What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Kilka wa?nych zmian.

Status
Not open for further replies.

Night Sky

Banned
Reaction score
8
Cze?? Wam, wychodz? z inicjatyw? wprowadzenia pewnych zmian na forum, wed?ug mnie przydatnych, jednak prosz? Was o wypowiedzi i komentarze pozytywne jak i negatywne.

1. Rozbudowa dzia?u "Gry", jest to do?? wa?ny, ale zapomniany dzia? ze wzgl?du na jego miejsce. Proponuj?, aby zrobi? z niego ?adne, przejrzyste forum, podzielone na kategorie gier, nie musi by? to zrobione od razu, kilka najwa?niejszych kategorii oraz kategoria "inne", by?yby tam zamieszczane wszelkie niepasuj?ce gry do danego poddzia?u. Wprowadzi?oby to ?ad i porz?dek, a nie tak jak teraz, kupa nawalonych temat?w, w kt?rych nie mo?na si? w ?aden spos?b po?apa?. By?a ju? kiedy? taka propozycja, ale jako? umar?a ?mierci? naturaln?.

2. Cotygodniowe ankiety, w kt?rych u?ytkownicy mogliby wyra?a? swoje opinie dotycz?ce pyta? zadanych w ankietach. Najwa?niejsza jest otwarto?? dla u?ytkownik?w, mo?e to by? pytanie jak dany dzia? si? rozwija, czy podoba nam si? dany konkurs, wiadomo, w kadrze s? m?drzy ludzie, wi?c na pewno wpadn? na pytania do ankiety.

3. Konkurs, wed?ug mnie warto zrobi? konkurs rysunkowy, skoro konkurs literacki mia? fajne zainteresowanie, to dlaczego nie konkurs rysunkowy. Wiele u?ytkownik?w deklaruje swoje uzdolnienia rysunkowe, wi?c dlaczego ich nie poruszy?, liczy si? fajna zabawa i s?dz?, ?e b?dzie mia? on du?e zainteresowanie.

4. Gazetka - proponuj? doda? dawne "k?tem oka na..." w kt?rym opisywany by?by dany dzia?, przybli?y?oby to nowym u?ytkownikom do czego dany dzia? s?u?y i przybli?y im jakie tematy mo?na zak?ada?. Nie wiem, mo?na tam mas? pomys??w wpakowa?, a i dzia??w jest naprawd? masa, wi?c artyku??w macie na dobre 20 wyda?.

5. Motm - Umiera, ju? od dawna, proponuj? dodanie ?atwiejszych temat?w, aby zach?ci? nowych mapper?w do pracy, naprawd? tematy dla laik?w s? wyg?rowane, a do?wiadczeni mapperzy k?ad? lach? na konkurs, w kt?rym nie mog? wygra? realnych pieni?dzy. Tak?e, zwr??cie uwag? na nowicjuszy, bo to oni s? trzonem takich konkurs?w, zmniejszcie te? czas, w kt?rym b?d? prezentowane prace, bo wi?kszo?ci nie chce si? czeka? miesi?c...

To tyle ode mnie, macie propozycje, piszcie ?mia?o! Macie zastrze?enia, piszcie r?wnie?, jestem otwarty na krytyk?, na pewno razem dojdziemy do kompromisu :)
Pozdrawiam.

I pami?tajcie, ?adnego flejma!

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13
Odp: Kilka wa?nych zmian.

1. Bardzo dobry pomys?. W sumie dziwie si?, ?e na to nie wpad?em jak ostatnio by?em w tym dziale, tak wi?c dzi?kuj?!
2. Fajne, mi?e i na pewno by zbli?y?o zwyk?ych u?ytkownik?w do kontakt?w z administracj?.
3. tutaj akurat si? nie zgodz?, graficy maj? sw?j konkurs, a zwyk?y rysunkowy to raczej takie troch? dziwne.
4. Dobry pomys?, ale na razie dajmy si? redaktorom wypakowa? na ich biurkach.
5. Pr?b reaktywacji motma by?o ju? wiele, nie s?dz? by? teraz co? wsk?ra? cho? na pewno w zmorzy?oby to ruch o jakie? 10% ;)

Ode mnie masz reputacj? za prace na forum.

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

1. Szczerze m?wi?c wszystko mi to jedno. Nie zagl?dam zbytnio do gier, ale w sumie nie jest to z?y pomys?. Tak na dobr? spraw? to teraz z tego dzia?u nic nie wynika, bo jest tak jak napisa?e? - wszystko nawalone bez ?adu i sk?adu.
2. Wiadomo, pisa?em o tym w innym temacie o podobnej nazwie.
3. No nie wiem czy konkurs literacki mia? 'fajne zainteresowanie', bo na 100% mog?o by? lepiej. W ka?dym razie nie wiem ilu jest grafik?w, nie wiem czy komu? taki konkurs by si? spodoba? - je?eli mia?by poparcie, jestem za. Chuj, mog? nawet poprowadzi?.
4. Aktualnie szykujemy co? nowego w gazetce, ale w sumie nad tym te? mo?na si? zastanowi?.
5. MOTM umiera ?mierci? naturaln?, na forum jest ma?o mapper?w, kt?rzy chc? robi? prace na konkurs za kwadraciki i medal pod avatarem, zreszt? z tego co wiem temat kolejnej edycji wybiera zwyci?zca poprzedniej.

Night Sky

Banned
Reaction score
8

Chyba nie do ko?ca zrozumieli?cie mnie z konkursem rysunkowym. Chodzi tutaj o tzw. "o??wki w d?o?"! ew. jaki? paint, a nie jaki? konkurs graficzny.

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

1. Wed?ug mnie kiepski pomys? bo o ile ?ad na forum jest potrzebny to tworzenie kolejnych kategorii do dzia?u gry jest pozbawione sensu. Na samym dole strony ostatni temat zosta? napisany 09-11-11 czyli ponad 3 miesi?ce temu... Wi?c gdzie widzicie nie?ad?? Tematy powstaj? sporadycznie i z regu?y s? dobrze opisywane. Sam cz?sto przegl?dam ten dzia? i zupe?nie mi pasuje tak jak jest obecnie.

2. Comiesi?czne - jestem za :)

3. Mo?na spr?bowa?, zobaczymy czy b?dzie zainteresowanie.

4. ---

5. ?atwiejsze tematy owszem ale terminy oddawania prac s? dobre moim zdaniem :)

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

1. Podzielam zdanie Matre. Przyda?by si? nowy ?ad stylistyczny, zmniejszenie ilo?ci dzia??w, kt?rych jest obecnie za du?o, ale s? dzia?y, kt?ry ?wieci?y, ?wiec? i ?wieci? b?d? pustkami, wi?c nie ma sensu pewnych rzeczy zmienia?.

2. Cotygodniowe ? WTF ? ;)
Minimum raz na 3 tygodnie, najlepiej jedna na miesi?c, nie ma po co mno?y? ankiet.

3. Konkurs do?? trudny do realizacji, ju? bardziej optowa?bym za kontynuacj? konkursu literackiego. Mo?liwo?ci s? takie a nie inne, a na wi?ksze zainteresowanie mo?e ju? liczy? wspomniany konkurs literacki.

4. Zobaczymy, p?ki co redaktorzy nie kwapi? si? z oddaniem prac jakie maj? do wykonania, wi?c nie ma sensu dodawa? im nowych.

5. Wystarczy usun?? z regulaminu konkursu punkt:

7. Temat wybierany jest przez wygranego poprzedniej edycji.

i odda? decyzj? nt. tematu prowadz?cemu konkurs, b?dzie ?atwiej, bez zb?dnego wymy?lania niewykonalnych temat?w.

Korzonek

Forum friend
Reaction score
181

Marcinek powr?ci? i zacz?? rusza? g?ow?, kto? Ci? nawr?ci? na walentynki czy idziesz po unbana?

1. Dzia? gry jest i tak olewany, jak wspomnia? Matre, rozbudowywa? go na si?? nie ma sensu, bo nawet minimalne zainteresowanie wiele w nim nie zmieni.
2. Jak Matre, co miesi?c - czemu nie
3. Hmm.. warto by si? nad tym zastanowi?
4. Od wygl?du gazetki s? odpowiedni ludzie, je?li stwierdz?, ?e to dobry pomys? to pewnie wejdzie w ?ycie
5. Tematy na MOTM wybiera poprzedni zwyci?zca, wi?c to od niego zale?y, czy we?me wodospad z natur? czy mordor... Poradzi? na to mo?emy np. mniejszym konkursem dla amator?w.

Ti me

New User
Reaction score
1

Wi?kszo?? zmian jest na plus, lecz w?tpi? ?eby wesz?y w ?ycie z t? "w?adz?".

• Like
Reactions: Sco

Rews

Senior User
Reaction score
64

Czemu niby co miesi?c, ?eby mniej roboty by?o?
Co to jest wykmini? jakie? pytanie, i si? po prostu publicznie o co? zapyta? u?ytkownik?w.
Ju? dawno mia?y by? te ankiety dla u?ytkownik?w, prowadzone przez Managera forum, a g?wno to wida?.
Tyle temat?w ju? by?o wa?kowanych, a chuja za przeproszeniem robicie.
Elo =), za wszystkimi propozycjami jestem za ;)

Grzonas2

Banned
Reaction score
10

Marcinek powr?ci? i zacz?? rusza? g?ow?, kto? Ci? nawr?ci? na walentynki czy idziesz po unbana?

1. Dzia? gry jest i tak olewany, jak wspomnia? Matre, rozbudowywa? go na si?? nie ma sensu, bo nawet minimalne zainteresowanie wiele w nim nie zmieni.
2. Jak Matre, co miesi?c - czemu nie
3. Hmm.. warto by si? nad tym zastanowi?
4. Od wygl?du gazetki s? odpowiedni ludzie, je?li stwierdz?, ?e to dobry pomys? to pewnie wejdzie w ?ycie
5. Tematy na MOTM wybiera poprzedni zwyci?zca, wi?c to od niego zale?y, czy we?me wodospad z natur? czy mordor... Poradzi? na to mo?emy np. mniejszym konkursem dla amator?w.
Unbana to ja chce ;:)(
@topic
Marcin rewolucjonista, mrr ;)
Og?lnie jestem za wszystkimi punktami, pozdrawiam :lol:

eLeXo

C'est la vie
Reaction score
57

1. Popieram Matre i korzona.
2. Tak.
3. Jak nikt nie b?dzie ch?tny to mog? zaryzykowa? podj?cie si? tego. Mia?em pomys? ju? na inny konkurs, ale jak ten si? podoba to na co czekamy?
4. Mo?na doda?, ale nie s?dze by nowicjuszom chcia?o si? czyta? nasz? gazetk?, skoro nawet nie chce im si? przejrze? regulaminu: forum, dzia?u lub tematu. :<
5. To ma sens. Zmieni si? regulamin jak to aram napisa?.

Poradzi? na to mo?emy np. mniejszym konkursem dla amator?w.
To mia?oby sens, gdyby bra?o udzia? wielu uczestnik?w, a przy takiej ilo?ci ch?tnych to jak kopanie umieraj?cego...Jak jest 1 konkurs to przynajmniej jest wi?cej prac, po prostu dawajmy ?atwiejsze i przyja?niejsze dla u?ytkownik?w tematy.

Czemu niby co miesi?c, ?eby mniej roboty by?o?
Co to jest wykmini? jakie? pytanie, i si? po prostu publicznie o co? zapyta? u?ytkownik?w.
Ja tam wola?bym raz na miesi?c konkretnie, ni? kilka razy na odwal.

PectoDrill

Advanced User
Reaction score
15

2. Cotygodniowe ankiety, w kt?rych u?ytkownicy mogliby wyra?a? swoje opinie dotycz?ce pyta? zadanych w ankietach. Najwa?niejsza jest otwarto?? dla u?ytkownik?w, mo?e to by? pytanie jak dany dzia? si? rozwija, czy podoba nam si? dany konkurs, wiadomo, w kadrze s? m?drzy ludzie, wi?c na pewno wpadn? na pytania do ankiety.

Ja pierdole przecie? takie rzeczy, to podstawa rozwoju oraz komunikacji z u?ytkownikami, ale jak wida? Administracja nie kuma bazy i dla nich nie jest to oczywiste. Zreszt? na tym forum ankiety by?y ju? robione i chuja dawa?y, bo by?y robiony, bo jaki? tam menager kolejno Beoska, Ognisty i kto? tam jeszcze musia? mie? co robi?.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
76

1. Tak jak by?o kilkakrotnie wspomniane - dzia? "Gry" nie cieszy si? zbyt wielk? popularno?ci?, wi?c jego rozbudowa tylko zrobi?aby wi?kszy burdel w dzia?ach. Teraz jest dobrze.
2. Cotygodniowe mo?e nie, ale comiesi?czne by?yby w porz?dku.
3. Jak najbardziej za. Talent zawsze warto pokaza? innym. Poza tym taki konkurs powinien cieszy? si? du?ym zainteresowaniem, poniewa? u?ytkownicy mog? pokaza? co?, co nie jest zwi?zane z komputerami. ^^
4. Za.
5. -||-

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Pomys? ?wietny. Jestem za wszystkimi punktami.

Forseti

Senior User
Reaction score
82

Cze?? Wam, wychodz? z inicjatyw? wprowadzenia pewnych zmian na forum, wed?ug mnie przydatnych, jednak prosz? Was o wypowiedzi i komentarze pozytywne jak i negatywne.

1. Rozbudowa dzia?u "Gry", jest to do?? wa?ny, ale zapomniany dzia? ze wzgl?du na jego miejsce. Proponuj?, aby zrobi? z niego ?adne, przejrzyste forum, podzielone na kategorie gier, nie musi by? to zrobione od razu, kilka najwa?niejszych kategorii oraz kategoria "inne", by?yby tam zamieszczane wszelkie niepasuj?ce gry do danego poddzia?u. Wprowadzi?oby to ?ad i porz?dek, a nie tak jak teraz, kupa nawalonych temat?w, w kt?rych nie mo?na si? w ?aden spos?b po?apa?. By?a ju? kiedy? taka propozycja, ale jako? umar?a ?mierci? naturaln?.

3. Konkurs, wed?ug mnie warto zrobi? konkurs rysunkowy, skoro konkurs literacki mia? fajne zainteresowanie, to dlaczego nie konkurs rysunkowy. Wiele u?ytkownik?w deklaruje swoje uzdolnienia rysunkowe, wi?c dlaczego ich nie poruszy?, liczy si? fajna zabawa i s?dz?, ?e b?dzie mia? on du?e zainteresowanie.

4. Gazetka - proponuj? doda? dawne "k?tem oka na..." w kt?rym opisywany by?by dany dzia?, przybli?y?oby to nowym u?ytkownikom do czego dany dzia? s?u?y i przybli?y im jakie tematy mo?na zak?ada?. Nie wiem, mo?na tam mas? pomys??w wpakowa?, a i dzia??w jest naprawd? masa, wi?c artyku??w macie na dobre 20 wyda?.

5. Motm - Umiera, ju? od dawna, proponuj? dodanie ?atwiejszych temat?w, aby zach?ci? nowych mapper?w do pracy, naprawd? tematy dla laik?w s? wyg?rowane, a do?wiadczeni mapperzy k?ad? lach? na konkurs, w kt?rym nie mog? wygra? realnych pieni?dzy. Tak?e, zwr??cie uwag? na nowicjuszy, bo to oni s? trzonem takich konkurs?w, zmniejszcie te? czas, w kt?rym b?d? prezentowane prace, bo wi?kszo?ci nie chce si? czeka? miesi?c...

To tyle ode mnie, macie propozycje, piszcie ?mia?o! Macie zastrze?enia, piszcie r?wnie?, jestem otwarty na krytyk?, na pewno razem dojdziemy do kompromisu :)
Pozdrawiam.

I pami?tajcie, ?adnego flejma!

1. Przyda?by si? nam taki porz?dek na forum z tymi grami, no. Patrz?c na ten dzia? to brzydko to wygl?da, nawalone temat?w w jednym dziale, nic podzielonego. Podzieli? to mo?na ?adnie jak to napisa?e? i zacz?? si? udziela? w tym dziale.

2. Dobry pomys?. Wtedy ka?dy si? b?dzie m?g? rozpisa?/opisa? co o tym s?dzi i tak?e zag?osowa? w takiej ankiecie.

3. Na forum jest sporo konkurs?w i o to chodzi. Nie ka?dy ma zdolno?ci rysunkowe i nie ka?dy we?mie w tym udzia? lecz ludzie, kt?rzy maj? ten 'sw?j talent' to oczywi?cie wezm?. Pomys? uwa?am za dobry, poniewa? mo?na si? wykaza? rysuj?c/maluj?c jaki? rysunek i umieszczaj?c zdj?cie na forum. Jakby taki konkurs powsta? to najlepiej zdj?cia robi? jaki? telefonem, kt?ry posiada bardzo dobry aparat lub po prostu aparatem, poniewa? inaczej b?dzie jako? z?a i du?o nie b?dzie wida?.

4. Aktualnie w gazetce ju? jest sporo rzeczy do pisania lecz zawsze jaka? inna, ciekawa si? przyda do opisywania. Redaktor opisywa?by dany dzia?, dok?adnie i nowo zarejestrowany u?ytkownik?w m?g?by si? wtedy dowiedzie? jak to piszesz 'jakie tematy zak?ada?' i inne rzeczy.

5. Te? w?a?nie przegl?daj?c temat z MOTM zobaczy?em, ?e jest naprawd? kilka temat?w z kt?rymi zwyk?y amator na pewno by sobie nie poradzi?. Czas konkursu ofc. ?e mo?na zmniejszy?, poniewa? na choler? mamy czeka? ok. miesi?ca? My?l?, ?e ka?dy dobry mapper, kt?ry si? przy?o?y wykona tak? prac? na konkurs w kilka/kilkana?cie godzin.

Zepri

zaj?ty
Reaction score
28

1.Tak, oczywi?cie. Bardzo wa?ny jest porz?dek.

2.
kadrze s? m?drzy ludzie, wi?c na pewno wpadn? na pytania do ankiety.
Uuu.. ?mieczne.
*M?drzy ludzie robi? za pieni??ki.
*Z m?dro?ci? nie przesadzaj. To, ?e kto? ma Moderatora na jakim? forum nie znaczy, ?e jest ?wi?ty, pi?kny i jeszcze m?dry.

3.My?la?em kiedy? o tym, ale to nie wyjdzie. U?ytkownicy TNP s?... no w?a?nie! S? jacy s?. Nikt tu nic nie umie, a tym co umiej? si? po prostu nie chce.

4.Nie martw si? o gazetk?. Mamy dobrego naczelnego, kt?ry dobrze potrafi koordynowa? zespo?em redaktor?w.
Tw?j pomys? jest zb?dny i b?dzie za?mieca? gazetk?. Lepiej zrobi? taki poradnik.

5.MOTM? Nie mam ?adnych informacji o tym konkursie (?rednia zg?osze?, spos?b reklamy itp.), wi?c si? nie wypowiem...

*Pomys?y s? takie sobie - wyra?nie wida?, ?e s? wymuszone.

Zepri

Last edited:

Night Sky

Banned
Reaction score
8

1.Tak, oczywi?cie. Bardzo wa?ny jest porz?dek.

2.

Uuu.. ?mieczne.
*M?drzy ludzie robi? za pieni??ki.
*Z m?dro?ci? nie przesadzaj. To, ?e kto? ma Moderatora na jakim? forum nie znaczy, ?e jest ?wi?ty, pi?kny i jeszcze m?dry.

3.My?la?em kiedy? o tym, ale to nie wyjdzie. U?ytkownicy TNP s?... no w?a?nie! S? jacy s?. Nikt tu nic nie umie, a tym co umiej? si? po prostu nie chce.

4.Nie martw si? o gazetk?. Mamy dobrego naczelnego, kt?ry dobrze potrafi koordynowa? zespo?em redaktor?w.
Tw?j pomys? jest zb?dny i b?dzie za?mieca? gazetk?. Lepiej zrobi? taki poradnik.

5.MOTM? Nie mam ?adnych informacji o tym konkursie (?rednia zg?osze?, spos?b reklamy itp.), wi?c si? nie wypowiem...

*Pomys?y s? takie sobie - wyra?nie wida?, ?e s? wymuszone.

Zepri

Nie wiem po co w swojej wypowiedzi obrazi?e? kadr? oraz u?ytkownik?w. Najwyra?niej uwa?asz, ?e lepiej sta? w miejscu i wszystko ola?. Nie potrzebujemy tutaj flame wara, twoja krytyka nie by?a przedstawiona w spos?b konstruktywny.

• Like
Reactions: Sco

stripling

Active User
Reaction score
4

autor postu to Marcin24 ;D? No nie mog? uwierzy? stary brat wr?ci? ;p

1. Bardzo dobry pomys?
2.
3...

Wszystkie Propozycje s? bardzo interesuj?ce i powinny zab?ysn?? w ?yciu forum, powinno wnie?? si? zmiany bo to forum stoi w kategoriach[dzia?ach] a nawet niekt?re ju? umar?y <lol>!
Jestem za ! Pozdrowienia od Remix RadioParty ;p Dla Marci24! Thx Macz :D

Status
Not open for further replies.