Ka?dy kto ma sentyment do Tibii 7.6

Status
Zamknięty.

Schneider-Man

User
Kwiecień 12, 2008
Liczba reakcji
1
Postaram si? nieco skr?ci? w?tek, poniewa? wiem, ?e nie ka?demu chce si? czyta? d?ugie wypracowania :)

Szukam os?b do pomocy przy tworzeniu OTS'a pod Tibie 7.6 (?aden RPG, ?adne EXP x9999, po prostu co?, na czym przyjemnie b?dzie pogra?). Wiadomo, przyda si? ka?da r?ka: mi?o powitamy zar?wno GM'?w, Tutor?w, Hoster?w, Mapper?w, Skrypetet?w, T?umaczy itd., jak i zwyk?ych graczy, kt?rzy s? w stanie doradzi? nam co mo?na doda?, a co ulepszy? na naszym serwerze.

Wszystkie rzeczy s? do obgadania, jednak?e je?eli chodzi o wa?niejsze ustawienia, to chcia?bym ?eby OTS mie?ci? si? mniej wi?cej w granicach:
-EXP x4-10 (by? mo?e x5, a dla PACC x7),
-Skill i Magic rate do ustalenia podczas dog??bnego balansowania postaci,
-Lekki Fast-Attack,
-Brak SMS Shop lub jedynie z mo?liwo?ci? kupienia PACC,
-Loot rate x1 lub nawet x0,5 aby nieco utrudni? rozgrywk? (niew?tpliwie wi?ksza frajda przy wylootowaniu np. MPA),
-Edycje serwera trwaj?ce dany okres czasu (np. miesi?c-dwa) po kt?rych nast?puje wy?onienie zwyci?zc?w w r??nych kategoriach (najwy?szy level, naj?adniejszy domek, najsilniejsza gildia itd) oraz przyznanie nagr?d rzeczowych. Po ka?dej edycji nast?puje reset postaci, zostaje wprowadzony update i oczywi?cie rusza nowa edycja.

To jedynie wst?pne plany, jestem otwarty na wszelkie propozycje.
Je?li chcia?by? nam pom?c, to prosi?bym o wypowiedzenie si? w tym temacie wypisuj?c funkcj? kt?r? jeste? w stanie pe?ni? (mi?o widziane pochwalenie si? dotychczasowym do?wiadczeniem :) ) lub te? rzecz?, kt?r? jeste? w stanie zrobi? dla serwera (np. pojedyncze expowisko, pomoc przy balansowaniu postaci itd)
Czekamy r?wnie? na opinie jakie opcje mog?yby zosta? wprowadzone aby gra?o Wam si? najprzyjemniej.

Bardzo dzi?kuj? za wytrwanie do ko?ca, licz? na Wasz? pomoc :)

Pozdrawiam, Schneider-Man

@do moda:
W tym przypadku ci??ko zastosowa? wz?r podania, poniewa? dla nas liczy si? ka?dy z dobrymi ch?ciami i odrobin? czasu, jednak?e skoro jest to wymagane...

Wz?r podania:
Stanowisko/a na kt?re si? zg?aszamy:
Dost?pny wolny czas dziennie:
Przyk?adowe prace:

Odp: Ka?dy kto ma sentyment do Tibii 7.6

mi?o powitamy zar?wno Hoster?w

Hoster jest tylko jeden, kt?ry prowadzi serwer (jego w?a?ciciel).

Jakie wynagrodzenia za stanowisko mappera ?

Hoster jest tylko jeden, kt?ry prowadzi serwer (jego w?a?ciciel).
Oczywi?cie to prawda, pojecha?em z rozp?du.

Jakie wynagrodzenia za stanowisko mappera ?
Na chwil? obecn? szukamy os?b, kt?re s? w stanie zrobi? to bezinteresownie - 4fun, nie mniej jednak je?li zajdzie taka potrzeba to przeznaczymy odpowiednie ?rodki na dane stanowiska, jednak?e nie chcia?bym w tym momencie rozmawia? o konkretnych sumach. Je?eli chodzi o Mapper?w, to du?o nam nie trzeba, w tej chwili posiadamy 2 - co prawda ma?o znanych, lecz uzdolnionych tw?rc?w, wi?c na chwil? obecn? taka inwestycja nie jest niezb?dna, lecz tak jak m?wi?em, przyda si? ka?da r?ka, kt?ra nie obci??y bud?etu, a odci??y nieco obecnych wsp??pracownik?w :)

Stanowisko/a na kt?re si? zg?aszamy: Koder C++
Do?wiadczenie: Duze (3lata)
Dost?pny wolny czas dziennie: 24/7 chyba ze mam jakies plany
Przyk?adowe prace: BRAK - dluga przerwa
Kontakt: [GG] 1978630 [SKYPE] why19211

Stanowisko/a na kt?re si? zg?aszamy: Mapper
Do?wiadczenie: ?rednie (2lata)
Dost?pny wolny czas dziennie: Max to 7-8h a minimalnie to 3-5h
Przyk?adowe prace: Brak ale dam na PW
Kontakt: [GG] 20404794

Ciesz? si?, ?e w tak kr?tkim czasie uda?o nam si? zebra? kolejnych cz?onk?w naszej ekipy. Oczywi?cie to nie koniec, w dalszym ci?gu szukamy os?b do wsp??pracy! :) Udowodnimy niedowiarkom, ?e Tibia 7.6 "nie umar?a" :)

Ca?y czas szukamy ch?tnych. Dla najbardziej zaanga?owanych procenty zysk?w z SMS Shop'a, odpowiednie rangi oraz mo?liwe inne wynagrodzenia!

Ja m?glbym zaj?c si? hostingiem i stron? ;)

Wys?a?em PW, prosz? sprawd? skrzynk? :)
Oczywi?cie to jeszcze nie koniec zbierania Teamu. Nied?ugo przedstawi? nieco wi?cej szczeg???w na temat serwera, pojawi si? nasze logo oraz pierwsze screeny z Tibijskiego ?wiata :)

Stanowisko/a na kt?re si? zg?aszam:Tlumacz, pomyslodawca, Tutor(Nawet jako gm spisywalem sie niezle) (ewentualnie mapper, aczkolwiek najlepszy nie jestem)
Do?wiadczenie:
I think i can speak english very well, but i cant promise i'll don't do some bad mistakes.

Pomysly? Niekiedy wymyslam wlasne pokemony, co jest niezlym wyczynem przy prawie 700 egzemplarzach.

Mapping? Zajmuje sie tym mniej-wiecej od 18-02-2012, 22:37 :) poniewaz wlasnie wtedy zaczalem te przygode, a z dnia na dzien moje prace byly coraz lepsze.

Jako tutor pomagalem juz wielu graczom, bycie tutorem to wielka odpowiedzialnosc, poniewaz niektorzy z nowych graczy jesli nie uzyska odpowiedzi na swoje pytania poprostu rezygnuje z gry.

Dost?pny wolny czas dziennie:od 6-7 godzin (wkoncu sa wakacje)

Przyk?adowe prace: Kurcze, z tym bylby problem, bo jedyne co tlumaczylem z jezyka angielskiego to liczne creepypasty (straszne historie krazace po internecie)
Wyobraznia? no coz, a tu kolejne co moge wrzucic to creepypasta napisana przeze mnie (facepalm)
Kod:
Czarny Przyjaciel

Czarna noc za oknami ca?kowicie przys?oni?a me spojrzenie, a jedyne co widzia?em to on. By? dla mnie zupe?nie jak brat kt?rego nigdy nie mia?em, a chcia?bym tego bardzo, uwierzcie mi. Jedyne co w nim widzia?em to ciep?o i troska o mnie, ale nie rozumiem dlaczego moja mama nie potrafi go zobaczy?.

Kim jest ten kto?, o kim ca?y czas m?wi?, i kt?rego uwa?am za przyjaciela? W?a?ciwie sam nie wiem, spotka?em go trzy dni temu w sklepie, a on poszed? za mn?. Nie wiem jak ma na imi? ani ile ma lat, on po prostu jest moim kumplem lub czym? w stylu anio?a str??a.

Odezwa? si? do mnie! Zrobi? to! Powiedzia?, ?e wcale nie musz? sprz?ta? pokoju je?li tego nie chce.

Robi to coraz cz??ciej! Ostatnio podpowiedzia? mi, ?e je?li mama coraz bardziej si? na mnie z?o?ci, powinienem j? nastraszy?. Zaoferowa? tak?e, ?e on sam mo?e to zrobi?!

Kolejne kilka dni min??o spokojnie, a ja sp?dzi?em je z moim przyjacielem. Czasami mam wra?enie, ?e tylko on mnie zrozumie. Potem mama zawo?a?a mnie na kolacje. Gdy przyszed?em, zobaczy?em, ?e na kolacj? jest w?troba, szczerze m?wi?c nienawidz? w?troby. Nie zjad?em jej, a mama zn?w jest na mnie z?a, i postanowi?a, ?e da mi kar?. Nienawidz? kar! Powiedzia?em mu, ?e mo?e nastraszy? mam? i da? jej kare za to, ?e jest dla mnie nie mi?a.

Moja mama chyba dosta?a kar?! Od kilku dni nie wr?ci?a do domu, ale Romek (Tak! Powiedzia? mi jak ma na imi?!) powiedzia?, ?e wstydzi si? wr?ci? przez to, ?e mnie ?le traktowa?a. Wierze mu na s?owo!

Mama d?ugo nie wraca. T?sknie. Wr?? mamusiu, prosz?.

Dlaczego mama nie wraca!? Pyta?em si? wielokrotnie mojego ciemnego przyjaciela, lecz on tylko odpowiada? mi, ?e mama nied?ugo wr?ci.

Kocham go. Nie zostawi? go nigdy, a on sam m?wi mi, ?e p?ki nie ma mojej matki to on b?dzie si? mn? zajmowa?. Nie potrzebuje mamy, wszystko czego potrzebuje to on. Siedz?cy na strychu przygl?daj?cy si? jakiej? dziwnej, nieruchomej kobiecie przyjaciel...
Przepraszam, ale uzylem code poniewaz spoiler nie zadzialal.

Tutor? no c?z, chyba tu nie mam czego wrzucac

Teraz kolej na: Mapper...
ostatnia praca (niestety nie wykonczona ostatecznie z powodu braku dostepu do mapy
2ssm.png

Ostatnia edycja:

Od?wie?am temat. Przypominam o czekaj?cych wynagrodzeniach! :)

Stanowisko/a na kt?re si? zg?aszamy: Mapper
Do?wiadczenie: 6 miesi?cy / 7.
Dost?pny wolny czas dziennie: 2h - 3h
Przyk?adowe prace:

Co? takie ale to na pocz?tek po d?ugiej przerwie XD

( EXP )

184599ex.bmp

Kontakt zemn? to pw b?d? gg (masz na dole pod wyp. w miejscu profilu)

Pozdrawiam
Kaisus

Ostatnia edycja:

@up:
we? co to ma by????

@topic
Stanowisko/a na kt?re si? zg?aszamy: Mapper na poziomie zaawansowanym
Do?wiadczenie: 5lat
Wolny czas: 3-6h dziennie

jc PW:)

Status