• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Kilka prac do oceny - takie tam brzydkie

Status
Zamknięty.

Harales

User
Liczba reakcji
0
Witam
Mam do pokazania kilka dos?ownie kilka prac. Licz? na krytyk? i ocen? od 1 do 10.
Prosz? oceni? ka?d? prac? oraz uzasadni?, bym wiedzia? co ?le robi?.
Prac? b?d? umieszcza? w terminach oddzielonymi 3 - 4 dniami.

Kilka SS:
Expowisko, ma?e ale zawsze co?:
Mini%20expowisko.png

Jail - Wiezienie, niestety nie doko?czone z g?ry przepraszam.
Jail%20-%20nie%20doko%C5%84czony.png

Piramida pierwsza kt?r? zrobi?em. Tutaj s? 2 screeny:
Pierwsza%20moja%20piramida.png

Piramida%20floor%207.png

_______
Jaskinia jako kryj?wka smok?w.
screenshoT2.png

Za jaskini?...
screenshoT3.png

Ostatnia praca na kt?r? nie warto patrze? to ma?a g?rka, tam mia?em doko?czy? i zrobi? miasto wok?? niej. Lecz niestety ju? mi si? nie chcia?o :D A o to ona:
Z%20nud%C3%B3w.png

Licz? na krytyk? , uzasadnienie oraz ocen? ka?dej pracy.

Odp: Kilka prac do oceny - takie tam brzydkie

Czy u?ywasz auto border tzn AB?

Pomys?y masz fajne gorzej z wykonaniem poczytaj sobie poradniki ja te? zaczynam ale ju? mi lepiej idzie nie u?ywam AB bo potem s? kwadraty i wychodzi same g?wniane rzeczy.

Ostatni SS mnie przera?a lepiej zaczyni od ma?ych projekt?w i potem,dodawaj sobie wiecej rzeczy np g?ry wodospady ja zacz??em od wysepki teraz b?d? robi? do niej podziemia itp. + poprawie te? niedoskona?o?ci.

Dzi?ki zygus.
@TOPIC
Na m?j ostatni screen prosz? nie patrze?, tak jak napisa?em :P

Nie wiem jak wam, moim okiem najbardziej z tych umieszczonych screen?w podoba mi src 1 i src 3, przypominam, ?e piramid? robi?em po raz pierwszy.
Wysz?a nadzwyczajna...

Ostatnia edycja:

Gdy robisz g?ry nie r?b AB bo wida? jak masz randomizowanie borderami to wida? troch? jest z tego troch? z tego i potem to do?? oczojebny styl si? wtedy robi!

Spoko, dzi?ki za rad?. B?d? musia? si? przyzwyczai? do robienia g?r bez AB. Dzi?ki... i zapraszam innych do komentowania.

Miazga, a wiec ?le zrobione screeny, wyjebac AB i zacz?c stosowac Pallete RAw. W tym wszystkim pomoga Ci poradniki na forum.

Mo?e tam te? zajrzysz.
no siema xd.
wi?c takie moje proste zdanie:
Expowisko (pierwszy ss) - og?lnie ?le nie jest, pobaw si? borderami trawy i u?ywaj palet? RAW. wiele rzeczy do siebie tam nie pasuj?, st??, kusze na ?rodku przej?cia sk?ra, pobaw si? ze ska?kami, ogl?daj inne galerie i wzoruj si? nimi xd.
Wiezienie niedoko?czone wi?c nie ma co "gada?" ale ten st?? zn?w na ?rodku, hmm mo?e jadalnie by? m?g? zrobi? czy co? :D.
Piramida d?? oke, ale ?ciany bym doda? na p??nocnej i zachodniej ?cianie i pusto na obko?o doda? bym g?st? traw? & palmy. g?ra wiele tych element?w tam nie pasuje.
Quest Room wida? ?e gdzieniegdzie nie u?ywa?e? Auto-Bordera.(klawisz A), prawy dolny r?g jest nawet spoko :D ale ca?kiem zwyk?y room
Jaskinia ?adna, dodaj wi?cej kamyczk?w, ska?ki, innego rodzaju bordery i gitez .
Za jaskini?.. raczej przed, no oke. dr??ka chujowa. wi?cej natury poprawi? bym kszta?t wszystkiego i oke.
og?lnie ?le nie jest ;d popraw ssy. kliknij CTRL+scroll myszki, Shift+I w paincie powycinaj i gitez, czekam na inne ssy ;D

Ostatnia edycja:

Zaczynam nowe wypociny , prosz? mi nie m?wi? o AB poniewa? wszystko w dzisiejszym po?cie jest robione w RAW.
Zaczynajmy.
Przedstawiam wam Jaskinie Skaln? oraz Domek w opuszczonej dolinie.
screenshot_2015-01-14-11-25-47%20%281%29.png

screenshot_2015-01-14-11-34-40%20%281%29.png

screenshot_2015-01-14-11-53-8%20%281%29.png

screenshot_2015-01-14-12-16-49%20%281%29.png

screenshot_2015-01-14-12-39-54%20%281%29.png

screenshot_2015-01-14-12-40-10%20%281%29.png

screenshot_2015-01-14-12-40-29.png

screenshot_2015-01-14-12-40-39.png

screenshot_2015-01-14-15-56-14.png

screenshot_2015-01-16-13-20-53.png

Zapraszam do dalszego komentowania , licz? na ocen? oraz lekk? z naciskiem na lekk? krytyk?. Przypominam, ?e w tych screenach jest RAW z ma?? ilo?ci? AB. M?wi? tu o groudzie ( trawa ). Mi?o by by?o jakby?cie odwiedzali m?j temat cz??ciej.

Primo.. popraw te screan! do jaskini mo?esz zrobi? te? taki patent:
weqwadpng_wrqsqqr.png

czaisz?.
drzewa chujowo pouk?adane, poddasze jakie? pobugowane, ma?o trawy, detali, po?wicz sobie natur? jak dla mnie ocena 4/10 na zach?t? . Pozdrawiam

Mysle, ze to co robisz jest dosc oryginalne, choc pelne bledow logicznych i spamu.
Ten proces tworzenia gory podobal mi sie.

Nie widz? sensu robienia g?r bez AB.
To co pokaza?e? na screenie bez wi?kszego problemu by? zrobi? przy u?yciu autobordera. :>

Status
Zamknięty.
Do góry