.

ale mi chodzi o to ze ja i tak cala date z 8.54 chce wrzucic do 8.6 tylko items maja byc te same co na 8.54 tylko zeby dzialaly pod 8.6.

yy to wywal tamto items.xml i items.dat i wstaw swoje z 8.54?

Nie da tak sie wlasnie. i chce te z 8.54 przerobic na 8.6 ale nie wiem jak ;/

Nie lepiej w items.cpp zakomentowa? linijki, kt?re s? odpowiedzialne za sprawdzanie items?

Govern

A jak to zrobic>???

Wkurwia mnie jedno, to, ?e u?omni ludzie, kt?rzy g?wno w tej sprawie wiedz? si? wypowiadaj?... Jest kilka mo?liwo?ci, jedn? z nich jest moja ulubiona, kt?r? ci mog? udost?pni?.. ?ci?gnij TFS 0.3.6pl1 pod 8.54 i w resources.h zmien klienta min=854, max=860 i jak si? uda to b?dziesz mia? klienta 8.6 z dat? z 8.54, czasem przycrashowa?, mo?e ale powinno dzia?a? :)

Wkurwia mnie jedno, to, ?e u?omni ludzie, kt?rzy g?wno w tej sprawie wiedz? si? wypowiadaj?... Jest kilka mo?liwo?ci, jedn? z nich jest moja ulubiona, kt?r? ci mog? udost?pni?.. ?ci?gnij TFS 0.3.6pl1 pod 8.54 i w resources.h zmien klienta min=854, max=860 i jak si? uda to b?dziesz mia? klienta 8.6 z dat? z 8.54, czasem przycrashowa?, mo?e ale powinno dzia?a? :)

Pijesz do mnie przyjacielu? "Czasem przycrashowa? mo?e" nice podej?cie.

@dubel16

?eby usun?? sprawdzanie wersji items.otbm musisz wej?? w items.cpp wyszuka? linijki zwi?zanej z wersj? klienta i od zaczynaj?cej si? klamry { da? komentarz, a? do zamkni?cia jej }
Komentarze w C++ dajemy tak /* Okomentowany tekst */
Od tej chwili nie b?dzie sprawdza?o item?w. Je?li sobie nie poradzisz napisz PW to sie dogadamy dasz mi swoje items.cpp to ci przerobie i ode?l?.

Dok?adniej w items.cpp powiniene? mie? co? podobnego:

Kod:
 if(Items::dwMajorVersion == 0xFFFFFFFF)
        std::clog << "[Warning - Items::loadFromOtb] items.otb using generic client version." << std::endl;
    else if(Items::dwMajorVersion < 3)
    {
        std::clog << "[Error - Items::loadFromOtb] Old version detected, a newer version of items.otb is required." << std::endl;
        return ERROR_INVALID_FORMAT;
    }
    else if(Items::dwMajorVersion > 3)
    {
        std::clog << "[Error - Items::loadFromOtb] New version detected, an older version of items.otb is required." << std::endl;
    }
    else if(Items::dwMinorVersion != CLIENT_VERSION_860)
    {
        std::clog << "[Error - Items::loadFromOtb] Another (client) version of items.otb is required." << std::endl;
    }

Przerabiasz to na:

Kod:
/* if(Items::dwMajorVersion == 0xFFFFFFFF)
        std::clog << "[Warning - Items::loadFromOtb] items.otb using generic client version." << std::endl;
    else if(Items::dwMajorVersion < 3)
    {
        std::clog << "[Error - Items::loadFromOtb] Old version detected, a newer version of items.otb is required." << std::endl;
    }
    else if(Items::dwMajorVersion > 3)
    {
        std::clog << "[Error - Items::loadFromOtb] New version detected, an older version of items.otb is required." << std::endl;
    }
    else if(Items::dwMinorVersion != CLIENT_VERSION_860)
    {
        std::clog << "[Error - Items::loadFromOtb] Another (client) version of items.otb is required." << std::endl;
    }*/

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry