What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Kilka wa?nych zmian.

Status
Not open for further replies.
Z

Zbizu

Guest
Odp: Kilka wa?nych zmian.

1. Ja tam syfu nie widz?... Jest temat csa, lola, minecrafta, innych gier, tematy ni?ej ?atwo odszuka? - czego chcie? wi?cej?

2. Z tym cotygodniowe to przesadzi?e?. Je?li komu? co? si? nie podoba to mo?e ?mia?o wyrazi? swoj? opini? w tym oto dziale i zaproponowa? swoje rozwi?zanie lub mo?na by stworzy? oddzielny dzia? do wy?alania si? nt forum, gdzie nie by?y by liczone posty.

3. Zobaczymy. Jest to jedyna kwestia, w kt?rej si? z tob? zgadzam i sam ch?tnie bym wzi?? udzia? w takim czym?.

4. Jedyny problem to rozr??nianie pomocy z tibi?, dyskusji og?lnej, dyskusji og?lnej OT, quest?w, bot?w - ludzie cz?sto myl? te dzia?y zak?adaj?c tematy w dyskusji og?lnej rl tibii

5. Nie - nie b?dzie wi?cej przed?u?ania termin?w. Obecny MOTM ma celowo d?u?szy termin sk?adania prac. Przesmyk g?rski to temat do?? prosty, z kt?rym byle amator powinien da? sobie rad?. Po prostu trzeba zaoferowa? co? dodatkowo do wyr??nienia - punkty reputacji, podpis pod nickiem lub animowany avatar.

Szczerze nie wiem do czego chcesz wraca? - forum jakie zna?e? ju? si? zmieni?o, ludzie si? ?miej? z ciebie i z twoich pr?b wprowadzania jakichkolwiek zmian na tym forum. Nie oszukujmy si? - swoj? kampanie zrujnowa?e? ju? kilka miesi?cy temu. Tnet to nie scena polityczna, nikt ci? za te propozycje na prezydenta nie wybierze. Kompromis jest rozwi?zaniem, z kt?rego ?adna ze stron nie b?dzie zadowolona.

Edit:
Tak, userzy wychodz? z inicjatyw? i s? o?mieszani przez moderatora publicznie, dlatego, ?e poruszy?em temat jego nieudolnej pracy, bo ja w przeciwie?stwie do Ciebie mam chocia? pomys?. (...)
Po prostu zale?y ci na unbanie lub powrocie do kadry/na fiolet(a mo?e na ambicji? Zreszt? chyba pami?tasz co pisa?e? mi na gadu, mam przytoczy? twoje s?owa?). Nie masz po co ukrywa? swoich zamiar?w - robienie z tego forum polityki tworz?c swoj? grup? spo?eczn? na wz?r partii i proponuj?c zmiany nie spowoduje, ?e kto? zmieni zdanie na tw?j temat. Zbyt wiele razy ci przebaczano, jak wida? dopiero ban zmieni? twoje nastawienie. Na tym forum nie ma demokracji - niezale?nie ile os?b obr?cisz przeciwko kadrze ostateczna decyzja co do jakiej? propozycji z twojej strony nale?y do nas. Ilo?? prac zobaczysz przy og?aszaniu wynik?w.

Last edited:

Night Sky

Banned
Reaction score
8

5. Nie - nie b?dzie wi?cej przed?u?ania termin?w. Obecny MOTM ma celowo d?u?szy termin sk?adania prac. Przesmyk g?rski to temat do?? prosty, z kt?rym byle amator powinien da? sobie rad?. Po prostu trzeba zaoferowa? co? dodatkowo do wyr??nienia - punkty reputacji, podpis pod nickiem lub animowany avatar.

A czy kto? powiedzia?, ?e masz przed?u?a? termin? Proponuje skr?ci? ten czas do powiedzmy tygodnia.

Szczerze nie wiem do czego chcesz wraca? - forum jakie zna?e? ju? si? zmieni?o, ludzie si? ?miej? z ciebie i z twoich pr?b wprowadzania jakichkolwiek zmian na tym forum. Nie oszukujmy si? - swoj? kampanie zrujnowa?e? ju? kilka miesi?cy temu. Tnet to nie scena polityczna, nikt ci? za te propozycje na prezydenta nie wybierze. Kompromis jest rozwi?zaniem, z kt?rego ?adna ze stron nie b?dzie zadowolona.

Nastawienie obecnego moderatora... "Na chuj zmienia? skoro nic nie trzeba teraz robi? i ma si? kolorek" z takim nastawieniem rzeczywi?cie nic nie osi?gniemy... Tak, userzy wychodz? z inicjatyw? i s? o?mieszani przez moderatora publicznie, dlatego, ?e poruszy?em temat jego nieudolnej pracy, bo ja w przeciwie?stwie do Ciebie mam chocia? pomys?. Skoro wiesz jak to zrobi?, pochwal si? ile prac otrzyma?e?...

Sassin

Forum friend
Reaction score
105

gry; z doswiadczenia wiem, ze to kurewsko duzo roboty.. wiec jezeli nie bd kogos pokroju Sentila w kadrze, to nic z tego nie bd.

cotygodniowe ankiety?!; hah, ciekawe komu biedzie chcialo sie to czytac..

konkurs; troche racji masz, sam nie raz natknalem sie na takie osoby, na tym forum.

gazetka; jest w sumie najwieksza porazka tego forum, zastanowmy sie wszyscy - co kogo obchodzi gazetka z tnet'a? nawet jak znajdzie sie 3-5 kretynow, to gazetka wciaz zostaje pretekstem do powiekszania kardy, przez administracje.

i ostatnie.. motm; umiera, i bedzie umierac, bo tak, jak powiedziales.. doswiadczeni mapperzy chuja klada na konkurs, z ktorego chuja miec bd, a z kolei (tu sie mylisz) niedoswiadczony mapper nie potrzebuje latwego tematu, tylko, kurwa, skilla, wiec chuja to zmieni, bo ktos, kto jeszcze mappowac nie potrafi, nie odda pracy, ktora kazdy zmiesza z blotem..

ed~@
jestes idiota, marcin. odniosles porazke, jak to napisal moj poprzednik - x razy, wez sobie w koncu odpusc, jezeli chcesz wprowadzac cos w to forum, a zarazem marnowac czas, to dogadaj sie z kim trzeba i wroc do kadry jako mod, choc z tej pozycji akurat chuja do gadania bd mial, czy tez jako global. aloha.

Nie d?saj si? ju? o tego wczorajszego mecza w lolu : D
W jaki spos?b marnuje czas, skoro wymy?lam je na poczekaniu? Czy przedstawianie propozycji jest r?wnoznaczne z ch?ci? bycia w kadrze? Nie chce mi si?, nawet je?eli by?bym to najwi?cej 2 dni, bo potem by mi si? to znudzi?o. Nie mog? po prostu by? mi?y?

nie zaczelismy tego mecza w koncu.. -.^; chec bycia w kadrze wyraziles poprzez 'sassin zalatw mi moderatora'; wymyslanie czegos na poczekaniu jest marnowaniem czasu, jezeli nic z tego nie masz.

Last edited:

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

1. To jest forum o grach czy Tibii?
2. Po miesi?cu sko?cza si? sensowne tematy.
3. Mo?e by?.
4. Najlepiej pozby? si? gazetki. Nawet recenzje ots?w jako? powsta? nie mog? a co dopiero gazetki na poziomie.
5. Zostawcie ten mapping w spokoju. Taki poziom i frekwencja na tnecie jest i nic si? nie zmieni.

sSlasheRs

Advanced User
Reaction score
15

1. Wed?ug mnie kiepski pomys? bo o ile ?ad na forum jest potrzebny to tworzenie kolejnych kategorii do dzia?u gry jest pozbawione sensu. Na samym dole strony ostatni temat zosta? napisany 09-11-11 czyli ponad 3 miesi?ce temu... Wi?c gdzie widzicie nie?ad?? Tematy powstaj? sporadycznie i z regu?y s? dobrze opisywane. Sam cz?sto przegl?dam ten dzia? i zupe?nie mi pasuje tak jak jest obecnie.
Wi?c nie zgadzam si? z tym co napisa? Matre. ?ad jest moim zdaniem wtedy kiedy jest du?o kategorii i mo?na ?atwo znale?? to co si? szuka i umie?ci? bez obaw ?e to nie b?dzie odpowiednie miejsce. I co z tego ?e zosta? wtedy napisany? Mo?e w?asnie dlatego bo nie mo?na si? po?apa?.
Pro pos tematu zgadzam si? ze wszystkimi propozycjami. Przyda si? takie co?, cho? w?tpi? ?eby wesz?o to wszystko w ?ycie.

xMiki

Active User
Reaction score
5

1. Gry? Jakby nie za wiele tutaj by?o..Sam si? zastanawiam po co w og?le ten dzia? jak forum jest po?wi?cone tibii lecz jest bo jest i mi to nie przeszkadza ale albowiem nie potrzeba tam mocnych zmian bo nie ma takiej potrzeby.
2. Dok?adnie tak jak Xervin na miesi?c by wystarczy?a ale konkretnych zmian itd.
3. Rysunkowy? No w sumie nie jest to z?y pomys? ale po co robi? harmider dla paru os?b tak jak z tym literackim co bierze w nim udzia? 0-2 osoby..
4.Z tym to si? musz? zgodzi? , bardzo dobry pomys?.
5.MOTM to prze?ytek w kt?rym udzia? bierze z 5 os?b z czego 1-2 ma w og?le poj?cie co robi.. Nagroda i zasady mo?e i by si? musia?y zmieni? .

Sco

Senior User
Reaction score
58

ja si? wypowiem tylko co do ankiet, a wi?c po cholere wymy?la? tematy na si??, co miesi?c, tydzie? czy ile? tam? jak administracja ma dylemat, to zawsze tworzy ankiet? i to w zupe?no?ci wystarcza, nic na si??.

Night Sky

Banned
Reaction score
8

po cholere wymy?la? tematy na si??, co miesi?c, tydzie? czy ile? tam? jak administracja ma dylemat, to zawsze tworzy ankiet? i to w zupe?no?ci wystarcza, nic na si??.

Chodzi tutaj o zawi?zanie wi?zi - ankiety daj? ?wiadectwo, ?e kadra ufa u?ytkownikom i ?e oni w demokratyczny spos?b mog? podj?? decyzj? wa?ne b?d? mniej dla forum. Nie zapominajmy, ?e to w?a?nie u?ytkownicy tworz? forum.

ed~@
jestes idiota, marcin. odniosles porazke, jak to napisal moj poprzednik - x razy, wez sobie w koncu odpusc, jezeli chcesz wprowadzac cos w to forum, a zarazem marnowac czas, to dogadaj sie z kim trzeba i wroc do kadry jako mod, choc z tej pozycji akurat chuja do gadania bd mial, czy tez jako global. aloha.

Nie d?saj si? ju? o tego wczorajszego mecza w lolu : D
W jaki spos?b marnuje czas, skoro wymy?lam je na poczekaniu? Czy przedstawianie propozycji jest r?wnoznaczne z ch?ci? bycia w kadrze? Nie chce mi si?, nawet je?eli by?bym to najwi?cej 2 dni, bo potem by mi si? to znudzi?o. Nie mog? po prostu by? mi?y?

Last edited:

xNordik

Advanced User
Reaction score
32

Jestem za, szczeg?lnie przekona?y mnie te kr?tsze terminy oddawania prac MOTM, wtedy ch?tnie uczestniczy?bym w konkursach. Wszystko ?adnie przemy?lane. !WPROWADZI?!

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

Wi?c nie zgadzam si? z tym co napisa? Matre. ?ad jest moim zdaniem wtedy kiedy jest du?o kategorii i mo?na ?atwo znale?? to co si? szuka i umie?ci? bez obaw ?e to nie b?dzie odpowiednie miejsce. I co z tego ?e zosta? wtedy napisany? Mo?e w?asnie dlatego bo nie mo?na si? po?apa?.
Pro pos tematu zgadzam si? ze wszystkimi propozycjami. Przyda si? takie co?, cho? w?tpi? ?eby wesz?o to wszystko w ?ycie.

Wiele u?ytkownik?w po?apa?o si? bez problemu poza tym wystarczy tam wej?? i odrazu nasuwa si? racjonalna opinia, ?e wszystko jest ok. Tworzenie dzia??w i kategorii na si?? w niczym nie pomaga chyba, ?e dla Was rozw?j forum to setki dzia??w w kt?rych temat zak?ada si? raz na miesi?c. Gdyby i?? Waszym tokiem propozycji, mo?na by rozbudowa? wiele innych dzia??w tylko w?a?ciwie po co skoro temat b?dzie zak?adany sporadycznie tj raz na miesi?c...
Dla mnie dzia? wymaga rozbudowy wtedy, kiedy jest nat?ok temat?w i na prawd? nie idzie si? po?apa? o co lotto a nie tak jak teraz.. Sp?jrzcie na istniej?ce dzia?y, kt?re ?wiec? pustkami... trzeba si? zastanowi? nad po??czeniem niekt?rych a nie rozbudow? kolejnych bo za nied?ugo b?dziemy przewija? 30 minut g??wn? stron? aby doj?? do shoutboxa.

Night Sky

Banned
Reaction score
8

Wiele u?ytkownik?w po?apa?o si? bez problemu poza tym wystarczy tam wej?? i odrazu nasuwa si? racjonalna opinia, ?e wszystko jest ok. Tworzenie dzia??w i kategorii na si?? w niczym nie pomaga chyba, ?e dla Was rozw?j forum to setki dzia??w w kt?rych temat zak?ada si? raz na miesi?c. Gdyby i?? Waszym tokiem propozycji, mo?na by rozbudowa? wiele innych dzia??w tylko w?a?ciwie po co skoro temat b?dzie zak?adany sporadycznie tj raz na miesi?c...

A mo?e warto spr?bowa??

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

A mo?e warto spr?bowa??

Tylko po co pr?bowa?, je?li to tylko utrudni ?ycie ?
To tak jak z biurokracj?. Administracja pa?stwowa sama w sobie nie jest z?a, ale rozbudowana do obecnych rozmiar?w jest ju? zjawiskiem patologicznym. To samo mamy na Forum - istnieje wiele super potrzebnych dzia??w, ale s? te? takie, gdzie nie ma nic do roboty i s? to dzia?y do likwidacji. Nie b?dziemy dalej rozbudowywa? tego aparatu, mam nadziej?, ?e z liczb? dzia??w b?dziemy ju? tylko schodzi?.

Night Sky

Banned
Reaction score
8

To samo mamy na Forum - istnieje wiele super potrzebnych dzia??w, ale s? te? takie, gdzie nie ma nic do roboty i s? to dzia?y do likwidacji. Nie b?dziemy dalej rozbudowywa? tego aparatu, mam nadziej?, ?e z liczb? dzia??w b?dziemy ju? tylko schodzi?.

Wi?c mo?e warto wyj?? z inicjatyw? do u?ytkownik?w, nie twierdz?, ?e po 2 dniach b?dzie tam masa temat?w, ale mo?e sukcesywnie zwi?kszy si? jako?? zamieszczanych tam temat?w. Zmniejszanie ilo?ci dzia??w nie jest rozwi?zaniem, mimo wszystko b?d? dalej sta? przy swoim, zw?aszcza, ?e par? user?w si? na to zgodzi?o.

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

A mo?e warto spr?bowa??

Zmniejszanie ilo?ci dzia??w nie jest rozwi?zaniem, mimo wszystko b?d? dalej sta? przy swoim, zw?aszcza, ?e par? user?w si? na to zgodzi?o.

Pr?b by?o wiele z podobnymi (ma?o aktywnymi) dzia?ami i nie przysporzy?o to korzy?ci na d?u?sz? met? a wr?cz przyczyni?o si? do powstania do?? du?ego problemu poniewa? teraz trzeba kombinowa? jak je po??czy? tak, aby "t?tni?o tam ?ycie". Czy nie tego oczekuje si? od warto?ciowego forum?

Krecioo

Colorful!
Reaction score
67

1. W tym przypadku zgodz? si? z Matre, wa?ne jest ?eby panowa? ?ad i porz?dek, ale z drugiej strony nie mo?na przesadza? z ilo?ci? dzia??w (kt?rych swoj? drog? na tym forum jest bardzo du?o). Czemu? Najwa?niejszym czynnikiem przeciw wprowadzeniu tego pomys?u jest to, ?e u?ytkownik mo?e si? d?ugo zastanawia?, kt?ry dzia? jest najodpowiedniejszy dla jego tematu (a na nieszcz??cie moderator mo?e mie? ca?kowicie odmienne zdanie na ten temat). Hipotetyczna sytuacja, jak wiemy nie wszystkie gry maj? jasno okre?lony gatunek. Mo?e si? zdarzy?, ?e dla u?ytkownika dana gra jest RTS'em a dla moderatora powiedzmy gr? RPG i k??tnia gotowa. Oczywi?cie to by? tylko przyk?ad zwi?zany z omawianym dzia?em, ale w przypadku innych jest podobnie. Dlatego w?a?nie jestem nie tylko za niezatwierdzaniem tej propozycji, ale te? za ponownym przemy?leniem struktury forum.

2. Ten pomys? popieram w ca?o?ci. Co prawda na forum prowadzone s? ju? ankiety, ale wed?ug mnie pojawiaj? si? one zdecydowanie za rzadko. Rozumiem, ?e czasami ci??ko wymy?li? do nich pytania, ale to nie jest niemo?liwe. Poza tym uwa?am, ?e pojawienie si? nowej ankiety powinno by? widoczne na stronie g??wnej forum. Wa?ne jest by by?y one widoczne gdy? opinie u?ytkownik?w na tematy zwi?zane z forum s? wed?ug mnie bardzo wa?ne.

3. Jestem za, ale tylko i wy??cznie wtedy gdy tematyka rysunk?w nie b?dzie wychodzi? poza tematyk? forum i ewentualnie fantasy.

4. Nie czytam gazetki, wi?c nie wypowiem si? na ten temat.

5. A mo?e problemem nie s? zbyt trudna tematyka prac a niskie zainteresowanie u?ytkownik?w t? dziedzin?? Wed?ug mnie trzeba znale?? jaki? inny spos?b zach?cenia u?ytkownik?w do tworzenia map.

Parszywy

Active User
Reaction score
9

Nie podoba mi sie propozycja 1. Zb?dny syf moim zdaniem. Pozostale 4 sa przemyslane i nietrudne do wykonania, jednak najfajniejsza pozycja wg mnie jest numer 3. Uwielbiam takie konkursy

Last edited:
Status
Not open for further replies.