Jak zrobi? ots ?

Status
Zamknięty.

sosho

User
Grudzień 9, 2010
Liczba reakcji
0
Z g?ry przepraszam za to, ?e nie poszuka?em podobnego tematu na forum, ale nie mam poprostu na to czasu. Do tej pory gra?em na rl wi?c jestem zupe?nie zielony w tych sprawach. Je?li kto? si? na tym zna, ma troch? czasu i wie sk?d mo?na pobra? silniki, mapy itd. prosz? o kontakt gadu 599342.

Odp: Jak zrobi? ots ?

Mapy, silniki pobierzesz z tego forum. Zajrzyj do czytelni, a zobaczysz mas? temat?w, kt?re Ci pomog?. Je?li nie masz czasu to nie bierz si? za OTS.

Chce go zrobi? tylko i wy??cznie dla siebie, ?ebym m?g? sam biega? sobie po mapie. Je?li chcesz to pomagaj a nie dyktuj mi co mam robi? ;).

A obojetnie jaki klient chcesz sobie ots zrobic? Bo jak chcesz sobie pobiegac po mapie to najlepien jakis 7.6 silnik se sciagnij, w tych wystarczy ze w configu swoje ip wpisesz, i odpalasz odrazu po sciagnieciu, nie musisz sie z baza danych bawic itp, dlatego jak chcesz sobie tylko polazic, to starsza wersje polecam:P Jak masz pytania czy cos nie bd wiedzial, to napisz na gg do mnie, w profilu masz numer;p

Powodzenia i pozdrawiam:)

Wi?c tak, je?eli wybierzesz silnik xml, to wystarczy, ?e go uruchomisz, w Ip changerze wpiszesz 127.0.0.1 i si? zalogujesz, a potem mo?esz go dowolnie edytowa?, nie wa?ne czy to b?d? potwory, czy itemki, czy mapa. W configu zmieniasz exp, loot i wiele innych mno?nik?w czy ustawie?. "Niestety" taki "luksus" jest tylko do 8.1. Je?eli chcesz gra? na klientach od 8.2 do 9.6, musisz zrobi? serwer SQL, o kt?rym poradnik masz http://tibia.net.pl/threads/454616-quot-Przygod%C4%99-z-Open-Tibi%C4%85-czas-zacz%C4%85%C4%87!-quot-TheForgottenServer-XAMPP-phpMyAdmin?highlight=sqltype << tutaj ;)

Dobra powiedzmy, ?e poradzi?em sobie z serverem 8.54. Mam problem tylko z map?. Chcia?bym wklei? map? rl ale nie wiem jak to zrobi? bo po wklejaniu jej wyskakuje b??d :/.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry