• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Średni Jak zmieni? sprity w kliencie SPR

dorekxd7

User
Poradnik mojego autorstwa w 100%!!!
Witam mi?ej lektury,
Poradnik s?u?y do tego jak zmieni? wygl?d tema. Zrobi?em poradnik z nud?w, przeszuka?em forum i nie znalaz?em jeszcze takiego poradnika i dla tych, kt?rzy nie wiedz? jak zmieni? wygl?d tema. O Np. Gracie w Tibie 7.6 na takim popularnym serwerze jak Armia Podkarpacki OTS, i te sprity w kliencie 7.6 s? stare i si? r??ni? jako?ci? od tych, co s? teraz na RL tibi w bie??cym kliencie. No to Ja poka?e jak to zrobi?.
Potrzebne programy
• NoxSpr - http://tibia.net.pl/narzedzia-ot/140473-noxspr-dla-kazdego-klienta.html
• Tibia.spr z wersji 7.6 i 8.62 jak ka?dy wie Tibia.spr jest w folderze Tibi po zainstalowaniu.
Wi?c tak ten plik zaznaczony na czerwono to jest ten nasz Sprite.
zdjfolderutibi.jpg
Teraz ikona edytora
zdjikonynoxsp.jpg

Odpalamy program NoxSpr. Po w??czeniu klikamy Load. I przechodzimy do folderu z tibia.spr; czyli lecimy do folderu z tibi?
noxituload.jpg

Wyskakuje takie okno Klikamy OK
zdjkolor.jpg

I teraz ma?a Legenda
• To co na czerwono to s? strony
• To co na ???to Save Items tu zapisujemy spr czyli, jak cos zamienimy to tutaj ?e by nie straci? naszych dzia?a?. (UWAGA!! Nie mo?na na tym samym pliku zapisa? po prostu, musimy da? inna nazw? a potem to wiadomo stary spr zmieni? nazw?. Np. Tibia.spr zamieniamy na Tibia02.spr i ten nasz spr o nazwie kt?rej ty zapisa?e? zmieniamy na Tibia.spr.
• To co na zielono jaskrawy to jest Load. Czyli tutaj wgrywamy jaki chcemy obrazek 32x32
• To co na ciemno zielony to je?eli chcemy sobie zapisa? grafike na dysku to klikamy Save.
• To co na niebiesko to tutaj mo?na wpisa? numer sprita
To co najwa?niejsze to opisa?em​
gwnem.jpg

No to jedziemy zmienimy great axe znajduje si? na stronie w przedziale 600-899
gaxe76.jpg

I chcemy zamieni? na nowsze to otwieramy tibia.spr z klienta 8.62. W spr 8.62 axe znajduje si? w tym samym miejscu.​
axe862.jpg

Klikamy na axe i klikamy Save. Zapisujemy np. na pulpicie o nazwie jakiej wam si? podoba.
axe862save.jpg

Nast?pnie w??czamy spr 7.6 i idziemy do naszego axe. Klikamy na niego i dajemy Load
i szukamy nasz zapisany sprit na pulpicie.
axe76save.jpg

Je?eli nam zmieni?o sprita daje save items i robimy to tak jak napisa?em wy?ej w Legendzie. R?wnie dobrze mo?na na w?asne sprity zamieni?. I to na tyle, my?l? ?e poradnik poradnik jest zrozumia?y i przejrzysty.
Czekam na wasze oceny i komentarze.

Our partners and their custom servers:

Odp: Jak zmieni? sprity w kliencie SPR

Dobry poradnik 10/10
Szczerze ja si? znam na tym ju? dawno bo robi?em w?asne SPR
ale dla pocz?tkuj?cych grafik?w si? przyda :)
10/10

Back
Do góry Bottom