What's new

Jak zacz??e? swoj? przygod? z mappingiem ?

Status
Not open for further replies.
B

Blackq

Guest
W tym temacie mo?ecie si? wypowiada? na temat jak zacz?li?cie swoj? przygod? z mappingiem.
Kto zainspirowa?/zach?ci? ci? do tworzenia map?
Jak wygl?da? tw?j pocz?tkowy mapping?
Jakiego programu u?ywa?e??
Podziel si? z nami informacjami na temat pocz?tku twojego mappingu !

Sadystic

Active User
Reaction score
6
Odp: Jak zacz??e? swoj? przygod? z mappingiem ?

Bodaj?e w Anglii wywieszony by? transparent/bilbord dosy? wielga?ny maj?cy ponad trzy metry wysoko?ci widz?c tak? reklam? produktu trudno by?oby nie wypr?bowa? jego mo?liwo?ci. Troszk? to podkolorowa?em, po prostu widzia?em mapy niekt?rych i sam spr?bowa?em.

Last edited:

Batis

Zagramy w gr??
Reaction score
144

Kolega mia? ots pvp-enfo, kt?ry po czasie upad? (tibia 7.6) By?em wr?cz zauroczony tamt? mapk? wi?c chcia?em i ja mie? tak?, ?ci?gn??em map edytora i zacz??em robi?, oczywiscie nie wysz?a mi taka ?adna ale by?em z niej zadowolony :]

kaacpi

Senior User
Reaction score
21

Zafascynowa? mnie evo by aciek(kiedy?) i zacze?em przerabiac ots'y, no i tak teraz mappuj? dla zabawy.

Assasin Legend

Active User
Reaction score
7

Mapping zacz??em 6 miesi?cy temu w swoim domu. ; )
Moim idolem mapperskim, jakby to tak mo?na by?o uj?? by? Buruniu/Sherlokk.
Jego prace by?y wspania?e, ale tak? pierwsz? osob?, inspiratorem na samym pocz?tku mojej kariery by? Viego.
Teraz raczej nikt go nie pami?ta, ale jego mapy bardzo mi si? podoba?y i tak zacz??em mappowa? ; )

Zapraszam do mojej galerii, ETHAN GALLERY~.

Pozdrawiam.

Maksiu xD

Senior User
Reaction score
29

Ja zacz??em sw?j mapping od tematu poszukuje nauczyciela dopisa?em si? tam i poda?em gg po jakim? czasie napisa? do mnie u?ytkownik kt?ry nauczy? mnie podstaw ^^ a potem za czo?em ?ci?ga? mapki i je przerabia? a? wyrobi?em sw?j styl :cool:

Rybak

Advanced User
Reaction score
11

Mnie zainspirowa?y otsy na kt?rych gra?em. Mapki na evo si? powtarza?y wi?c postanowi?em je przerobi?. P??niej zacz??em tworzy? r??ne lokacje i dodawa?em je do mapek. Dzi? mappuje dla treningu i zabawy.

Buum

Advanced User
Reaction score
54

Gra?em kiedy? w gr? Wyprawa na P??noc(Northland) By?em zafascynowany Map editorem tej gry, Potem gra?em du?o w gry typu Simsy. Gra?em te? w tibi?, Zainteresowa?em si? Fake'ami, kto? napisa? ?e najlepiej Fake'i robic na Ots Me. Wi?c pobra?em SimOne i co? tam zacz??em tworzy?.
Pierwsze mapki? Poszukajcie Tematu Mapy Banajka czy jako? tak:)

Phoenix332

Senior User
Reaction score
41

Kto zainspirowa?/zach?ci? ci? do tworzenia map?
Jak wygl?da? tw?j pocz?tkowy mapping?
Jakiego programu u?ywa?e??
Podziel si? z nami informacjami na temat pocz?tku twojego mappingu !

Zainspirowa? mnie mog? tak powiedzie? ots akademicki 7.6.

M?j pocz?tkowy mapping wygl?da? dennie, brak border?w, upi?ksze?, natury itd.

U?y?em SimeOne map edytora.

Informacjami si? nie podziel? :rolleyes:

Kamo798

User
Reaction score
1

Zobaczy?em u kolegi jak przerabia? map? spodoba?o mi si? i tak?e chcia?em robi? mapy na pocz?tku przerabia?em oko?o 2 lata nast?pne lata Czyli od 2006 do teraz robi? w?asne mapy na ots'y na wersje 7.6,8.1,8.31,8.42,8.5,8.54:).

Last edited:

Sterger

Advanced User
Reaction score
10

Gra?em w Tibi? i uda?o mi si? odpali? ots'a XML 8.1 (by?em jeszcze we wszystkim zielony) Jak wesz?a pierwsza osoba jak? by? m?j kolega cieszy?em bu?k?. Wszed?em na tibia.net.pl i chcia?em napisa? o swoim ots i zobaczy?em temat o map edytorze zainteresowa?o mnie to i wszed?em i zacz??em si? w to bawi? i tak ju? zosta?o.... :D

Voliess

Advanced User
Reaction score
10

By?o to dawno , dawno temu za g?rami , za lasami , a mianowicie u mnie w domu , gdy dowiedzia?em si? o OTS i zapyta?em si? kumpla , jak si? wbija na serwery , wszystko wyt?umaczy? i zacz??em sobie gra? na yourotsie , gdy serwer upad? by?em za?amany (My?la?em ?e jest tylko 1 OTS na ca?ym ?wiecie) po paru dniach odkry?em otservlist.org , no i gra?em na OTS`ach , na co drugim serwerze pytali si? mnie czy jestem mapperem , a ja odpowiada?em ?e nie , a? wko?cu jeden z game master?w na pewnym ots powiedzia? mi o co chodzi z tym mappingiem , pobra?em simones map editor (tibia 7.6) to wtedy by?y tylko te map editory no i zacz??em mappowa?.
Moja pierwsza praca :
cyckiyk2.jpg

Dother

Advanced User
Reaction score
29

Nigdy nie mog?em znale?? ots'a idealnego ( oczywi?cie dla mnie )
Wi?c postanowi?em zrobi? sw?j ots.
Czyta?em du?o poradnik?w....
I w ko?cu si? uda?o !!
By? to silnik Evolution by Bamboleo v.2
Lecz nie pasowa?o mi klika rzeczy,a gracze m?wili,?e ots nie jest orginalny
Wtedy wzi??em si? za maperstwo.
I znowu czyta?em poradniki, szuka?em, przegl?da?em...
<RADO??> ?CI?GN??EM ! By? to rme pod 8.1
Zacz??em przerabia?...
Potem cudowa?, my?le? i w ko?cu dzie?o uko?czone !

Tak zacz??em mapowa?

Dawidst

Advanced User
Reaction score
5

ech Opowiem wam moj? histori? ...
Zacz??em podobnie jak Buum tylko na Heroes III potem inne gry ....
moja pierwsza praca by?a tak dobra ?e si? tak wyra?e jak ostatnia itd. ?e przesta?em to robi? (publicznie niekt?rzy wiedz? ze od tego oderwa? w 100 % sie nie da ) tak to jest jak si? talent traci x(...

paul125

New User
Reaction score
0

jakby co prosze o pomoc za?o?ylem w?asny server i poszukuje mapera wiec bardzo prosze o pomoc pisa? do mnie na priv

Areal

Advanced User
Reaction score
41

4 lata temu brat zacz?? gra? w tibi?, wi?c ja napalony r?wnie? ;P
Kiedy go poraz pierwszy ubili na 15 levlu to by?o co?... Wpad?a ekipa na tibi 7.6 (3 osobowa) po 20 levelach. Brat si? wy?o?y? a wraz z nim jego KnIGhT ArMoR. Wtedy to by?o co? :D Wi?c uciekli?my na OTS'y. Brat gra? na otsach a mi si? ?aden nie podoba?... I stworzy?em Areal OTS'a! Bez nowych potwor?w, z kwadratami, bez nowych czar?w... Ale = yurotsem przerobionym ;D By?o 0 exaused ale ludzie nie narzekali. Chwalili OTS'a... Wtedy jako? nikt tych kwadrat?w nie krytykowa? (Vipot) ani 0 Exashed :D

Dlaczego Areal OTS? Nie mam poj?cia. Od nazwy mojego 1 OTS'a wzi?? si? moj nick. Nie wiem czemu, ale przypad? mi do gustu.

eRr

User
Reaction score
2

Mnie do mappingu nam?wi? kolega, Gdy przyszed?em do niego robi? mapke, zrobi?em wtedy sw?j pierwszy domek. Wr?ci?em do domu, ?ci?gn??em Simone no i robie mapki do dzi?.

Diablo9515

Banned
Reaction score
14

Moj? przygoda z Map editorem zacze?a si? u kolegi. Kumpel pierw mnie wkr?ci? w Real, na realu mia?em chyba 14 poziom on mia? 8 i na drugi dzie? jak do niego przysz?em to mia? ponad 1k, spyta?em jak to mo?liwe powiedzia?, ?e za?o?y? swoja tibie (OTS) i ?e jest Administatorem (GM). Po paru dniach jak juz na ots gra?em zobaczy?em, ?e mapa si? zmienia spyta?em jak to robi. Kolega wszystko mi opisa? i tak ju? zosta?o!

Pozdrawiam, Diablo!! :D

Natrios

Advanced User
Reaction score
13

Gdy wysz?a tibia 7.92, zaczo?em przegl?da? ots'y na 7.6 Gra?em z qumplem na kilku ots'ach z dosy? beznadziejnymimapkami... M?j kolega postawi? ots ze swoj? mapk?, z tego powodu gdy jego ots upadl, postanowilem ?e zrobie w?asny, oczywiscie pierwszy jaki ?ci?gno?em to by? YurOTS. Bez zadnego edita go odpalilem, gracze sie zaczeli skar?y?, zero editu!?adnych New Runek!.
I od tamtego czasu przerabiam. :)

Fluos

We are many!!!
Reaction score
258

Ahh, stare poczciwe czasy, kt?ry wychwalam nad niebiosa - niech powr?c?!
Na wst?pie cofnijmy si? o jakie? 2 lata, gdzie widnia?a Tibia 7.5 to tam pierwszy raz otworzy?em map edytor - Simone. Zacze?o si? to u kolegi, gdy widzia?em jak robi mape, k?adzie "nied?wiedzia - dywan" na ziemie, co? we mnie utkne?o, od tamtego czasu my?la?em jak by to by?o. Zaczo?em mappowa? i z czasem prace przychodzi?y coraz lepsze, teraz poziom mappingu wyskoczy? mocno w g?re, kiedy? wszystko przychodzi?o ?atwiej.

Status
Not open for further replies.