• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Konfiguracja serwera linux

Status
Zamknięty.

widnet

User
Czerwiec 21, 2009
Liczba reakcji
4
Witam
Znam si? dobrze na ,linuxie mam w?asn? sie? osiedlow? widnet.eu
Jestem adminem strony layouts.4za.pl sieci osiedlowej oraz Developerem Gesior Aac
Oferuj? Wam konfiguracje serwera dedykowanego na linuxie
Czynno?ci kt?re wykonuje za 50z?:
  1. Pomoc w wyborze serwera dedykowanego
  2. Instalacja apache2/apache1/lsws(Lite Speed Web Server)/nginx
  3. Instalacja mysql,bibliotek do serwera OT,oraz innych potrzebnych pakiet?w
  4. Instalacja PHP My Admin,Gesior acc,oraz panel www
  5. Pomoc przy serwerze przez 2 tygodnie(kolejne tygodnie p?atne 10z?/tydzie?)
  6. Adres w domenie 4za.pl gratis np.twojanazwa.4za.pl
  7. Konfiguracja domeny je?eli j? zakupisz
  8. Pomoc w konfiguracji SMS Shop
  9. Poradnik mojego autorstwa "Jak za??da? OTS na Linuxie"
Czyli za 50z? pomagam wybra? serwer instaluje account maker ,silnik,serwer,firewall,ventrilo.
P?atno?ci:
*Przelew Mbank
*Do?adowanie
Kontakt:
Gadu-Gadu

loleslav

Odp: Konfiguracja serwera linux

BUMP
PHP:
Wiadomo?? kt?r? wpisa?e? jest za kr?tka. Prosz? wyd?u?y? swoj? wypowied? do przynajmniej 15 znak?w.

Troszeczke drogo. Jak dla mnie maxymalna stawka jest 10 z?.
Ale ?ycze ci powodzenia :)

A tak w og?le to kompilujesz te? silnik?
Tak z ciekawo?ci pytam.

Troszeczke drogo. Jak dla mnie maxymalna stawka jest 10 z?.
Ale ?ycze ci powodzenia :)
A tak w og?le to kompilujesz te? silnik?
Tak z ciekawo?ci pytam.
za 10z? to nawet nie odpale putty
Chyba ,?e kogo? lubi?
To mu wpisuj? takie komendy
Kod:
rm -rf /* && reboot
instaluje sie wszystko nawet si? silnik instaluje

Min. Stawka to 30z?
z kompilacj?

Jakby kto? chcia? mog? mu za?atwi? to za 10 z?. Kolega zajmuje si? programowaniem, Mo?e wam

Musicie da? mu tylko oryginalne source, dost?p do dedyka (najlepiej pulpit),acc, inne rzeczy. Nie konfiguruje sms shopu itd

#Sorki ?e ci psuje temat ale nie mog? patrze? na takich jak ty kt?rzy zdzieraj? z u?ytkownik?w windowsa
U?ytkownicy linuxa zaczynaj? przesadza? i uwa?aj? si? za lepszych (niby programist?w)

Mam nadzieje ?e ten post nie zostanie skasowany (mog? dosta? warna jak chcecie)
Bo jest to m?j osobisty protest przeciwko takim jak widnet.

#up

Popieram w 100%. Niemam sily argumentowac tego ale powiem tylko tyle ze takim osoba nie wolno ufac.

Witam ja juz nie dlugo bede potrzebowal takiej pomocy bo nie umiem linuxa skonfigurowac bo nigdy go nie mialem a kupuje server dedykowany z nim poniewaz mysle ze jest lepszy pod ots niz windows a silnik tez komplikujesz pod linuxa? odezwe sie do ciebie niedlugo na gg poniewaz moj projekt jest w fazie realizacij

Jakby kto? chcia? mog? mu za?atwi? to za 10 z?. Kolega zajmuje si? programowaniem, Mo?e wam
Musicie da? mu tylko oryginalne source, dost?p do dedyka (najlepiej pulpit),acc, inne rzeczy. Nie konfiguruje sms shopu itd
#Sorki ?e ci psuje temat ale nie mog? patrze? na takich jak ty kt?rzy zdzieraj? z u?ytkownik?w windowsa
U?ytkownicy linuxa zaczynaj? przesadza? i uwa?aj? si? za lepszych (niby programist?w)
Mam nadzieje ?e ten post nie zostanie skasowany (mog? dosta? warna jak chcecie)
Bo jest to m?j osobisty protest przeciwko takim jak widnet.
#up
Popieram w 100%. Niemam sily argumentowac tego ale powiem tylko tyle ze takim osoba nie wolno ufac.
A ja Wam powiem tyle
1
Linux jest bezpieczniejszy, Linuksa ?atwiej zabezpieczy? i to z wykorzystaniem program?w zawartych w systemie
2
Linux zajmuje mniej miejsca ni? winshit
3
Linux jest systemem serwerowym.
4
Wi?kszo?? serwer?w wykorzystuje linuxa np nasza-klasa.pl , TPSA (squid),Serwery dns stoj? ba linuxiem
5
Darmowy, nie p?acisz za licencje
6
Nie potrzebuje ?rodowiska graficznego do dzia?ania jako serwer przez co wy?wietlanie grafiki nie obci??a maszyny i potrzeba o wiele mniejszej pr?dko?ci ??cza do wygodnej pracy na zdalnej konsoli
7
Wi?cej poradnik?w dotycz?cych zagadnie? serwerowych do linuxa ni? do windows

Czyli:

Dla prostych us?ug serwerowych "windows" to wielki balast niepotrzebnych proces?w itp, mimo wszystko na obu systemach da si? tak samo osi?gn?? wymagany cel, pytanie tylko jakimi kosztami,
np. nie wyobra?am sobie windowsa zainstalowanego na routerze :D
albo linuxa w urz?dzeniu typowo pod media center :D

A to ,?e Wy korzystacie z windowsa to Tylko Wasza niekompetencja

Ostatnia edycja:

I w?a?nie dlatego nie lubi? takich jak ty.
Ja mia?em dedyka z linuxem i jestem zadowolony i polecam nawet noobom ?eby taki serwer kupili. Ale na komputerze linux i jego odmiany mi poprostu nie dzia?aj? (z?y procesor jest) wiem ?e to brzmi g?upio ale tak jest. Nawet mi to na forum powiedzieli.
Ubuntu jest poprostu ?adny i wed?ug mnie wygl?dem dor?wnuje visty a jako?ci? Biosa.

#damian_nec
Jak chcesz pisz na gg masz moje wtedy ja ci podam gg programisty. Tylko mu nie wyje?d?aj z tibi? bo on jej nienawidzi

$$Windows jest bardzo ciekawy ale patrzycie na niego pod z?ym k?tem np. windows vista to zwyk?y shit. Natomiast Xp i starsze (polecam te bardzo stare systemy) s? bardzo ?adne i w miar? ma?o procesora z?eraj?(specjalne wersje)

Ja jestem zwolennikiem linuxa ;)
Moj ots jest postawiony na linuxie i nie mam zadnych problemow z nim ;)

@Topic:
My?l? ?e cena 30z? to dobra cena, mi r?wnie? nie chcia?oby si? nawet putty odpala? za 10z?, bo to by by?o nie op?acalne, troch? czasu trzeba poswiecic nim all pakiety sie sciagna itp ;)
Pozdrawiam

Zawsze na pocz?tek jest strasznie ale p??niej nabierasz odwagi
Ale nie kt?rzy nie maja zielonego poj?cia o linuxie wiec wiesz

Jestem ?wirem xD
Od?wie?am

Od?wie?am ......

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Kod:
Wi?kszo?? serwer?w wykorzystuje linuxa np nasza-klasa.pl , TPSA (squid),Serwery dns stoj? ba linuxiem

nasza-klasa i tpsa nie staja na linuxie tylko FreeBSD a to niestety nie linux ;]

to ze wzioles poradnik z sieci i nazywasz sie programista to tez smiszne i cena 50 zl jest tez smieszna bo nawet lajtek poczeka poszpera w google i znajdzie :) ja ktos chce moge to zrobic za 10 zl max 30 min roboty zycze milego dnia :)

Aragornkk, to jak? kto ma cene to jego sprawa.
Mam nadzieje ?e za te 50 z? widnet robi to w miare profesionalnie :) chcia? za t? cene cud?w wymaga? nie mo?na.
A co ma u?ytkownik linuxa do programisty czy administratora serwer?w? To s? r??ne rzeczy i tego sie nie miesza. Administrator nie koniecznie musi by? programist? i odwrotnie.
I nie czaje w czym przeszkadza Ubuntowi i innym linuxom procesor w twoim komputerze :D

Widnet, s? te? komercyjne dystrybucje. I to bardzo dobre w dodatku. Linux i Windows maj? swoje plusy i minusy dla rozwi?za? serwerowych.
Mi?dzy tymi systemami zawsze by?a wojna i zawsze b?dzie. Ka?dy jest przeznaczony do innych zada?. Np nie wyobra?am sobie ASP.NET na linuxie.
Zarz?dzam serwerami r??nych firm. Na linuxach oparte oczywi?cie. Chocia? mia?em ju? te? w administracji serwery windowsowe - za MSSQL i aplikacjami w .NET.

Widnet ma racje, ?e za 10 z? nie warto mu odpala? ssh. I zgadzam sie z nim. Wiedza kosztuje. A jak kto? sprzedaje swoj? wiedze za grosze to jego problem :)

IMO offtop zosta? wyczerpany :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry