-Tibia 10.37 [Karmia24] Pvp/Fun - Low Rates - Reaktywacja

Status
Zamknięty.

GoD Vers

Advanced User
Luty 10, 2009
Liczba reakcji
17
Witajcie, forumowicze!
Jak sam temat wskazuj?, planuj? wskrzesi? serwer, kt?rego zapowied? zrobi?a stosunkowo du?e zamieszanie.
Ilo?? wy?wietle? oraz komentarzy bi?a konkurencj? bez por?wnania. Niestety, serwer nie wypali?.
Wiele os?b pyta?o mnie: "Dlaczego? Co si? sta?o?"
Nie by?em w stanie odpowiedzie? na te pytanie...
Byli i tacy, kt?rzy pisali swoje historie. Mo?e mieli racj?. ?le zadba?em o serwer, ?le go rozreklamowa?em...

Ten temat na razie zostawimy. :-)

Tak wi?c, po raz drugi spr?buj? zach?ci? ludzi do Karmii, jakiej wizja urodzi?a si? w mojej g?owie szmat czasu temu. :-)
Jest to kultowa ju? mapa. Wiele starych graczy pami?ta t? map?, jako istny raj dla prawdziwego gejmera.
Mnie osobi?cie nigdy nie kr?ci?a mapa proponowana przez CipSoft w wersji OpenTibia.

Id?c dalej.

Co mam zamiar zmieni?, aby tym razem serwer si? u?o?y??
- Zmieni? mno?niki na wi?ksze. ~gracze skar?yli si? na powolne poziomowanie,
- Start rozgrywki zaczniemy w mie?cie Karmia, a nie Rookgaard,
- Przeprowadzenie dodatkowych test?w,
- Oraz, jak we wcze?niejszej fazie - gruba edycja mapy.

08.png

screenshot_2014-04-24-22-47-19.png

screenshot_2014-04-24-22-47-43.png

Plan jest prosty, banalnie prosty. Potrzebuj? jednak ludzi, kt?rzy b?d? w stanie mi pom?c przy dodatkowych, wy?ej niewymienionych. :-)

Prosz? o wypowied?, je?li s? ch?tni do pomocy oraz je?li s? jakiekolwiek propozycje. :-)

Pozdrawiam!

Odp: [karmia24] pvp/fun - low rates - reaktywacja

No i to rozumiem!
Tym razem nie s?uchaj RPG grajk?w, tylko tych, z kt?rych b?dziesz mia? kas? i liczb? online :)

Powodzenia!

Dobrze, ?e wr?ci?e? bo wieje nud?. Wydaj? mi si?, ?e exp stage by? w porz?dku jednak?e nie mo?na by?o tego powiedzie? o loocie, kt?ry by? masakryczny. Pasowa?oby zmieni? klienta na 10.51 (czyli najnowszego). Wprowadzenie training monk?w jak i offline training bo chyba nikt nie b?dzie sta? i bi? slimy czy ghoule na expie..:) Zmniejszenie dmg mobk?w bo czasami jest przesadzony. Reklam? pasowa?oby napisa? w dw?ch j?zykach tak aby przyci?gn?? jak najwi?cej graczy mowa tu o j.polskim oraz j.angielskim lub ewentualnie j.portugalskim chamsko translatorem :D.
Strony gdzie m?g?by? rozreklamowa? sw?j serwer :
http://torg.pl/forumdisplay.php?95-Reklama-serwer%F3w
http://otland.net/forums/discussion.251/
http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=20
http://tibiopedia.pl/forum/g/1,Ogolne

Jak b?d? jakie? testy to ?mia?o mo?esz pisa?. Na pewno znajdzie si? grupa os?b, kt?re przetestuj? na nowo Tw?j serwer.

Marshall, dzi?ki za wiar?. Serwer mam nadziej? tym razem wypali i b?d? gracze zadowoleni.

Planuj? zwi?kszy? mno?niki tak, by 50 poziom wbi? stosunkowo szybko. Loot wi?kszy na pewno.
Trener?w wprowadz? prawdopodobnie, a statuetki od offline training'u przecie? nie znikn??y nigdy. :-)
Klient prawdopodobnie zostanie.

Dodatkowe testy odb?d? si? prawdopodobnie dzi? i b?d? kilka dni.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

Mam nadzieje, ?e ta edycja przyci?gnie wi?ksze grono graczy ni? poprzednia. Jak dla mnie Karmia ma spory potencja?, dlatego te? postanowi?em za?o?y? konto na tibia necie by m?c wypowiedzie? si? w tym temacie. Co do exp stage moim zdaniem by? on dobrze przemy?lany(to rpg nikt nie chce 100 lvla w 3 dni). Zgodz? si? z Marshalem najwi?kszy problem by? z lot rate. Tak naprawd? ludzie pouciekali nie dlatego, ?e wolno si? wbija?o lvl tylko dlatego, ?e hunt nie mia? szans sie zwr?ci?. Nast?pnie wprowad? opcj? premium za sms. Pacc niech b?dzie darmowy chocia? przez pierwsze 7 dni a nie przez 3 jak to by?o poprzednio. Wyznacz tutor?w sam te? po?wi?caj czas. Staraj si? rozrusza? forum, eventy itd. Bo ostatnio po 2 dniach stwierdzi?em, ?e przesta?e? wierzy? w powodzenie tego projektu. Reklamuj dobrze server. Zr?b solidn? reklam? na otlandzie nowe screeny itd bo te s? z poprzedniej zapowiedzi. Nieg?upim pomys?em by?o by dodanie system?w ulepszania broni, fishingu z opcj? wy?owienia czego? cennego itd chocia? z tego co wiem stawiasz bardziej na prostot?. Trainery to akurat dobre posuni?cie. Mo?e nawet zmniejsz skill rate, ale wprowad? by mo?na by?o skilowa? po daniu exita (trainy oczywi?cie limitowane ) da to troche sztucznego t?oku chocia? zr?b jak uwa?asz nie ka?dy b?dzie uwa?a? to za dobre rozwi?zanie. Po prostu potencjalny przysz?y gracz karmi patrz?c na stronie je?li zobaczy 60 on +30 afk to te? inaczej na to spojrzy ni? widz?c co chwile 40 online). Niech si? wbija lvl wolno, ale przyjemnie (dobre skille, wmiare dobry lot rate x3? itd. nawet wed?ug mnie sta?y exp x3-5 by?by grywalny) Ostatnim razem wog?le nie op?aca?o sie gra? rp b?d? ek. Magowie mogli bez problemu postawi? bota na spalanie many. A taki biedny ek musia? gania? za slimami. Czekam na start. Wiadomo ju? kiedy mo?emy spodziewa? si? startu?

Mam nadzieje, ?e ta edycja przyci?gnie wi?ksze grono graczy ni? poprzednia. Jak dla mnie Karmia ma spory potencja?, dlatego te? postanowi?em za?o?y? konto na tibia necie by m?c wypowiedzie? si? w tym temacie. Co do exp stage moim zdaniem by? on dobrze przemy?lany(to rpg nikt nie chce 100 lvla w 3 dni). Zgodz? si? z Marshalem najwi?kszy problem by? z lot rate. Tak naprawd? ludzie pouciekali nie dlatego, ?e wolno si? wbija?o lvl tylko dlatego, ?e hunt nie mia? szans sie zwr?ci?. Nast?pnie wprowad? opcj? premium za sms. Pacc niech b?dzie darmowy chocia? przez pierwsze 7 dni a nie przez 3 jak to by?o poprzednio. Wyznacz tutor?w sam te? po?wi?caj czas. Staraj si? rozrusza? forum, eventy itd. Bo ostatnio po 2 dniach stwierdzi?em, ?e przesta?e? wierzy? w powodzenie tego projektu. Reklamuj dobrze server. Zr?b solidn? reklam? na otlandzie nowe screeny itd bo te s? z poprzedniej zapowiedzi. Nieg?upim pomys?em by?o by dodanie system?w ulepszania broni, fishingu z opcj? wy?owienia czego? cennego itd chocia? z tego co wiem stawiasz bardziej na prostot?. Trainery to akurat dobre posuni?cie. Mo?e nawet zmniejsz skill rate, ale wprowad? by mo?na by?o skilowa? po daniu exita (trainy oczywi?cie limitowane ) da to troche sztucznego t?oku chocia? zr?b jak uwa?asz nie ka?dy b?dzie uwa?a? to za dobre rozwi?zanie. Po prostu potencjalny przysz?y gracz karmi patrz?c na stronie je?li zobaczy 60 on +30 afk to te? inaczej na to spojrzy ni? widz?c co chwile 40 online). Niech si? wbija lvl wolno, ale przyjemnie (dobre skille, wmiare dobry lot rate x3? itd. nawet wed?ug mnie sta?y exp x3-5 by?by grywalny) Ostatnim razem wog?le nie op?aca?o sie gra? rp b?d? ek. Magowie mogli bez problemu postawi? bota na spalanie many. A taki biedny ek musia? gania? za slimami. Czekam na start. Wiadomo ju? kiedy mo?emy spodziewa? si? startu?

Hej!
Dzi?ki za fatyg?, ?e konto za?o?y?e?. Mi?o to czyta?. :-)
Fakt, zrezygnowa?em z wspierania serwera po kilku dniach.
PACC poprzez SMS by? ca?y czas. Po prostu ?le by? opisany i ludzie ?le to odczytywali.
Ch?tnie dam graczom wi?ksz? frajd? z wi?kszego loot'a. Zwi?ksz? nawet do x3.
'Nab?r' na tutor?w na pewno te? og?osz?, poniewa? podczas mojej nieobecno?ci kto? musi si? zaj?? serwerem.
Reklam? na dodatkowych forach zajm? si? na dniach. Sama TNPL nie przyniesie wystarczaj?cej ilo?ci graczy. :-)
Opisany przez Ciebie spos?b treningu jest, prawdopodobnie, nielegalny. Prosz? o wypowied? znawc?w.
Mo?liwo?? ulepszania broni... tak jak napisa?e?, stawiam na prostot?, bez dodatkowych zabaw. Takie systemy robi? tylko dodatkow? opcj? przy reklamie, zabieraj? du?o czasu, a ma?y procent z tego korzysta.
Tym razem prawdopodobnie, przez opcj? dodania trener?w, nie zwi?ksz? mno?nika treningu. To jest na razie niepewna informacja.

Start jest na razie ci??k? kwesti?, poniewa? chc? tym razem zrobi? wi?cej test?w we w?asnym zakresie.
W?tpi?, aby odby? si? jeszcze w Sierpniu.

Jeszcze raz, dzi?ki. :-)

Pozdrawiam!

tzn co do lot rate by?y miejsca gdzie da?o si? ?adnie zarobi?, kt?rych z wiadomych przyczyn nie zdradz?( po 4 dniach karmi mia?em 550~k) zarobionych w legalny spos?b. Natomiast niestety z mobk?w takich jak frost, dl itd nie by?o mowy o zwrocie hunta. Wi?c mo?e lot x2 nawet by wystarczy?. Czekam na porcje nowych screenow. Bot/mc legal? ;>

A zamierzasz teraz zrezygnowa? z p?atnego premium?

Odp: [karmia24] Pvp/Fun - Low Rates - Reaktywacja

W sms shopie powinna si? znajdowa? pacc runa + ewentualnie jakie? pierdo?ki, kt?re nie sprawi?, ?e gracz dostanie jak?? przewag? nad innymi. Przede wszystkim nie powiniene? s?ucha? rpg-zjeb?w, kt?rzy doprowadzili do upadku pierwszej edycji, to nie s? czasy na serwer typowo rpg.

tzn co do lot rate by?y miejsca gdzie da?o si? ?adnie zarobi?, kt?rych z wiadomych przyczyn nie zdradz?( po 4 dniach karmi mia?em 550~k) zarobionych w legalny spos?b. Natomiast niestety z mobk?w takich jak frost, dl itd nie by?o mowy o zwrocie hunta. Wi?c mo?e lot x2 nawet by wystarczy?. Czekam na porcje nowych screenow. Bot/mc legal? ;>
Ju? nied?ugo wrzuc? kilka zdj??. :-)
Wydaje mi si?, ?e tym razem nie b?d? nawet pr?bowa? gania? ludzi, za u?ywki.

A zamierzasz teraz zrezygnowa? z p?atnego premium?
Prawdopodobnie zostanie.

W sms shopie powinna si? znajdowa? pacc runa + ewentualnie jakie? pierdo?ki, kt?re nie sprawi?, ?e gracz dostanie jak?? przewag? nad innymi. Przede wszystkim nie powiniene? s?ucha? rpg-zjeb?w, kt?rzy doprowadzili do upadku pierwszej edycji, to nie s? czasy na serwer typowo rpg.
A tak nie by?o? :-)
Poszczeg?lne Mount'y, Premium oraz drobne przedmioty.

Pozdrawiam i zach?cam do komentowania.

#zdj?cia
screenshot_2014-08-22-18-14-0.png

screenshot_2014-08-22-18-14-23.png

screenshot_2014-08-22-18-12-44.png

screenshot_2014-08-22-18-13-1.png

screenshot_2014-08-22-18-13-11.png

screenshot_2014-08-22-18-12-31.png

screenshot_2014-08-22-18-11-44.png

screenshot_2014-08-22-18-11-29.png

Ostatnia edycja:

Znowu ten sam b??d pope?niasz, p?atne premium XD Ale r?b jak uwa?asz, powodzenia XD

I usun te zalosne guardy w miescie co zabijaja Cie jak masz PK w miescie na hita , na zadnym OTSIE tego nie grali , zeby NPC cie ubijal na hita za to ze masz PK , po to jest open pvp by sie bic wszedzie i w kazdej okolicznosci :)

hmm z tym pacc za sms to problematyczna sprawa. Wed?ug mnie powinien by? za free, zamiast tego mo?esz dodac do shopu addon itemki ( red pocki, gss, bonelord eye itd ) darmowy pacc przyci?gnie graczy. A server spokojnie mysl? utrzymasz z dotacji jakie otrzymasz za addon itemy. Usprawni to handel mi?dzy graczami. Nie ganiaj za bota, mc i b?dzie wporz?dku. Mo?e wycofaj market w tedy b?dzie bardziej social na serverze? Chocia? znajd? si? i zwolennicy marketu aczkolwiek ja uwa?am, ?e to najgorsze (usprawnienie) gry przez cipsoft. Ludzie maj? racje nie sluchaj rpg grajk?w. Ma by? do?? ci??ko, ale przyjemnie. Kto b?dzie chcia? szybko mie? addon to wy?le ci esa za dyche i go zrobi :) ja w tym problemu nie widz?. Do tego frag runka, change sex, podstawowe itemki (k set,dsm,rh) i powinno si? kula?. Pozdrawiam:)

Znowu ten sam b??d pope?niasz, p?atne premium XD Ale r?b jak uwa?asz, powodzenia XD
Heh, pany! :-)
Decyzja zapad?a.
Premium darmowy na drugiej wersji Karmia24.

I usun te zalosne guardy w miescie co zabijaja Cie jak masz PK w miescie na hita , na zadnym OTSIE tego nie grali , zeby NPC cie ubijal na hita za to ze masz PK , po to jest open pvp by sie bic wszedzie i w kazdej okolicznosci :)
Nie ma najmniejszego problemu.
Sam zauwa?y?em, ?e stra?nicy nie pe?ni? dobrej funkcji, jak by?o w zamiarze.
Stra?nicy usuni?ci.

hmm z tym pacc za sms to problematyczna sprawa. Wed?ug mnie powinien by? za free, zamiast tego mo?esz dodac do shopu addon itemki ( red pocki, gss, bonelord eye itd ) darmowy pacc przyci?gnie graczy. A server spokojnie mysl? utrzymasz z dotacji jakie otrzymasz za addon itemy. Usprawni to handel mi?dzy graczami. Nie ganiaj za bota, mc i b?dzie wporz?dku. Mo?e wycofaj market w tedy b?dzie bardziej social na serverze? Chocia? znajd? si? i zwolennicy marketu aczkolwiek ja uwa?am, ?e to najgorsze (usprawnienie) gry przez cipsoft. Ludzie maj? racje nie sluchaj rpg grajk?w. Ma by? do?? ci??ko, ale przyjemnie. Kto b?dzie chcia? szybko mie? addon to wy?le ci esa za dyche i go zrobi :) ja w tym problemu nie widz?. Do tego frag runka, change sex, podstawowe itemki (k set,dsm,rh) i powinno si? kula?. Pozdrawiam:)
Market do przedyskutowania. Dodatkowe addonowe r?wnie?.

Postarajmy si? rozrusza? t? zapowied? tak, jak poprzedni?!

Pozdrawiam!

Odp: [Karmia24] Pvp/Fun - Low Rates - Reaktywacja

Podbijam. Wypowiada? si? :) Pacc za free? Widz?, ?e zmierzamy w dobrym kierunku.

Jaka? data Startu?:>

Jaka? data Startu?:>
Eiko, stary m?j graczu...
Tyle lat min??o, a ja nadal Ciebie pami?tam. :-)

#topic
Data startu jak na razie nie jest okre?lona. Przypuszczam, ?e b?dzie to pierwsza po?owa Wrze?nia.

Ostatnia edycja:

co? temat ucich? ;p ciekawe ile os?b wejdzie na start

Status
Zamknięty.
Back
Do góry