-Tibia 10.36 Karmia24 - RPG - CUSTOM - PVP/FUN

Status
Zamknięty.

GoD Vers

Advanced User
Luty 10, 2009
Liczba reakcji
17
Witam serdecznie. :-)

Na pocz?tku kilka s??w ode mnie.
Od czasu, gdy zacz??em swoj? przygod? odczuwa?em pewien niedosyt. Ilekro? nie gra?em na pot??nych serwerach wielkich tw?rc?w OpenTibia, zawsze by?o co?, nie w moim stylu. Przez kilka lat odwiedzania r??nych typ?w gry, urodzi? si? pomys?, na serwer w moim gu?cie. Nie by?o to proste, gdy? za?o?enie serwera, kt?ry b?dzie wstanie zagwarantowa? rozgrywk? wi?kszej ilo?ci graczy, wymaga? nie lada wysi?ku i zbierania do?wiadczenia. Mam nadziej?, ?e Ja i m?j serwer jeste?my w stanie przebi? si? przez ci??ki rynek serwer?w OpenTibia i m?c wsp?lnie cieszy? si? gr?.

Mapa?
Karmia, Vanilla... r??nie gracze nazywaj?. Cieszy?a si? ona ogromnym entuzjazmem z mojej strony, gdy w?drowa?em jeszcze jako pocz?tkowy gracz. St?d pad? wyb?r.
Niewiele zosta?o ze standardowej Karmii, jak? wielu z nas pami?ta. Poza niekt?rymi charakterystycznymi fragmentami, oraz rozmieszczeniem poniekt?rych budynk?w, mapa przesz?a gruntown? przebudow?.

Statystyki.
Jak na styl RPG przysta?o, s? niewielkie.
Experience:
1-9 70
9-19 50
20-34 30
35-59 20
60-79 15
80-109 12
110-149 10
150-179 7
180-219 5
220+ 3
Magic x5
Skill x8
Loot x2

Systemy.
Tutaj mo?e dla niekt?rych ma?e zaskoczenie. Postawi?em na klasyk?. Nie znajdziecie tutaj gry w w??a, pi?ki no?nej, spadaj?cych nagr?d z nieba, czy typowego Bombermana.

* Stamina system,
* Unfair fight reduction,
* Twist of Fate,
* Offline training,
* New mounts & outfits,
* InGame Market,
* Task system with rewards,
* Raids,
* War system.

To te bardziej standardowe, teraz kolej na bardziej pomys?owe.
* bronie, kt?re wysysaj? ?ycie,
* r?zgi, kt?re nak?adaj? efekty kl?twy,
* runy, kt?re tworzymy, s? mocniejsze, od kupowanych,
* misje, dzi?ki kt?rym mo?emy kupowa? przedmioty,
* kolejka g?rska,
* zbieranie plon?w z drzew...
... i wiele innych.

Quest.
* The Pits of Inferno,
* The Annihilator,
* Demon Quest,
* The Inqusition,
* Demon Oak,
* Arena Svargrond,
* Yalahar Quest,
* Wrath of the Emperor Quest,
* War Zones.

Pozosta?o?ci.
Wiele tajemnic kryje ?wiat Karmii24. Na pewno zwiedzaj?c go, nie zabraknie atrakcji. Zadba?em o to, aby komunikaty w grze naprowadza?y gracza w odpowiednim kierunku.

Dla tych, co wytrwali w czytaniu, kilka zdj??.

44png_wenneew.png

43png_wenneee.png

40png_wenneer.png

37png_wennenq.png

32png_wennenn.png

30png_wennenr.png

26png_wennexa.png

24png_wennexw.png

17png_wennexp.png

11png_wennern.png

7png_wennerp.png

Informacje co do startu, adresu etc, w przeci?gu 48h.
Pozdrawiam!

Odp: Karmia24 - RPG - CUSTOM - PVP/FUN

Propsy za map? ale we? zmie? tego klienta na najnowszego bo nie b?dziesz mie? graczy. By?em ju? kiedy? testerem i mam naprawd? fajne wra?enia z testowania tego serwera, jednak?e z tego co pami?tam by? problem z lootem. Tak?e zmie? tego klienta i b?dzcie cacy.

Racja, daj nowszego clienta bo nikt Ci nie wbije :D Ja mam ju? do?? pobierania 10 client?w ?eby zagra? na otsie :P.

Questy, kt?re wymieni?e? to tylko jedne z nielicznych? Cieszy mnie fakt, ze powstaje coraz wi?cej serwer?w RPG, mam nadzieje, ?e niebawem era serwer?w evo pod 8.6 stworzonych dla dla dzieci z tzw. niedojebaniem m?zgowym (Postaw bota i ciesz si? gr?) przeminie, ?ycz? sukces?w, na pewno wbije.

PS. Exp m?g?by? jeszcze troch? zmniejszy? skoro ma by? to RPG.

Mapa ?adna :]

moze jeszcze kiedys zobacze server bez bot?w ;p bo rpg juz nie istnieje puszczajac bota na expie ...

Questy, kt?re wymieni?e? to tylko jedne z nielicznych? Cieszy mnie fakt, ze powstaje coraz wi?cej serwer?w RPG, mam nadzieje, ?e niebawem era serwer?w evo pod 8.6 stworzonych dla dla dzieci z tzw. niedojebaniem m?zgowym (Postaw bota i ciesz si? gr?) przeminie, ?ycz? sukces?w, na pewno wbije.

PS. Exp m?g?by? jeszcze troch? zmniejszy? skoro ma by? to RPG.
Hej.
Tak, jest wiele skrzynek, tzw. noname. S? te? takie, kt?rych zapomnia?em opisa?. S? te? te, kt?rych nie da si? opisa? zwi??le.
Nad mno?nikiem do?wiadczenia pomy?l? jeszcze, du?o do powiedzenia maj? tutaj gracze. :-)
Pozdrawiam!

Hej, to w zasadzie jeden z ostatnich planowanych post?w w tym temacie.

Start planowany na pi?tek, tj. 04.09.

Dane
LINK
IP: www.karmia.eu
Port: 7171
Klient: 10.36
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

Zmie? na 10.80 klient, bo ci ludzie nie wejd? ;)

Dok?adnie, zr?b 10.8x i wystartuj chwile p??niej, sam ch?tnie wr?c? do tibi na 1 otsika na tego bo rl mapki mnie ju? nie kr?c?. Exp stage jest git, na 180-200 lvlu si? szybko zacznie biega? to na +.
By? zrobi? 10.8 to by wi?cej mo?liwo?ci by?o, mount?w/outfit?w i grafik nowych i mobk?w.

Hej!
Zostan? przy 10.36.
Ci?g?a pogo? za najnowszym klientem nie wyjdzie na dobre, zw?aszcza ?e pracuj? sam.
Mam nadziej?, ?e ci co chc? zagra?, zagraj? nie zwa?aj?c na protok??.
Pozdrawiam!

Albo jeste? g?upi albo nie potrafisz wprowadzi? nowszego clienta... Ma?o kto Ci wbije, ale r?b jak uwa?asz :) Powodzenia.

Przecie? nikt Ci nie ka?e zmienia? klient jak tylko cipsoft wypu?ci... zosta? na 10.80 i tyle nie aktualizuj chyba ?e co? na prawd? by dobrego dodali xd

R?wnie? poleca?bym Tobie przej?cie na nowy protok??. Sam ch?tnie pogra?bym na Devlandzie na protokole 10.8+ Teoretycznie wielu zmian by? nie mia? ew. problem z funkcjami (Je?eli posiadasz starego tfs'a ), ale mo?na to rozwi?za? za pomoc? lib?w ;)

Popro? kogo? o pomoc je?li nie umiesz i tyle, chcesz mie? wi?cej graczy to zmie? klienta chyba, ?e satysfakcjonuj? pustki na serwerze to spoko, powodzenia.

Albo jeste? g?upi albo nie potrafisz wprowadzi? nowszego clienta... Ma?o kto Ci wbije, ale r?b jak uwa?asz :) Powodzenia.

Misiaczku, sam si? uspokoisz, czy trzeba Ci? skr?ci?? :-\
Zmieni?em ju? x3 protok?? w tym serwerze. Za ka?dym razem pod presj? graczy.
Czy mi?dzy 10.36 a 10.80 jest taka r??nica w graniu?
Pany, dla mnie to bez wi?kszej r??nicy, jaki b?dzie. Je?li twierdzicie, ?e wi?cej graczy, lepszy klimat etc, to pomy?l? jutro. :-)
Pozdrawiam.

B?dzie nowa woda.
Nowa woda jest fajna.

10.36 to mija si? z czymkolwiek. Je?eli wy?szy protok?? to tylko 10.80+. Kto niby ma wbi? na takie 10.36. Kto poszed? za rozwojem tibii to gra na najnowszych klientach. Osoby, kt?rym nowe klienty nie podpad?y zosta?y przy 8.6 i starszych.

To co panowie wy?ej, z ch?ci? wbi?bym na taki serwer ale pod sta?ym 8.6 klientem albo pod najnowszym.

A co to za r?znica kur*wa? 10.38 a 10.8 + bo co bota nie macie i dlatego grac sie nie chce? -.- 8.6 to syf <> ELf boty graja a nie gracze i co to za gra?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry