• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Jak zaczynali?cie gra? w tibi?

Status
Zamknięty.
Odp: Jak zaczynali?cie gra? w tibie

Odp: Jak zaczynali?cie gra? w tibie

#Up. No chyba na OTSie :P
Bo ka?dy (prawie na jak ju? na otsie xd) newbie nie wbije ci 40 lvl po kilku dniach....
Skoro gra?e? 6 lat temu to powiniene? by? znany bo jak dobrze pami?tam w tedy to z 80 lvl to PRO by?....

#Top.
Jak ka?dy kolega , brat lub kuzyn...
U mnie to brat.... ~4 lata temu
Klasyk :
Wbijaj do jego pokoju... Pyka w ....? Tibie :P
Pytam co to jest...
On m?wi zaczynam gra?... xD

Wi?c ~4 lata temu rajcowa?y mnie te "pixelki" teraz jestem bardziej wybredny to jak ju? wbije na jakiego? OtSa lub na 15min. max. na rl....

thX zA uwagE !

Our partners and their custom servers:

Odp: Jak zaczynali?cie gra? w tibi?

My?l?, ?e by?o to jakie? 4 lata temu. Cz?sto siedzia?em na kafejkach internetowych - g??wnie ze znajomymi. Du?o os?b w to gra?o, wi?c te? postanowi?em. Pami?tam do dzi? - pierwsza posta?, jak? w swoim ?yciu za?o?y?em nazywa?a si? "Leon Fennen" na Julerze. Wbi?em 8 poziom, wyszed?em z rooka, po czym pad?em.

I tak ju? chyba do dzisiaj z przerwami. My?l?, ?e wola?bym w og?le nie zaczyna? w ni? gra?.

Pozdrawiam,
Klyvith.

Pewnego razu przyszed? jaki? nowy kole? do szko?y.I m?wi? co? o grze Tibia.Po miesi?cu eszyscy w to m?ucili.Ale jak popatrzylem na obrazki z tibi to mowilem przez jakis rok "TIBIA TO G?WNO".Wk?rwialem sie bo all tylko o tym gadali.No i sie zacze?o kumpel mi za?o?y? konto,ale nie powiedzial jakiego klienta mam sciagn??.Nie mog?em sie zalogowac wiec powiedzialem "mam to w dupie dziadoska gra".Po 1 mies za?o?y?em konto rooka przechodzilem 2 tyg. i zarobilem se knighta wbilem 10 lev i wkladalem po 30 gp do depo i uciekalem zeby sprawdzic czy ktos wezmie.Nie rozwi?za?em tej zagadki.Zawsze jak ktos chowal duzo itemkow z depo to potem szybko lecialem zobaczyc czy je tam wlozyl ale ich nie bylo ;/.Wkoncu koledzy mi powiedzieli c0o i jak ale zaczeli mowic ze knight do dupy i zalozylem sorca.Oczywiscie gralem do 35lev i kupowa?em itemki na allegro non-stop bo myslalem 1cc TAKIE TANIE ?Z 35 lev kupilem se magma seta i myslalem ze bede expil na dragach (HAHAHHAHAH).No niestety bylem bardzo ufny do wdg. mnie wysokich level?w w tym czasie jak zaczynalem grac (50,40lev).WEiec ufalem a tu ryp eq poszlooo.no i znowu 10cc na allegro i znowu poszloooo.I myslaelm ze jestem koks i wpogole.Teraz mam 54 knighta na bociku (gram z malymi przerwami).

P.S. OOO jeszccze mi sie cos przypomnialo, jak poszlem na bugi przez przypadek to potem powiedzialem w szkole ze mnie "chrab?szcz" zabi?.I jak nosilem t? 1 bron co sie dostaje to pomyslale ze mace i ja walilem hity po 1hp i o dzisiajb nie wiedza ze to by?a ta 1 bron jhiehiehie.

mnie tez wciagnal kumpel:p z tym ze ja gdy zobaczylem ze nie da sie wyjsc z miasta przez most na 1 lvl pozniej wogole nie probowalem:P:rotfl: do 7 lvl chyba klepalem i sprzedawalem raty u npc:D a o mainie to wogole nie wiedzialem;]

Cz?owieku! ty mi przypomnia?e? jak ja "noobowa?em" to by?y czasy ...
,,W tibie zaczynalem grac normalnie ale potem to juz przesada!,,
Temat:Jak Zaczynali?cie gra? w tibie :p
Ziomek temat ok! :cool:
Wi?c to by?y czasy "nie umia?em u?ywa? liny , sempi?em bo nie mog?em kasy lotnac :P , Deda?em wszystkich 1 lvlem a ka?dy mnie zabija?"
Dzi?kij za postawienie fajnego tematu przypomnia?e? mi moje czasy w tibi

Jak zaczo?em gra? w tibie to nie umia?em wchodzi? po drabinie i ustawia? hotkey bylem takim noobem nie umia?em pw pisac
ale to przesz?o?? niewiele jest os?b kt?re od pocz?tku sie znaj? na grze

Mi tibi? pokazali koledzy. Bodaj?e informatyka w klasie trzeciej. W domu pobra?em gr?, zadzwoni?em do kolegi, poda? mi passy i gra?em. Znalaz?em brass shielda i go za?o?y?em zamiast crown shielda, bo brass by? ?adniejszy (mia? narysowanego smoka). P??niej kolega zrobi? mi mojego pixela, z rooka wyszed?em z jakie? 10 dni. By?em knightem, bi?em z wand of vortex.

Pami?tam jak 4 lata temu poszed?em z tat? do Media Marktu. Tata chcia? kupi? tonery do drukarki czy c? w tym stylu. Przypadkiem przechodzili?my obok stoisk komputerowych(dostawa?o si? has?o do kompa i si? robi?o co chcia?o). Patrz? go?cie nawalaj? w gierk? z jak?? oczojebn? graficzk?. Us?yszeli?my wtedy adres: www.tibia.com . I tak do dzisiaj ;)

Ja pami?tam jak kiedy? jak jeszcze nie mia?em komputera i kiedy? wbi?em do kolegi patrze a on pocina w jaka? gierk?. Od razu zacz??em wypytywa? si? co to jest itp:P
No i p??niej zacz??em grac u niego, kupi?em sobie kompa, za?o?y?em internet i pierwsza rzecz? jaka zrobi?em po za?o?eniu internetu to ?ci?gn??em Tibie i zacz??em grac Xd I tak to sie zacz??o:P

Mnie do grania w Tibi? zach?cili koledzy ... na pocz?tku gra?em w kawiarence , ale do?? krotko bodaj?e tydzie? :):)
Potem wci?gn??a mnie bardzo mocno :) Na pocz?tku Rl potem Otsy

Mi pokaza? Tibie s?siad :) M?wi?, ?e bardzo fajna gra :) Po zobaczeniu jednak niezbyt mi si? spodoba?a :) Ale po kilka godzinach gry nawet mi si? spodoba?o :)

Mi moi koledzy bardzo polecali gra? w Tibi?. Wi?c zrobi?em sobie chara i gra?em. Z pocz?tku ta gra wydawa?a mi si? dziwna lecz potem by?o ok.

Ja :
Kiedy widza?em jak moji bracia grali w tibie jak jeszcze by?em m?odszy to
m?wielm ze nigdy w to niebende grac ze to jest idiotyczne
Jednak gdy koledzy zaczeli grac w tibie i ci?gle o niej gadali to te? chcia?em grac to zainstalowa?em tibie jak s?ysza?em ?e oni majo 300 lev to sie zdziwi?em jak oni tak szybko to robi?bo ja w tym czasie mia?em 5 chyba na jakims swiecie oni grali na ots niewiedza?em co to jest ale niem?wilem ze niewiem bo niechaia?em byc debilem ..
kiedy wbijalem lev na rooku to tylko na trolach i ratach
m?j brat mia? wtedy chyba 70 lev powiedza? mi ?e jak wbije 8 lev to mam wyjsc na maina (a co to ejst main )mysle wbilem 8 i jakis zom m?wi mi ze mam wychodzic zaprowadzil mnie i m?wi
- pisz
Ja niewiem o co chodzi do kogo
jak
- pisz hi
ja niewiem do kogo sobie mysle przeciez nikogo tam niema
wytumaczyl mi
wyszlem i teraz wybrac profesje patrze ile tam zeczy lezy zaczoelm zbierac i niwiem oco hcodzi bo niemoge wzonsc a niemailem cap jakos wyszle na main (wcale niewiem jak to zrobilem wybieralem chyba palka) wyszlem do jakiegos miasta i znalazlem dp tak sie ucieszylem i wybralem sobie 1 depo i ci?gle do niego chodzilem jak ktos tam sta? to czekalem
z 4 dni mialem chyba 9 lev (lol) i znalazlem brass legi i dla mi zomek draven shield (ale zaciech ) jak expilem to na trole poszelm i i tam bylo ich chyba 4 to jak zabilem to niewiedzalem jak wyjsc (lina) to padalem m?j rekord kasy to byl chyba 400gp ale kupilem 2 speary za 200gp ale pozneij nie moglem ich zdojonc z dp to je zostawielm bylem palem ale kupulem miecz 2 renczny i niewiedzalem jak go zalozyc jak szlem na exp to namie wyskoczyul potworek podobny do cz?owieka uciekalem jak niweim co w dp pisalem zeby go ubili balem sie isc na orki nagle jakis zomek mi dal 5 platynek niewiedzalem co to jest wzolem jak bylem na goblinach to lotlem smal stone i myslalem ze to kasa i to zbieralem
Sorry za b??dy nie che mi sie wszystkiego pisac
Dobry w?tek:):):)

Ja zacz??em gra? w 2kl. podstaw?wki, gdy kolega pokaza? mi fajnego ots'a . Za?o?yli?my razem konto i pokaza? mi jak si? logowa?. Poszed?em do domu i zacz??em expi? na tortoise:)
(nie wiedzia?em gdzie expi?) . Nie wiedzia?em jak u?ywa? liny,Co to jest trade,cc,sd,mr itp.
Nie odr??nia?em dobrego eq od tego gorszego ;/ Po kilku dniach przyszed? do mnie kolega i pokaza? mi to i owo np. ustawienie hotkejs?w, gdzie moge sobie czary patrze? i na czym expi?. Min?? tydzie? nauczy?em si? all skr?t?w i nazw eq,sword?w,axe itpO.o

Ja zaczyna?em na Furorze i pierwsze miasto to venore
Mi?o powspomina? stare czasy :P
Jednak najlepiej si? gra?o jak si? by?o noobkiem i odkrywa?o o co chodzi w tibii :)

Ja zaczyna?em na Furorze i pierwsze miasto to venore
Mi?o powspomina? stare czasy :P
Jednak najlepiej si? gra?o jak si? by?o noobkiem i odkrywa?o o co chodzi w tibii :)

podobnie jak u mnie :D

ach ;)) kiedy to odkrywalem swiat tibii i nie wiedzialem co moze sie wyskoczyc za chwile to byly najlepsze momenty gry w tibie:)) kiedy to jeszcze nic za mnie bot nie robil.

Ja zaczolem grac bo koledzy mnie wciogneb li pamietam bylem noobem wtedy 1 to byl rl a 2 OTS to wlasnie WypasOTS o Kturym wiele sie dowiecie na tym forum.:).
Pozdro

Moje pocz?tki w tibie wygl?da?y tak:
- nie wiedzia?em ?e mo?na by?o otwiera? potwor?w, oraz wchodzi? po drabinkach, schodzi? do kana??w
- jedn? akcje mia?em ?e siedzia?em tydzie? nad tym jak zszed?em po drabince jak wej?? :D, a trzeba by?o tylko ''use'' da?, potem po prostu my?la?em ?e nie wytrzymam :D
- gdy wbi?em 8 lvl nie wiedzia?em gdzie jest ta ''wyrocznia'' wi?c chodzi?em i si? pyta?em wszystkich :P
- gdy ju? poszed?em na maina (Profesja: Sorcerer, miasto: Carlin) to od razu po wyj?ciu ju? zaliczy?em 1 deada i straci?em 900 gp jakie mia?em... my?la?em ?e przestane gra? w Tibi?, ale gra?em dalej,
- dowiedzia?em si? o depo, i stopniowo dowiadywa?em si? o czarach
- dowiedzia?em si? o runach
- to wszystko co napisa?em wy?ej dzia?o si? bardzo dawno temu (Tibia 7.6) :D

Ahh... te czasy... jak jeszcze nie umia?em chodzi? po drabinie ...
A do gry w Tibi? nam?wi? mnie kuzyn, kt?ry wtedy mia? 30lvl co by?o dla mnie niewyobra?alnym, nieosi?galnym poziomem. Na pocz?tku rooka przechodzi?em w tydzie?, bo ba?em si? tkn?? cokolwiek innego ni? troll :D. P??niej zrobi?em sobie Drucika, bi?em rotwormy do 14 lvl'a, a dalej na cyclopach do 21lvl'a, dop?ki mnie nie hackn?li (by?em noobem wi?c nabra?em si? na free pacc xDDD). A dalej jako? si? potoczy?o, czyli pozna?em smak OTS'?w

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom