• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Klonowanie itemk?w

Status
Zamknięty.

robson11

New User
Liczba reakcji
0
Witam, nie wiem czy temat znajduje si? w dobrym dziale je?eli nie prosz? o przeniesienie:p. A wi?c mam takie pytanie mam koleg? kt?ry umie kopiowa? itemki tylko z sms shopu i ?adnych po za tym sam sms shop i nie chce mi powiedzie? jak to robi wi?c pomy?la?em ?e mo?e wy tez umiecie i powiecie jak to si? robi daje reputa z g?ry dzi?ki ;]:)

Notka moderatorska:
Chcesz kogo? oszuka?? My Ci w tym nie pomo?emy ; )

Odp: Klonowanie itemk?w

a wi?c na niekt?rych otsach (teraz ju? ?adko spotka? takiego otsa) jest system aukcji ten starszy bierzesz 2 itemki do bp wystawiasz na aukcje 1 i usuwasz aukcje i pojawiaj? ci si? w bp 2 itemy + ten 1 kt?ry ci zosta? czyli z 2 item?w robi? si? 3 bawi?em si? w to kiedy? na otsach jak ma?o os?b zna?o ten spos?b teraz ju? ci??ko znale?? acc makera z tym bugiem
podsumowuj?c
1 !offer add, itemName, itemPrice, itemCount
2 !offer remove, AuctionID
Znam jeszcze 1 spos?b jak na otsie jest account manager to kupujesz item z sms shop kupujesz parcel i w label wpisujesz Account Manager i nazwe miasta potem wystarczy zrobic postac i kazdy kto zrobic postac bedzie mal item za free

btw nie dasz reputa bo nie masz 30 post?w ^^

Ostatnia edycja:

ja to widzia?em kiedy? (5 lat temu jak by?em niedo?wiadczonym graczem) to gra?em na rooku i tam jak dawa?em itemy na sell to go?ciu m?wi? " Nauczy? ci? klonowac itemki??"

a ja o jaki? bug napewno i on m?wi ?eby dac ctrl -l i juz no to ja ctrl l i ju? i sam i wiecie co dalej
Wi?c chyba nie da si? klonowac itemk?w na ots jak i na rl

Z tego co wiem to kopiowa? na ots nie da rad? chyba, ?e mo?na wej?? 2 razy na t? sam? posta? lecz takich ots'?w ju? nie ma. W?tpi? ?eby by? jaki? spos?b na kopiowanie item?w, mo?e ten kolega robi z Ciebie ?arty?

Widz? ma?o wiecie kopiowa? itemy na otsach si? da wystarczy wiedzie? jak scrashowa? serwer, przed crashem logujemy na mc z main chara przerzucamy itemy na noob chara (oby 2 chary zalogowane) noob charem relogamy i char w momencie reloga si? zapisuje czyli ma zapisane itemy main char jest ca?y czas nie wylogowany doprowadzamy do crasha i jak serwer si? w??czy to masz itemy na 2 charach poniewa? main char sta? ca?y czas bez reloga czyli ostatni zapis postaci by? jak mia?a itemy na charze 2 char mia? ostatni zapis jak mia? te? itemy czyli masz skopiowane itemy proste :)

jak temu zaradzi?:
Bierzesz invisible i /goto do naszego debugera. O ile nie ma "pig hacka"(wszystkie niewidzialne rzeczy zamienia w ?winki) to zobaczysz czym on wywo?uje crash. Najpewniej jest to jeden ze skrypt?w.

Nie oszukuje mnie ani nie robi sobie ze mnie ?art?w. Da?em mu pustego hara bez niczego i nagle mi wyczarowal jakos 500 vampire dustow kt?re s? w sms shopie. To jest pod tibie 8.54 i m?wi ?e to dzia?a na prawie ka?dym otsie

Zr?b to co m?wi?em. Invisible, i podgl?daj go, je?eli nic nie b?dzie u?ywa? (np. jakiego? zbugowanego questu) mo?e by? to wina : auctions system,DDOS(w?tpie ale lepiej si? zabezpiecz),talkactions/spell

Status
Zamknięty.
Do góry