Kod ?r?d?owy silnika - Nauka

Status
Zamknięty.

RazzorFlame

User
Luty 10, 2011
Liczba reakcji
2
Ahh witam Was. Dawno nie by?em na tym forum. Jako ?e zamierzam zosta? programist?, ucz? si? j?zyka C++. Znam ju? bardzo du?? jego cz???. NP. klasy, dziedziczenie/poliforizm, metody wirtualne i statyczne i takie tam pierdo?y. Ucze si? juz mniej-wiecej 3,5 roku. I mam teraz do Was pytanie. Czy kto? z Was ma/widzia? silnik tibii nawet jakiejs starej jak 7.6 z kodem ?r?d?owym. Od razu m?wie ?e jest to w celach edukacyjnych. Chc? wiedzie? jak profesjonali?ci uk?adaj? sw?j kod i jak nim manipuluj?. Przepraszam je?li to z?y dzia?, tak jak m?wilem bardzo dawno nie by?em na tym forum.

Z g?ry WIELKIE DZI?KI!

Odp: Kod ?r?d?owy silnika - Nauka

Z?y dzia?.
Temat powinien znale?? si? w dziale Request, skoro to pro?ba o co?.

Pozdrawiam.

Aha sorki. Kto mo?e to przenie?? :D. Ahh ju? wszystko pozapomina?em.

Bodaj?e YurOTS jest open-source, poszukaj :)

Uczysz si? 3.5 roku?
Bez jaj, zrozumienie dzia?ania polimorfizmu i p??nego wi?zania by?o dla mnie kwesti? paru dni, a jak chcesz si? pouczy? struktury silnik?w, to wybierz co chcesz robi? - czy kody do 7.6, czy do p??niejszych wersji, poniewa? YurOTS jest zupe?nie inaczej skonstruowany ni? TFS. Ja sam zaczyna?em od 7.6, napisa?em kilka przydatnych kod?w, nie znaj?c przy tym ani troszk? C++ (nawet nie wiedzia?em co to double i float XD), ale to by? jaki? dziwny wy?szy wyczyn, sam si? dziwi?, ?e takie co? potrafi?em zrobi?..
Polecam TFS'a, lecz pod 8+ przewa?aj? silniki SQL oraz pod 8+ w C++ nie pisze si? ju? tak du?o, za to w LUA odpieprza si? spory kawa? roboty.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry