• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Jak stworzy? gre MMORPG

Status
Zamknięty.
Jedni pisz? ?e do via www C++ nie potrzebne a jedni ?e potrzebne to w ko?cu jak
P.s Patryksw "+" leci :)
A i w?a?nie z tego kursu ju? korzysta?em ;)
Mi nie chodzi o jaki? silnik z kosmosu prosta gierka chodzenie zabijanie potwork?w itemy kupowanie nic wi?cej do tego prosta grafika i jestem w niebie :)

Notka moderatorska:
Post pod postem, ??cze

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Our partners and their custom servers:

Odp: Jak stworzy? gre MMORPG

Zdecyduj si?. Ma by? via www, i ma si? w niej chodzi? i zabija? potworki?...
Jedni pisz? ?e do via www C++ nie potrzebne a jedni ?e potrzebne to w ko?cu jak

To napisa? 13 letni spec od programowania. rotfl.

Ostatnia edycja:

C++
Pisanie r??nych aplikacji, program?w, konsolek itp.

PHP
Pisanie skrypt?w na stron? internetow?. Np. ?eby si? zalogowa? na forum itp.

Pami?taj, ?e samym PHP nic nie zdzia?asz.
Jak szukasz gotowc?w via www, to polecam Vallheru (lepsze to ni? pisanie od zera, mwahaha).

Marginalnie, nauka PHP jest przyjemniejsza, ale wcale nie taka kr?tka...

je?eli chcesz samo RPG starczy ci essential engine. Jak chcesz pisa? mmorpg to masz od tego open tibie. Nie istniej? w 100% darmowe silniki mmorpg kt?re s? w pe?ni darmowe stworzone od zera, na kt?re dostajesz licencje.

C++
Pisanie r??nych aplikacji, program?w, konsolek itp.
PHP
Pisanie skrypt?w na stron? internetow?. Np. ?eby si? zalogowa? na forum itp.
Pami?taj, ?e samym PHP nic nie zdzia?asz.
Jak szukasz gotowc?w via www, to polecam Vallheru (lepsze to ni? pisanie od zera, mwahaha).
Marginalnie, nauka PHP jest przyjemniejsza, ale wcale nie taka kr?tka...

Nie tylko w php mo?na pisa? skrypty www. S? jeszcze inne j?zyki. Chocia?by ruby, python, perl...

Je?eli chcesz uzyska? jakie? efekty, ?adowania tre?ci bez prze?adowania strony, musisz pozna? technologie ajax, co z tym idzie r?wnie? javascript.

A takie pytanko co do vallheru jak ju? wrzuc? na serwer to trzeba potem co? zrobi? aby dzia?a?o bo mi nie chce :( nawet zainstalowac si? nie da!!

Trzeba si? na tym zna? bo tak to nie ma co zaczyna?, a je?eli bardzo si? upierasz to znajd? sobie jakie? forum gdzie si? tym zajmuj? i tam ci? naucz?;]

A takie pytanko co do vallheru jak ju? wrzuc? na serwer to trzeba potem co? zrobi? aby dzia?a?o bo mi nie chce :( nawet zainstalowac si? nie da!!
Wiesz co to jest konfiguracja?

Przed robieniem strony gry via www mo?e by? si? nauczy? najpierw podstaw a nie od razu lecisz jak najwy?ej. Skoro nie potrafisz skonfigurowa? Vallheru to naucz si? na pocz?tek stworzenia strony www w htmlu, ucz si? php w mi?dzyczasie i dodawaj skrypty do swojej strony.

Czytaj?c twoje poprzednie posty chyba chodzi ci o gr? via www we flashu bo znaj?c sam PHP nie zrobisz nic wi?cej jak gr? bez grafiki typu thecrims.

sluchaj zglos sie do mnie moje gg jest na moim profilu.Mam gotowce mam kilka silnikow gotowych w 2D ale takrze viaa ;] Mam cos w stylu ogame,My Fantasty Online ;] nic prostrzego tyle ze jak sam nawet robilem gre w rpgmaker to zrobilem kilka map ,potworow i postaci lecz nie umialem tego zlozyc :] na wakacje szukam teamu w ktorym moglibysmy zrobic jakas fajna gra :] jestem projektantem stron internetowych ale take umiem grzebac w silnikach gier i podwyzszac ich morale

jak cos gg 5277940

najlepiej zrob w javie.
java jest chyba najlepsza jesli chodzi o te sprawy.
obczaj sobie pare kursikow jak ja , tworz powoli aplikacje na telefon itd.
najlepiej zaczni od hello world ;d
jakbys chcial przyklad gry robionej w javie (mmorpg) to obczaj pokemon world online.

Naucz si? j?zyk?w na prz?d takich jak Php,htlm,c++, java... i innych ciekawych bardzo trudnych rzeczy. Tworzenie gry MMORPG jest bardzo trudne, wymaga du?ego po?wi?cenia i bardzo dobrej i zgranej ekipy.
Tak? gr? by? robi?/a 2 lata jak ma by? jaka? dobra z epitem. Je?eli zwyk?a taka rozgrywka jak Gladiatus.pl to 1,5 oko?o, ( z dobrym sk?adem ) z marnymi noobami to naprawd? pracowaliby?cie 5 lat.
Potrzebne tak?e s? takie rzeczy jak silnik, mapper [ grafik ], skrypter, reklamator [ je?eli chcesz ] i 2 pomocnik?w.

Gra mmo ( twoja jak postawisz ) powinna by? zareklamowana na portalach o du?ej ilo?ci zarejestrowanych i o du?ej ilo?ci wizyt.
takie jak
nasza-klasa.pl
fotka.pl
poszkole.pl
google.pl
gry.pl
Tibia.net.pl

Te reklamy nie maj? by? takie ?e piszesz post lub zak?adasz noobski reklamator gry, tylko na pw o gadu do admina, i z nim porozmawia? o cenie reklamy na forum i co np miesi?c by? p?aci? 100 z? ( nie znam si? ) - Podaj? cen? mojego zwrotu.

My?l? ?e to co napisa?em powinno ci pom?c ;p

Hm jak chcesz od 0 to zajmie co to z pare lat ... Inni robi? to w grupe z 30 osobow? grup? mo?e 100 osobow? a ty chcesz sam zrobi?? No ?ycz? powodzenia

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom