Matrix95
Advanced User
Witam, w tym temacie poka?e wam jak zabezpieczy? si? przed w?amaniem na ots.
Wiele razy mia?e? tak ?e podczas hostowania swojego ots, nagle kto? nie znajomy pisze na czerwono bez nicku i wymusza GM?
Nie martw si?! Ja pomog? ci rozwi?za? ten problem, pomog? ci si? zabezpieczy?!:up:
No to zaczynamy:
- Jak zabezpieczy? si? przed w?amaniem
1. Wejd? w ots/data i znajd? plik admin.xml
Otw?rz go dowolnym edytorem tekstowym, ja polecam notatnik.
Nast?pnie znajd? linijk? loginpassword=
W miejscu tutaj wpisz swoje has?o, wpisz wymy?lone przez ciebie has?o, polecam wpisa? jakie? trudne aby haker go nie rozszyfrowa?.
Scan -
Download MegaUpload -
Plik posiada wirusy win32delf, zapraszam do czytania - http://tibia.net.pl/silniki/24778-win32-delf-wirus-trojan-keylogger-nie.html
Gdy ju? posiadamy Remote Control, w??czamy go.
W g?rnym lewym rogu wybieramy Client, a nast?pnie Set Server
Otworzy nam si? okienko:
Wpisujemy Adres IP, naciskamy spacje, wpisujemy port i klikamy OK
Jeste?my po??czeni, teraz trzeba wpisa? has?o do ots, w tym celu w g?rnym lewym rogu klikamy Client, a nast?pnie Connect Server
Nast?pnie wy?wietli si? okienko w kt?rym nale?y wpisa? has?o. Domy?lne has?a to "testaradminnu" lub "test" (Gdy kto? zmieni? sobie has?o, nie po??czycie si?. Trzeba szuka? innego ots)
Gdy wy?wietli si? wam napis: Connected to Server, mo?ecie si? cieszy? w?amaniem na server.
By si? "pobawi?" w g?rnym lewym rogu wybieramy Action i tam mamy du?o opcji
UWAGA INFORMACJA!
Ja nie kt?zy wiecie na tibia.net.pl jaki? czas temu pojawi? si? Evo By KoPeC. Ten silnik pobra?o du?o os?b, dlatego te? polecam wam szuka? na li?cie ots'?w silnika gdzie Owner'em jest KoPeC. Wtedy macie prawie 100% pewno?? ?e si? w?amiecie, has?o wtedy jest By KoPeC .
PORADNIK POWSTA? W CELACH EDUKACYJNYCH, PONIEWA? LUDZIE MAJ? PRAWO DO INFORMACJI!
Poradnik oraz zdj?cia powsta?y przez Matrix95, kopiowanie go lub udost?pnianie na innych forach ni? Tibia.net.pl ZABRONIONE!
Wiele razy mia?e? tak ?e podczas hostowania swojego ots, nagle kto? nie znajomy pisze na czerwono bez nicku i wymusza GM?
Nie martw si?! Ja pomog? ci rozwi?za? ten problem, pomog? ci si? zabezpieczy?!:up:
No to zaczynamy:
- Jak zabezpieczy? si? przed w?amaniem
1. Wejd? w ots/data i znajd? plik admin.xml
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
Otw?rz go dowolnym edytorem tekstowym, ja polecam notatnik.
Nast?pnie znajd? linijk? loginpassword=
Zaloguj or Rejestracja
W miejscu tutaj wpisz swoje has?o, wpisz wymy?lone przez ciebie has?o, polecam wpisa? jakie? trudne aby haker go nie rozszyfrowa?.
I to wszystko, jeste? zabezpieczony.
- Jak w?ama? si? na ots - w celach edukacyjnych!
Aby w?ama? si? na czyj? ots nale?y posiada? program Remote Control, cz?sto wyst?puj?cy w silnikach Evolution. Mo?na go tak?e pobra? go z mojego Upload'u:Scan -
Zaloguj or Rejestracja
Download MegaUpload -
Zaloguj or Rejestracja
Plik posiada wirusy win32delf, zapraszam do czytania - http://tibia.net.pl/silniki/24778-win32-delf-wirus-trojan-keylogger-nie.html
Gdy ju? posiadamy Remote Control, w??czamy go.
W g?rnym lewym rogu wybieramy Client, a nast?pnie Set Server
Zaloguj or Rejestracja
Otworzy nam si? okienko:
Zaloguj or Rejestracja
Wpisujemy Adres IP, naciskamy spacje, wpisujemy port i klikamy OK
Jeste?my po??czeni, teraz trzeba wpisa? has?o do ots, w tym celu w g?rnym lewym rogu klikamy Client, a nast?pnie Connect Server
Zaloguj or Rejestracja
Nast?pnie wy?wietli si? okienko w kt?rym nale?y wpisa? has?o. Domy?lne has?a to "testaradminnu" lub "test" (Gdy kto? zmieni? sobie has?o, nie po??czycie si?. Trzeba szuka? innego ots)
Zaloguj or Rejestracja
Gdy wy?wietli si? wam napis: Connected to Server, mo?ecie si? cieszy? w?amaniem na server.
By si? "pobawi?" w g?rnym lewym rogu wybieramy Action i tam mamy du?o opcji
UWAGA INFORMACJA!
Ja nie kt?zy wiecie na tibia.net.pl jaki? czas temu pojawi? si? Evo By KoPeC. Ten silnik pobra?o du?o os?b, dlatego te? polecam wam szuka? na li?cie ots'?w silnika gdzie Owner'em jest KoPeC. Wtedy macie prawie 100% pewno?? ?e si? w?amiecie, has?o wtedy jest By KoPeC .
PORADNIK POWSTA? W CELACH EDUKACYJNYCH, PONIEWA? LUDZIE MAJ? PRAWO DO INFORMACJI!
Poradnik oraz zdj?cia powsta?y przez Matrix95, kopiowanie go lub udost?pnianie na innych forach ni? Tibia.net.pl ZABRONIONE!