Jakie wolicie ?ilniki XML czy SQL?

Jakie wolicie ?ilniki XML czy SQL?

• XML

Votes: 0 0,0%
  • SQL

• XML

• SQL

• XML

• SQL

• XML

• SQL

• XML

• SQL

• XML

• SQL

• XML

• SQL

• XML

• SQL

Votes: 46 56,8%
  • a:2:{i:8060;a:5:{s:12:"polloptionid";i:8060;s:6:"nodeid";s:7:"2442122";s:5:"title";s:3:"XML";s:5:"vo

• a:2:{i:10425;a:5:{s:12:"polloptionid";i:10425;s:6:"nodeid";s:7:"2442122";s:5:"title";s:3:"XML";s:5:"

• a:2:{i:12031;a:5:{s:12:"polloptionid";i:12031;s:6:"nodeid";s:7:"2442122";s:5:"title";s:3:"XML";s:5:"

• a:1:{i:13855;a:5:{s:12:"polloptionid";i:13855;s:6:"nodeid";s:7:"2442122";s:5:"title";s:1655:"a:2:{i:

• a:1:{i:23479;a:5:{s:12:"polloptionid";i:23479;s:6:"nodeid";s:7:"2442122";s:5:"title";s:2388:"a:1:{i:

Votes: 35 43,2%

• Total voters
    81

Misiek5

Advanced User
Kwiecień 14, 2009
Liczba reakcji
10
Witam.Temat za?o?y?em dlatego ,?e interesuje mnie jakie bardziej wolicie silniki XML czy SQL?.Ja osobi?cie wol? silniki XML poniewa? s? ?atwiejsze w obs?udze.

Odp: Jakie wolicie ?ilniki XML czy SQL?

Podobno xml-e dzia?aj? wolniej i s? mniej wydajne.
Ale za to rzeczywi?cie s? ?atwiejsze w obs?udze :|

Witam.Temat za?o?y?em dlatego ,?e interesuje mnie jakie bardziej wolicie ?ilniki XML czy SQL?.Ja osobi?cie wol? ?ilniki XML poniewa? s? ?atwiejsze w obs?udze.

Mo?e i s? ?atwiejsze w obs?udze ale na kr?tk? met?, poniewa? strasznie obci??aj? pami?? RAM. Dlatego wybieram silniki SQL :p

moim zdaniem silnik pod XML jest ?atwiejszy w obs?udze dla pocz?tkuj?cych i polecam tego typu silniki szkoda tylko ze nie ma XML pod 8.42 ;D

Sql s? lepsze.Wi?ksze.Bardziej profesjonalne,i w cale nie takie trudne w obs?udze.Sama baza sql jest bardzo ?atwa do odczytywania,no ale jest nieco wi?cej pracy.Ja g?osuje na sql.;)

sql !~; ] Nie polecajcie pocz?tkuj?cym XMl... nie r?bicie im z g?owy g?wien , niech od razu zobacz? jak powinien sta? dobry ots ;]

Witam. To ja powiem tylko tyle. Wybieram SQL poniewa? s? bardziej wydajne ni? XML. Silniki XML mo?e s? ?atwiejsze w obs?udze ni? silniki SQL ale za to XML s? mniej wydajne i jak ju? kto? powiedzia? zabieraj? du?o pami?ci RAM. Ale z ci kt?rzy robi? swojego pierwszego otsa najlepiej niech spr?buj? na silnikach XML a jak ju? nabior? wprawy to mog? si? przerzuci? na silniki SQL.:D:up:

Ja oczywi?cie polecam silniki XML I SQL.Dlaczego?Dlatego ?e silniki XML s? bardziej dopracowane i mimo ?e bardziej zabiera pami?? RAM wole je bardziej ni? SQL(to nie znaczy ?e nie umiem si? obs?ugiwa? silnikiem SQL).Teraz jest bardzo du?o silnik?w SQL po tibie 8.30-42 i bardzo du?o takich silnik?w nie s? dopracowane.Trzeba nad niekt?rymi silnikami bardzo d?ugo popracowa? ?eby by? stabilny.
Ale polecam silnik SQL i XML.:):up:

@Up
Prosz? Pana chyba si? co? Panu pomiesza?o.
To SQL s? du?o bardziej stabilne i trudniej je scrashowa?.

@Topic
Ja osobi?cie wol? SQL.
Dlaczego?
Stabilniejsze, szybsze w obs?udze zabieraj? mniej pami?ci i przy tym procesora, du?o ?atwiej obs?ugiwa? SQL przy du?ej ilo?ci graczy.

Pozdrawiam ;)

Ja wol? XML.
Wi?cej mo?na si? pobawi?, sprawdzi?.

SQL jednak s? bardziej stabilne, lecz niekt?rzy nie umiej? ich uruchomi?.

Ja jednak g?osuj? na XML.

Dzieci XML!

Id?cie szuka? Xml pod 8.42 O.o

Oczywi?cie ze SQL xml s? do dupy !!! na xml naradzaj? si? nooby!

Ja tam wole XML :P 1, 2, 3 i serwer stoi.
A w SQL trzeba ju? si? d?u?ej pobawi? bazy nie bazy zak?ada?, no ale za to wydajniejszy jest SQL.

No ale moim zdaniem XML

XML idealny dla nowicjuszy. Natomiast SQL dla bardziej zaawansowanych ;>

Ofc, ?e SQL. Mo?na tam bardziej rozwija? swoje pr0 3l0 otsy.

Zale?y pod jakim wzgl?dem teraz opisz? jak ja patrz? na t? spraw?:
SQL - Pod wzgl?dem technicznym wydaje mi si?, ?e sql bije na g?ow? xml mo?liwe, a nawet to prawda, ?e jest go trudniej opanowa? ale lepsze to ni? ci?g?e problemy z serwerem i w??czanie go w te i wewte na swoim dedyku/komputerze.
XML - Co prawda jest on naj?atwiejszy dla nowicjuszy ustawisz config.lua i wszystko gotowe jest on bardzo ?atwy w obs?udze ale jest to pewien minus powstaje wi?cej serwer?w " no life ", w kt?rych nie da si? umrze? i masz lvl - 10989383, i jeste? fajny.
Dlatego wybra?em - SQL.

Ja wybralem XML. Mialem przyjemnosc pracowac z SQL i odradzam. XML dla zielonych w tych klimatach

Ja wol? silniki Sql. Trudne do scrashowania i bardziej stabilne. Silnik Xml mo?na rozwali? w par? minut, s? niestabilne i posiadaj? du?o b??d?w.

A co Wy wszyscy wiecie o silnikach XML i SQL? Jako? zauwa?am tutaj pe?no okre?le?, por?wna? wyssanych z palca, lol.

XML to by?a niegdy? taka sama ga??? OpenTibii jak i teraz s?, z r??nic? miejsca przechowywania danych. No i tyle. Swoj? drog? wynika, ze bazy danych SQL s? bezpieczniejsze.

A stabilno??, b??dy b?d? jakie? nowe opcje to ju? efekt post?pu i pracy (b?d? g?upoty i g?upoty :P) developer?w poszczeg?lnych ga??zi OT oraz Was, u?ytkownik?w.

A co do ankiety:
XML umar?o dawno. Nic nie ust?pi lepszemu. SQL to jest na t? chwil? jedyna opcja dla rozgarni?tych u?ytkownik?w OpenTibii. Chyba ?e wyjdzie co? nowego i wyprze SQL :D

Ostatnia edycja:

plusy i minusy SQL XML
XML + ?atwe w obs?udze,szybko mo?na je odpali?,w par? sekund map? pod?o?y? itp
XML - maj? mniej opcji,cz?sto maj? b??dy,nie s? zbyt stabilne,?atwo mo?na taki silnik hakn??
SQL+ maj? mas? mo?liwo?ci,Stabilne,wydajne,mo?na zrobi? sms shoop
SQL-Trudne w obs?udze,d?u?ej si? ?aduj? ,nie ka?dy je dobrze ogarnia

Back
Do góry