• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Jak sie uchronic?

Status
Zamknięty.

damianek0395

Active User
Liczba reakcji
1
Witam ma pytanie wczoraj zostalem schakowany ale naszczesnie dzisiaj odzyskalem 2 postacie ale nei rozumniem tego dlaczego na 2 kontach mnie schakowali i to osobnych ??Hmmm dobra mneijsza z tym jak mozna uchronic sie od hakerow kiedys sie cos tam zakladolo na i ze dostawalo sie jakiegos key i jak cie hakneli wpisywales go i chyba dostawales pasy jest to jescze?? jak jest to to prosze powiedzcie mi w co mam wejsc na tibi .com ? po lewej stonie w jakie tam opcje ?i co zorbic z tym keyem jak go bede mial jak mnie chakna ?? tez powiedzice mi gddzie go mam wpisac :PP

REPUST !!! OCZYWISCIE ORAz jak bedzie wszystko ok to nawet wysle SMS do 10 zl na cos !!

Odp: Jak sie uchronic?

Dobra zacznijmy od tego, ?e zanim wlogujesz si? ponownie do gry to ?ci?gnij program HijackThis i przeskanuj kompa dok?adnie ;].A ten key, o kt?rym wspomnia?e? to Recovery-key, czyli w wolnym przek?adzie Klucz Bezpiecze?stwa.Wyrabia si? go, po to, aby szybko zmieni? mail konta i/lub has?o w razie hacku, lub zapomnienia acc-numeru i/lub passworda.Wyrabia si? go poprzez : login-register account.Wpisujesz dane osobowe, mo?na nie swoje ;p.I bierzesz ok czy co? takiego.Je?eli ci? hakn?, we? zak?adk? account-lost account i tam wybierz, ?e nie pami?tasz account numberu i passworda.Wpisujesz key i e-mail i jest gites majonez ;>.

Pozdro.

Prawdopodobnie masz keyloggera, kt?ry ?ci?ga passy z pami?ci Tibii i wysy?a hakerowi, dlatego dwa Twoje konta zosta?y shackowane.

Recovery key otrzymuje si? przy zak?adaniu konta, a je?li go stracisz, to musisz zam?wi? nowy, kt?ry kosztuje 5 euro.

Aby odzyska? konto musisz skorzysta? z panelu "lost account interface" i po kolei wykonywa? podane kroki.

Witam. Jest re-keya tibia.com raz ci go podaje a ty musisz go zapisa? itp.
Musisz si? zalogowa? na tibia.com i teraz czy twoje konto juz ma re keya a jak nie to na g?rze register accontun (chyba) i podajesz imi?, nazwisko, ulice, kod pocztowy, miejscowo?? itp. password okey i wyskoczy ci okienko na br?zowo i tam numer np. 54DA4-DA4D-D4A56-5D4A6-54 co? takiego i jak ci? z hakuj? ty bierzesz na login tam jak passy wpisa? na tibia.com i na dole Lost Account i tam podajesz nick postaci z konta, nowy e-mail i re keya a tak?e g?rny pass znaczy account number i na e-mail przysy?aj? ci new password.

Je?li pomog?em wie? co robi?.. - Rozumiem, ?e podzi?kowa?? ; ) //Kav

Pozdro
Lajdia

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ok ale z tym programe co usuwa kleyore to mzoecie powiedizec co mam wcisnac lub wstawic obrazki z tym co mam wcisnac zeby mi kompa sprawdzil bed ewcdzieczny oczywiscie repusty a dla tych 2 albo 3 panow tez repusty !! bede po 2:P:D

@ ODZIWEZAmm

MAM pytanie jak oni wypelnili te pole z tymi danym w r-key a ja to zmenilem na swoje to po miesiacu przyjdize mi nowy r-key ? bo teraz neiwem czy oni maja tego r-keya czy nie (bo ja jak zmienilem dane musze czekac 30 dni) POMOCY PLX:)

Status
Zamknięty.
Do góry