• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Jak usun?? ?ledzika?

Status
Zamknięty.

Ognisty

Magic System
Liczba reakcji
173
Witam.

Przegl?daj?c stron? nasza-klasa.pl widzia?em, ?e wiele os?b ma problemy z usuni?ciem ?ledzika. W tym ma?ym poradniku wyt?umacz? Wam, jak nale?y go usun??.

W tym celu wchodzimy na stron? Jak usun?? ?ledzika po czym klikamy na przegl?dark? kt?rej u?ywamy:
21297vk.jpg

U?ywam przegl?darki Firefoxa, dla przyk?adu wyt?umacz? to na nim.
A wi?c klikam w ikon? tej przegl?darki, po czym wchodz?c w link widoczny na zdj?ciu poni?ej rozpoczynam instalacj?:

24zkndz.jpg

Procesu instalacji nie b?d? opisywa?, jest on zb?dny, poniewa? chyba ka?dy z Was wie jak wygl?da instalacja.
Po zainstalowaniu pluginu Firefox prosi nas o "zrestartowanie" przegl?darki. Wy??czamy, w??czamy przegl?dark?, po czym w prawym g?rnym rogu widzimy znak ABP, w czerwonym k??ku.
fkzkop.jpg

Klikamy na niego prawym przyciskiem myszki, wchodzimy w Ustawienia, klikamy w Dodaj filtr, po czym wpisujemy #div(sledzik_box ) <(bez spacji mi?dzy box a )). Powinno to wygl?da? mniej wi?cej tak:
35382vd.jpg

Je?li wszystko dobrze zrobili?my, ?ledzik powinien znikn??.

Copyright © 2009 by Ognisty&Skalarek. All Rights Reserved.

Odp: Jak usun?? ?ledzika?

Moja praca, poradnik Ognistego ;)
teraz mo?ecie mie? nk bez tego g?wna i w ko?cu ?ledzik wr?ci tam gdzie jego miejsce na st?? xD

Ostatnia edycja:

Niez?y poradnik ale ja ju? od dawna nie mam ?ledzika :D na spryciarze.pl by?o :DAle napewno du?o ludzi z tego sko?ysta

Je?li wszystko dobrze zrobili?my, ?ledzik powinien znikn??.

W tym rzecz. Znikn??, lecz nie zosta? wy??czony. Ten zabieg poprawia tyko kosmetyk? obrazu. Tzn. nie widzimy ?ledzika, ale on dalej istnieje, dalej poch?ania transfer (no i odbieramy sobie przyjemno?? popatrzenia, na wysy?ane "?ledzie", kt?re wygl?daj? tak, jak pan wy?ej pokaza?).
Czyli, zamiast wyrzuci? niepotrzebny balast, chowamy go daleko w plecak (by go nie widzie?) i dalej d?wigamy.

Ciekawe, bardzo ciekawe. Na pewno na informatyce zajmujecie si? takimi rzeczami, jak usuwanie ?ledzika na naszej-klasie.pl, prawda?
A co tu do robienia? Zdj?cia? Wystarczy?o wej?? na stron?, cykn?? 2 foty, wrzuci? tutaj, napisa? troch? tekstu i gotowe. Je?eli napisa?e? "twoja praca", to Ty zrobi?e? t? stron?? Nie s?dz?.

Skalarek zapyta? mnie czy chc? usun?? ?ledzika z nk, odpowiedzia?em ?e chc?, poda? mi link, powiedzia? ?e zrobi? to na informatyce, poniewa? i tak tylko siedzieli i nic nie robili, po czym spyta?em czy mog? opublikowa? to na Tnecie, zgodzi? si?, zacz??em si? bra? za pisanie, napisa?em, wstawi?em tutaj.
Czy zrobi? to Skalarek na informatyce czy znalaz? w internecie nie wiem, lecz pisa? ?e zrobi? to sam, zgodzi? si? na opublikowanie tego tutaj po czym to zrobi?em.

W tym rzecz. Znikn??, lecz nie zosta? wy??czony. Ten zabieg poprawia tyko kosmetyk? obrazu. Tzn. nie widzimy ?ledzika, ale on dalej istnieje, dalej poch?ania transfer (no i odbieramy sobie przyjemno?? popatrzenia, na wysy?ane "?ledzie", kt?re wygl?daj? tak, jak pan wy?ej pokaza?).
Czyli, zamiast wyrzuci? niepotrzebny balast, chowamy go daleko w plecak (by go nie widzie?) i dalej d?wigamy.

O to w tym wszystkim chodzi. Je?li chcesz zobaczy? co ludzie pisz? na ?ledziku, nie "chowasz" go, je?li nie chcesz go mie? widocznego na nk tak jak du?a wi?kszo?? u?ytkownik?w, "chowasz". Co z tego ?e ?ledzik nie zostanie wy??czony tylko schowany? My?l? ?e nikomu to zbytnio nie przeszkadza, w ko?cu g??wnie chodzi tu o to, ?eby ?ledzik nie by? ju? widoczny i nie denerwowa? ludzi.

Ostatnia edycja:

Mo?e odrazu zjedzcie tego waszego ?ledzia?;>
#topic
Dobre par? os?b z klasy uciszy?em tym, bo mnie wkur**** ju? tym ?miesznym pierdoleniem w szkole na temat tego ?ledzika. Mi si? nie przyda gdy? nie korzystam z nk i jak bym korzysta? to bym by? i tak za ?ledzkiem nie pasuje komu? to niech nie patrzy/korzysta. Co do poradnika taki sobie nie m?wi?c, ?e strona nie twoja, lecz plus jest taki, ?e pomog?e? na pewno wielu u?tkownikom z Tibia.net.pl :p

Poradnik dobry,
lecz mimo wszystko ?ledzik zostaje,
z?era nam cenne kilobajty =)
Ten poradnik pokazuje jak "narzuci? peleryn?-niewidk?" na ?ledzika, a nie jak go usun?? .

Pozdro,
Sanji ;)

Mi si? nie przyda, gdy? usun??em ten niewypa?, mo?e komu? co si? z tym nadal m?czy wklejaj?c g?upie wiadomo?ci typu "Jestem adminem nk, usuniecie sledzika troch? trwa, wi?c ?eby przyspieszy? usuni?cie wklej t? wiadomo??" ?a?osne.

Dzi?ki, mo?e kiedy? si? przyda.

Poradnik ?wietny. Tyle, ?e ja konto na NK usun??em w kwietniu, a dok?adniej 3godz przed moimi urodzinami :D Dlaczego? Bo ka?dy mi spamowa?: Wszystkiego najlepszego itp. Mog?em zmieni? dat? etc., ale nudzi?o mnie "to co?".

@Topic: Moja siostra chcia?a ten szajs usun??. Ale nie mia?a zbyt du?o pot?gi mentalnej. Gdy to przeczyta?em, pomog?em jej -.-

@Up x2: patrz co piszesz ;)

PZdr.

S?ysza?em , ze zgodnie z regulaminem administratorzy nk maj? prawo zablokowa? konto userowi, kt?ry dzia?a na szkod? serwisu , a usuwanie ?ledzika jest takow? rzecz? . S?ysza?em te? , ze nie mo?na go tak do ko?ca usun?? tylko zablokowa? na jaki? okres , czy to prawda ?

Status
Zamknięty.
Do góry