Jak? wybra? profesje? Mag, czy knight/pall?

Status
Zamknięty.

kasjan541

Advanced User
Lipiec 3, 2009
Liczba reakcji
12
Witam mam pytanie
bo posiadam Maga 17 lvl
Hat of the mad
spirit cloak
Dragon shield
5k w depo
i z deserta 1cc b?dzie

ale kumple odradzaj? mi gra? magiem bo si? dowiedzieli ?e nie b?d? kupowa? pacc

i tu pytanie czy gra? dalej magiem?
czy gra? do 20 zrobi? deserta
i zmieni? profe na knighta/palladyna

przy czym sprzeda? eq i b?dzie

ponad 2cc (bez sprzedawania dragon shield)

PS:wi?ksz? s?abo?? mam do knighta

Odp: Pytanie Zasadnicze

Ja bym ci poleca? gra? palkiem albo kin? ;P
Mo?esz zrobi? tak jak m?wisz...czyli zrob deserta i sprzedaj EQ a potem ca?? kas? na tamt? posta? :)
20 lvl dasz rad? zrobi? w 2dni :)
Wi?c nie tak ?le (tylko musisz pami?ta? ze tymi postaciami b?dziesz musia? troch? czasu po?wi?ci? na skillowanie) :P

Ostatnia edycja:

Jak nie kupujesz pacc to sie zadna profa po jakims czasie i poziomie nie oplaca grac.
Wez pod uwage, ze magiem nawet na tym facc chociaz i z waste wiekszym i z gorszymi czarami to masz tez chociaz te podstawowe czary i mozesz uzywac run, a knightem jako tako na pacc bo czary sa ale na facc nie masz kompletnie nic, wiec jeszcze wieksza nuda...

Ogolnie kolejnosc jest taka:
Mag pacc > Pal pacc > Mag facc > Knight pacc > Pal facc > Knight facc
Nie chodzi mi ogolnie o to jak sie gra, bo dla kazdego jest inaczej, tylko o mobilosc i mozliwosci wybory stylu expienia. Czyli wlasnie ilosc czarow i uzytecznosc run.
Dalej musisz tylko wybrac ta profesje ktora bardziej lubisz grac i to czy potrzebujesz w ogole tej mobilosci czy wystarczy ci walczenie tylko z broni stojac w miejscu...
W kazdym razie jak masz zamiar dluzej grac, powyzej np 60 czy 80 poziomu to bez pacca nie pograsz ani knightem ani magiem, wiec jesli kupisz to nie zmieniaj.
A jesli nie kupisz nigdy na pewno to knightem bedziesz sie nudzic do 100 bez czarow i bez niczego, a magiem chociaz z tych vis luxow i hmmow czy avalanche poexpisz.

ok dzi?ki to zostane przy magu ; p

Odp: Jak? wybra? profesje? Mag, czy knight/pall?

Zdecydowanie odradzam ci gr? magie , najlepsza profesja to w?a?nie Paladin !

Je?li chcesz gra? na facc'u proponuje paladina o wiele szybciej sie skiluje i jest wiecej miesc na exp dla palka :) np. poh

Zdecydowanie odradzam ci gr? magie , najlepsza profesja to w?a?nie Paladin !

Je?li chcesz gra? na facc'u proponuje paladina o wiele szybciej sie skiluje i jest wiecej miesc na exp dla palka :) np. poh

Masz troche racji, aczkolwiek na poh moze tez spokojnie expic mag, nawet na 8 poziomie ze zwyklym wandem moze bic cyklopy jak umie biegac...
Skille ida co prawda szybciej niz knightowi, ale tez trzeba skillowac dlugo i miec pieniadzen a kamienie.
Chociaz moim zdaniem paladin tez jest dobry. Mozna sobie pograc jako tank i jako dps np. Tez w roznych miejscowkach, wiec jest tak samo fajny jak sorcerer czy druid, ale tu juz kadzy musi wybrac indywidualnie. Jedyne co to bym na facc odrzucal knighta, chyba, ze do bocenia, bo knightem sie nie robi kompletnie nic.

Ja bym na twoim miejscu zostal przy magu. Jak dla mnie postacie magiczne sa lepsze. Nawet na facc na 45 lvlu mozesz robic SD i z dobrym mlvl'em miec ogromnie hity, i to na FACC! Chociaz z paccem bys mial wiecej expowisk i czarow. Mi sie paladin po prostu znudzil. Postacie magiczne tak szybko sie nie nudza bo maja duzo czarow i nie bijesz caly czas z tego samego tak jak knight i paladin tylko uzywasz duzo czarow i run. Ja bym zostal przy magu :)

z mojej strony moge Ci polecic palladyna. Granie sorcerem bez PACCa jest bardzo uciazliwe. Z knightem idze juz lepiej ale skille ciezko ida i po prostu jest nudny. Palladynem mozesz osiagnac wiele. Skille leca szybko, jesli masz juz wysokie to siekasz jak szalony :D i przedewszystkim nie nudzi sie.

i przedewszystkim nie nudzi sie.

To tez zalezy od osoby ktora gra. Mi sie wlasnie RP 43 juz znudzil. A Druidem gram i nie nudzi sie wcale ma runy, duzo czarow ofensywnych, moze robic summony i to sie nie nudzi bo caly czas cos innego :P ale zrobisz jak chcesz :)

Ale fakt dzisiaj mi sie PACC skonczyl i granie druidem bez pacca to nuda nuda i nuda! wiec jezeli postac magiczna to tylko PACC :) btw. kupuje dzisiaj PACC'a wiec znowu bede grac. No ale co do tematu to jezeli jestes pewny ze nie bedziesz mial PACC to granie postacia magiczna nie ma sensu. Chociaz te 40 zl moze babcia ci da czy cos :P lol

Ostatnia edycja:

bosz, Najlepsza profesja to taka, kt?r? Ci si? najlepiej gra..
Czemu, np. nie chcesz gra? magiem bo koledzy m?wi?, ?e pall lepszy na facc? Skoro dobrze Ci si? gra magiem to nim graj, mo?esz robi? runy, itd. P??niej to sprzedawa?.

Jak chcesz mie? przyjemno?? z gry graj kim lubisz, nie kim trzeba.

sluchaj skoro mowisz ze masz z eq 2cc + desert to pozyczysz od qmpla jeszcze 1cc i bd miec 4cc to kupisz sobie z 10 spellwandow i np herioc axe powinno starczyc i pojdziesz na mad sheepkie kina skilowac postawisz se go a 2 -3 nocki i bedziesz mial skila w szkole bd i ci skila tylko teraz taskera musisz se ogarnac ;)

too sam ju? nie wiem

knight odpada z tego co wyczyta?em nie zamierzam wydawa? 4cc na skill i na axe od 60 lvla -.-

jak moge na byle trolle i?? i skilowa? ale jak kto? uj?? expienie b?dzie monotonne 0 spelli same bicie z miecza

Pall ma ten + ze w miare dobrze sie expi na facc

ale mag ma te + ?e ma spelle do expa i RUNY kt?re si? bardzo przydadz?

wi?c zostaje przy Magu

nie rozumiesz mnie wydas te 4cc a skil se wbijesz 90 ja za 4cc bym sie nawet nie zastanawial a potem jak sie znudzi ci to mozesz sprzedac go nie? qmpel skilowal od 45 skila do 79 na heroic axe i bylo dobrze sprzedal i teraz ora jak powalony
ja ci proponuje kina a magiem bez pacc? gowienko zrobisz
a zreszta graj palladynem wydasz nie 4cc na skila tylko 20cc na guardi bp teraz od 8 do 10 cc a to starczy ci do 75 skila a tak iskil 50 lvl i low juz jest a na 90 skil idze 4-6 bp wiec se policz i pomysl ;)

Ostatnia edycja:

ja ci proponuje kina a magiem bez pacc? gowienko zrobisz

Magiem bez pacc gowienko porobisz w porownaniu do maga na facc.
Ale i tak duzo zrobisz w porownaniu do knighta na facc. Wiec porownaj te 2 profy nad ktorymi myslimy, anie dorzucaj tu maga z paccem...
Magiem sie mozna pobawic, bic z run, z roznych czarow, trenowac mlvl, uciekac od mobow, obracac sie do nich i sie bawic. Knightem podchodzisz, atakujesz, stoisz i czekasz... Na prawde ciekawa gra... Z pacc to jeszcze, ale facc nie ma nic.
No chyba, ze zalezy ci tylko na byciu dobrym a nie na zabawie(przypominam, ze po to sa gry). Wtedy bierzesz knighta i bez waste expisz jak masz dobrego skilla, ale na slabych potworach i jak juz mowilem, to nie gra, podchodzenie i zaznaczanie potwora... Nawet w contrze z przed tylu lat bylo wiecej zabawy niz expienie knightem bez pacc...

postanowione gram Magiem i koniec dla czego?
nie chodzi o exp ale ta posta? przynosi mi du?o szcz??cia
Dragon Shield za free za nic dosta?e nawet nie prosi?em (tylko pisa?em buy Dragon shield)
Hat of the mad za 2k kupi?em gdzie chodzi po 7k
Spirit cloak za 500gp
Z wandem to samo co shieldem

i Teraz bohy za 15k kupi?em

Ani 1 deda nim nie mia?em gdy na main wyszed?em

Posta? mi szcz??cie przynosi i j? zostawi? :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry