Jak zrobic ots z rl map pod tibie 8.54

adamwojtek123

User
Grudzień 29, 2009
Liczba reakcji
0
Witam jestem zielony w sprawach zwiazanych z ots'ami dlatego prosze o bardzo dokladny poradnik z wszystkimi linkami i zdjeciami wiem ze jest duzo poradnikow jak zrobic ots ale na zadnym nie ma wszystkiego i nie zawsze wszystkie linki dzialaja prosze o pomoc:(

Odp: Jak zrobic ots z rl map pod tibie 8.54

Ale mi niechodzi o sam accmaker tylko o wszystko skad sciagnac klienta gdzie co wpisywac itp

cz.I
Witam ponownie, je?li chodzi o pocz?tki pocz?tk?w to zacznijmy mo?e od strony : OtLand na tej stronie w forum w dziale download masz mase dobrych silnik?w osob?cie polecam tfs 0.3.5(tibia8.50) lub tfs 0.3.6(tibia 8.54).
mapki tak?e masz w dziale download np. real map i dodanymi miastami takie jak Gengia, Oken, czy Pyre ?ci?gaj?c ots odrazu masz potrzbne do niej skrypty :quest,spawn monster?w, spawn chatek i npc.
cz. II
Maj?c ju? silnik, mapke mo?emy zacz?? two?enie bazy danych.
Potrzbujemy programu: "xampp".Instalujemy go wa?ne jest aby zaznaczy? opcj? instalacji apache i mysql.
po instalacji odpalamy xamppa,wchodzimy do naszej przegl?darki wpisujemy:
Tibia.net.pl, czyli Tibia & Open Tibia
odpali nam sie strona wchodzimy w bezpiecze?stwo i zakladamy haslo na urzytkownika root i inne.Zapisujemy.
cz III
Wchodzimy w zak?adke phpmyadmin, zostaniemy poproszeni o nazwe konta i haslo do niego kt?re wczesniej stworzyli?my.tworzymy now? baze danych. Gdy ju? j? stworzyli?my klikamy import a nast?pnie wybieramy przegl?daj i szukamy w naszym ots pliku z ko?c?wk? .sql.Prawdopodobnie b?dzie to theforgottenserver.sql
gdy zimportujemy plik sql wychodzimy z bazy danych i wchodzimy w folder z ots.
cz IV
Wchodzimy w folder z ots, szukamy pliku config.lua,
otwieramy go za pomoc? np: notatnika.
i tutaj niestety nieposiadam pliku config.lua wiec to czytasz nie b?d? pisa? nieb?d?c pewien w 100% co dalej, wiec je?li to czytasz to przeslij mi w po?cie plik config.lua i dalejp owiem co i jak.
p.s na tibi.net.pl te? s? silniki,sr za b??dy
Pzdr MacGyver

Ostatnia edycja:

ludzie Jak sie robi baze danych co ?ci?gne silnik sql to k**** jak odpalam silnik ERROR tak jak koledze co jest prosze o odp

jak wchodze w bezpieczenstwo to mi wyskakuje forbitter client i moje ip..... zal :>

20537336 moje gg powiedzcie mi mam xampp i nie wiem jak zrobic Cytat:Instalujemy go wa?ne jest aby zaznaczy? opcj? instalacji apache i mysql. CO zrobic ?
Prosze o Pomoc:)

Cygany jedne kurwidolki!

Moim zdaniem najpro?ciej ci by?oby kupic otsa na allegro.pl tylko nie takiego za 10 z? tylko te drosze tam wszytsko jest opisane i skompletowane wiec nie powinienes miec wiekszych problem?w.

Po co kupywac ots??? Skoro mozna troche pokombinowac i moze cos wyjdzie :D

Je?eli chcesz dam ci stigm? 3 tam masz poradniki filmy i wszystkie programy do niego jednak ?e to nie jest rl mapa tylko posklejana mapa rpg pod 8.50 i na podstawie tego silnika nauczysz si? korzysta? z tfs i w tedy ju? nie problem b?dzie zrobi? ot jak by co to na pisz mi na pw

Dzi?ki za pomoc :D

do adamwojtek123 po co wgl chcesz zakladac ots jak nie masz pojecia jak wystartowac najpeirw poczytaj duzo na forach najlepiej pokombinuj cos na kompie z silnikiem dowiedz sie podstaw php i skryptowania bo anpewno ta wiedza ci sie przyda

Ja w og?le nic nie rozumiem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Wiem,?e zaraz dostan? warna ale moim zdaniem je?eli nic nie umiesz lepiej si? za to nie bierz.Radzi? bym poczyta? wi?cej i jak b?dziesz "ju?"co? wiedzia? mo?esz pr?bowa?!

Ostatnia edycja:
Back
Do góry