• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Jakiego Dedyka polecacie ?

Status
Zamknięty.

Gm 126

Active User
Siemka dzi? mam pytanie do do?wiadczonych ludzi kt?rzy posiadaj? dedyka z OVH.

Zastanawiam si? nad kupnem dedyka prywatnego, RPS I, RPS II, RPS III+

Prosz? powiedziec mi ile takie dedyki wyci?gn? ludzi lub podac inne propozycje do?c nie drogie.

Mam mape evo 30mb ciagle edytowana tak chce co 50+mb. Na dobry start nie chce drogiego dedyka, bo chce zrobic sklepik i zarobic kase na co? lepszego.

W?a?nie ciebie [you] si? pytam co najlepiej wybrac czym one si? r??ni? i ile ludzi wyci?gn? .. Prosz? o szybk? odp w po?cie na pw lub na gg 16029125

@kolego down

Ile wyciagnie ten kimasufi za 120zl ? ile osob bo on ma procek 1.6 to strasznie malo ? a ja chce kolo 120 ludzi na ots ;/

Our partners and their custom servers:

Odp: Jakiego Dedyka polecacie ?

Osobi?cie nie polecam Ci bra? RPS?w, poniewa? maj? one dzielone dyski na kilka u?ytkownik?w i strasznie skacze na nich load(sam tego do?wiadczy?em) co przy du?ej mapie, wieloefektowych czarach i niewielkiej ilo?ci graczy robi kosmiczne lagi. Ju? lepiej wzi?? dedyka z kimsufi za cen? jak? ma ten RPS III lub troch? dro?sz?, ale mie? za to lepsz? wydajno?? ;). Co do systemu to oczywi?cie linux, debian. Przyda?o by Ci si? zatrudni? te? jakiego? Admina, kt?ry skompilowa? by ci silnik i przygotowa? serwer do dzia?ania.

@up
Co ty wygadujesz ? Napisa? ze mapa 30 mb ogarnij si? , post nie na temat ?

@topic
Polecam ci RPS III poniewa? sam go "mia?em" i tez taka map? jak ty ;)
W dodatku du?o os?b potwierdzi ci dobra wydajno?? RPS

Hostowa?em OTka na RPSie III z map? 28mb i przy 100 graczach by?y takie lagi, ?e nie da?o si? gra?. Wi?c nie gadaj, ?e RPS jest lepszy od dedyka. A przynajmniej wydajniejszy.

Co Ty wygadujesz? :O
Ty hostowa?e? na RPSie III? Ogarnij ;o
Z tego co s?ysza?em do chwali sobie du?o os?b RPSy wi?c lajtowo ko?o 100 typa no lags na mapie 50mb

Do tej mapki co Ty chcesz na du?a ilo?? os?b to polecam RPSIII
Ja sam u?ywam rps II i z mapa 45mb, przy 62online to lajcik mia?em.
A do tego na serwie mam serwer ventrilo w??czony i jestem zadowolony

Pozdrawiam:p

@up
no mo?e lajcik ale ja musze wiedziec na 100% czy bardziej rps iii czy kimasufi kupic bo mam zamiar dac mape 30-40mb i z 80-120ludzi zarobic kasy i kupic cos lepszego prosze pisac co wybrac !

@up
no mo?e lajcik ale ja musze wiedziec na 100% czy bardziej rps iii czy kimasufi kupic bo mam zamiar dac mape 30-40mb i z 80-120ludzi zarobic kasy i kupic cos lepszego prosze pisac co wybrac !

RPS III do takiej mapki powinien stykn??.
Nie mia?em lecz czyta?em i wydaje mi si? ?e d?wignie :)

________________________________________________________________________________

Witam.
W dziale Pomoc z Ots zauwa?y?em przez ostatnie pare dni ,?e wiele os?b ma problem z Wyborem Serwera Dedykowanego. Wi?c opisz? pare rzeczy.
1.Czym si? r??ni Serwer Dedykowany(SD) Od Serwera Prywatnego(SP)?
-(SD) Napewno jest dor?szy od SP, przewa?nie oferuje wi?ksze mo?liwo?ci, tzn brak lag?w przy wysokich notowaniach graczy, lepszy procesor, Wi?cej ram, dwa lub wi?cej adres?w IP <- ten atut mo?na wykorzysta? hostowania paru silnik?w, za jedn? cen? lecz o r??nych portach np 7172
-(SD)Wszystkie Serwerownie w wyborze Serwera oferuj? szeroki zakres System?w Operacyjnych, tzn m??esz sobi? wybra? Windowsa, b?d? linuksa, Ubuntu, lecz s? one w zakresie podstawowym.
Dla ludzi kt?rzy nie lubi? wydawa? polecam System operacyjny linux, z jednej strony jest on darmowy, a z drugiej trudniej si? do niego w?ama?. Lecz wi?kszo?? os?b wie ?e nie jest ?atwa obs?uga tego systemu. Wi??e si? ona ze znajomo?ci? szeregu komend potrzebnych do kompilacji Silnika jak i instalacji bazy danych oraz account makera.
-(SD) Windows, zakup Serwera z Systemem Windows, obci??a nas dodatkowymi kosztami, zwi?zanymi z wykupieniem licensji na okres. Jest to dodatkowe 50zl + rodzaj. Mo?na tak?e wykupi? zabezpieczenia (Firewalla) kt?ry zapobiegnie w?amaniom na Serwer koszt okolo 100z?.

Jaki Serwer?
Napocz?tek zastan?w si? do jakich cel?w wykorzystasz Sw?j Serwer? Czy to b?dzie War OTs/ 4fun Ots/ RPG Ots. A tak?e ilu graczy si? spodziewasz?

-War ots, przewa?nie na takich ots nie gra sporo graczy, a je?eli ju? s? to wyj?tkowe Serwery dopracowane, z dobrym oskryptowanie oraz Balansacj? profeji.
-4Fun ots ciesz?cy si? dobr? popularno?ci? na tego typu serwerach jak narazie gra sporo graczy s? to Ots Typu 999x.
-RPG tak?e cieszy si? spora popularno?ci?, przewa?nie s? to Real Mapy, do takich wielosci map potrzeba dosy? mocnego Serwera.

Opis Serwer?w prywatnych.
rodzaj Liczba graczy wielko?? mapy
RPS I od 0-50 max 0-20MB
RPS II od 0-110 max 0-35 MB (testowane)
RPS III od 0-150+ max 0-45/50MB
RPS IV od 0 -150+ max 0-40+ MB

Dzieki ze to opisales jeszcze pare osob to potwierdzi i wybiore jakis server ;d :thx:

Pytasz sie "Jakiego Dedyka polecacie ?" a piszesz ze zastawiasz sie nad kupnem RPS -.^'. Na ta mapke co masz 30mb bierz dedyka w kimsufi.pl (C-05G00) 150+ graczy masz na lajcie.

nie kupujcie rpsow ! hahahasuhasuhas

Pytasz sie "Jakiego Dedyka polecacie ?" a piszesz ze zastawiasz sie nad kupnem RPS -.^'. Na ta mapke co masz 30mb bierz dedyka w kimsufi.pl (C-05G00) 150+ graczy masz na lajcie.
nie kupujcie rpsow ! hahahasuhasuhas

Mia?e? RPSa ?e si? wypowiadasz czy tylko ??ysza?e? od innego kolegi, kt?ry te? go nie mia? i teraz gadasz tu g?upoty...

Ja mam info od ludzi kt?rzy testowali i RPS jest spoko :)

ale tu nei chodzi mi czy jest spoko czy nie tylko co wybrac co jest lepsze ;p jedni mowia ze kimasufi a inni ze rps ;/ kurcze czekam nabardzo dobry argument !

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom