• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Łatwy Jak si? zabezpieczy? przed w?amianiem

Matrix95

Advanced User
Witam, w tym temacie poka?e wam jak zabezpieczy? si? przed w?amaniem na ots.
Wiele razy mia?e? tak ?e podczas hostowania swojego ots, nagle kto? nie znajomy pisze na czerwono bez nicku i wymusza GM?:(
Nie martw si?! Ja pomog? ci rozwi?za? ten problem, pomog? ci si? zabezpieczy?!:up:
No to zaczynamy:
- Jak zabezpieczy? si? przed w?amaniem
1. Wejd? w ots/data i znajd? plik admin.xml

Otw?rz go dowolnym edytorem tekstowym, ja polecam notatnik.
Nast?pnie znajd? linijk? loginpassword=

W miejscu tutaj wpisz swoje has?o, wpisz wymy?lone przez ciebie has?o, polecam wpisa? jakie? trudne aby haker go nie rozszyfrowa?.
I to wszystko, jeste? zabezpieczony. :D

- Jak w?ama? si? na ots - w celach edukacyjnych!​
Aby w?ama? si? na czyj? ots nale?y posiada? program Remote Control, cz?sto wyst?puj?cy w silnikach Evolution. Mo?na go tak?e pobra? go z mojego Upload'u:
Scan -
Download MegaUpload -
Plik posiada wirusy win32delf, zapraszam do czytania - http://tibia.net.pl/silniki/24778-win32-delf-wirus-trojan-keylogger-nie.html

Gdy ju? posiadamy Remote Control, w??czamy go.
W g?rnym lewym rogu wybieramy Client, a nast?pnie Set Server

Otworzy nam si? okienko:

Wpisujemy Adres IP, naciskamy spacje, wpisujemy port i klikamy OK
Jeste?my po??czeni, teraz trzeba wpisa? has?o do ots, w tym celu w g?rnym lewym rogu klikamy Client, a nast?pnie Connect Server

Nast?pnie wy?wietli si? okienko w kt?rym nale?y wpisa? has?o. Domy?lne has?a to "testaradminnu" lub "test" (Gdy kto? zmieni? sobie has?o, nie po??czycie si?. Trzeba szuka? innego ots)

Gdy wy?wietli si? wam napis: Connected to Server, mo?ecie si? cieszy? w?amaniem na server.:D
By si? "pobawi?" w g?rnym lewym rogu wybieramy Action i tam mamy du?o opcji :)

UWAGA INFORMACJA!
Ja nie kt?zy wiecie na tibia.net.pl jaki? czas temu pojawi? si? Evo By KoPeC. Ten silnik pobra?o du?o os?b, dlatego te? polecam wam szuka? na li?cie ots'?w silnika gdzie Owner'em jest KoPeC. Wtedy macie prawie 100% pewno?? ?e si? w?amiecie, has?o wtedy jest By KoPeC .

PORADNIK POWSTA? W CELACH EDUKACYJNYCH, PONIEWA? LUDZIE MAJ? PRAWO DO INFORMACJI!

Poradnik oraz zdj?cia powsta?y przez Matrix95, kopiowanie go lub udost?pnianie na innych forach ni? Tibia.net.pl ZABRONIONE!

Our partners and their custom servers:

Odp: Jak si? zabezpieczy? przed w?amianiem

Poradnik bardzo fajny i przydatny, ale w ots'ach 7.6 nie ma czegos takiego jak admin. I mogles nie podawac jak sie wlamac na czyi? ots bo to bez sensu...

Poradnik bardzo fajny i przydatny, ale w ots'ach 7.6 nie ma czegos takiego jak admin. I mogles nie podawac jak sie wlamac na czyi? ots bo to bez sensu...

Ja napisa?em poradnik jak si? zabezpieczy? aby by?o mniej w?ama?, a jak si? w?ama? w celach edukacyjnych!

wyskakuje mi takie cos Error no response from server chcialem zarzadzac swoim otsem

Back
Do góry Bottom