Konkurs - Czyli SERWER DEDYKOWANY, reputacja i VIP-owskie cz?onkostwo

Status
Zamknięty.
Odp: Konkurs - Czyli SERWER DEDYKOWANY, reputacja i VIP-owskie cz?onkostwo

moim zdaniem ludzie na tematach powinni wystawia? oceny do map i wzgledem tych ocen by?y by punktowane prace ;] wtedy b?dzie sprawiedliwsza rozgrywka poniewa? prace np mapperskie 5 min ab nie b?d? stawiane na r?wnym poziomie co te tworzone godzinami ;] pozdrawiam ;p

mo?e wezm? udzia? ;]

Oceny ludzi s? w?tpliwe, wiadomo co by by?o. Ej we? mi zag?osuj na 5, ej ty chod? skomentuj. Niech zostanie jak jest.

Powinno by? wybrane kilka najlepszych prac z r?znych dziedzin a p??niej uczciwa sonda - co jest najbardziej przydatne i co zas?uguje na pierwsze miejsce.

Je?li chodzi o mapy to my?l?, ?e najlepszym rozwi?zaniem limit?w by?aby zamiana jednostek t.j. zamiast 130x130 sqm = 16900 sqm^2. Wtedy mapper tworzy pi?tra bez obaw o "doj?cie" do granicy 130-stu kratek.

Powodzenia dla mapper?w, kt?rzy prawdopodobnie maj? naj?atwiej. No nic, mi?ego dnia.
Mapperzy wcale nie maj? naj?atwiej. Zrobienie dopracowanej mapki o wielko?ci 130x130 trwa 2x d?u?ej ni? napisanie 100 linijek kodu.

Mapperzy wcale nie maj? naj?atwiej. Zrobienie dopracowanej mapki o wielko?ci 130x130 trwa 2x d?u?ej ni? napisanie 100 linijek kodu.

Tak? To wez wymysl cos co mozna oskryptowac, wymysl nowy system ktorego nigdzie nie bylo i ktory sie nadaje do czegos i udostepnij go tak o do konkursu... Mape masz latwo zrobic. Mozesz zrobic cokolwiek i bedzie to mapa ktora spelni wymagania(nie mowie o poziomie pracy tylko o pomysle na nia). Zrobisz miasto, exp, okolice miasta cokolwiek i wszystko jest dobrze. A pomysl na skrypt musisz miec. Musisz go przetestowac. Musisz go zoptymalizowac. Pomyslec ktory warunek dac pierwszy do sprawdzenia zeby mniej mulilo... Takze klucil bym sie o to czy mapa jest trudniejsza niz pisanie... Bo napisze 1 czy 2 skypty i bede tydzien myslec co dalej. A ty zrobisz 5 mapek i zabierasz sie za kolejna bez pomyslu, po prostu robisz czy to pustynie, snieg czy nature... A co do dlugosci robienia. Jak robisz szybko mapy to to tak dlugo nie trwa. A kod musisz przetestowac, czasem sie trafia jakies bledy nad ktorymi bedziesz siedzial pol godziny i rozszezal kod o kolejne 10, 20 czy 30% zeby ten skrypt dzialal poprawnie i nie bylo potem na serwerze w czasie gry bledow o ktorych nie pomyslales...
Konkurs troche ma wieksze wymagania niz poprzednio co jest zrozumiale. Z 2 strony jednak widac po aktywnosci, ze srednio to idzie. Jeszcze nie widzialem zadnego tematu :P Nie szukalem konkretnie w tym celu, moze by sie cos znalazlo, nie wiem, ale na prawde malo tego jest i bedzie. Bo czego sie mozna spodziewac, ludzie chca nagrode, ale wiekszosc albo nie ma umiejetnosci, albo czasu, albo pomyslu i nawet w miare dobra nagroda nie przyciagnie do zapieprzania. A na nowych pro skrypterow czy maperow na forum to nie ma co liczyc z takim konkursidlem :P

I co z tego, zobacz zwyk?a matematyka 130x130 daje razem 16900 p?l gdzie jeszcze oko?o 10000 trzeba stawia? pojedynczo kawa?ek po kawa?ku czyli oko?o(30 min na og?lny wygl?d + 5h na detale), a taki skrypt przyjmijmy ?e na jedn? linijke sp?dzasz 2 minuty co jest i tak du?o daje razem 200 min + 30 min test?w, co daje 230 min (oko?o 3,8 godziny). W programowaniu bardzo cz?sto si? zdarza, ?e 30 linijek na 100 to linijki o niewielkiej d?ugo?ci, wi?c nie wyolbrzymiaj doli skryptera (czy programisty jak tam wolisz) bo lua i php to nie s? w cale takimi trudnymi j?zykami, powiedzia?bym, ?e jedne z prostszych.

@edit
Skrypt te? ?atwo wymy?li?, cho?by taki wabba jack ze skyrima da?. R??d?ka co daje losowy efekt jak u?yjesz na kim?(mowa o wi?kszej ilo?ci efekt?w),
albo na stron? edytor ekwipunku, pomys?y do g?owy wpadaj? w przeci?gu 2 min.

Ostatnia edycja:

Mozemy sie tak klucic bez konca a to nie ma sensu. Te 3 godziny zajmie mi robienie, przetestuje w pol godzine i co dalej? Bug tutaj i tam i trzeba poprawic i znow testowac pol godziny zeby sprawdzic czy dobrym graczom dalo itemy a nie np tym ktorzy przegrali itp. Czy np jak ktos sie wyloguje to nie jebnie serwer. 10 rzeczy sprawdzic wszystko zabezpieczyc i z samego pisania kodu przeez 2h wychodzi 10h roboty na sprawdzanie i poprawianie. Takie jest programowanie. Piszesz 20% czasu a reszta to drobne poprawki i optymalizacja. Poza tym jak pisalem musisz miec jakis pomysl na skrypt, a nie, robisz byle co i i tak wyjdzie ci z tego mapa jakas.
No ale niech ci bedzie. Podejscie bez pomyslu i zaczecie robienia mapy jest latwiejsze niz tydzien myslenia co za event czy system by mozna napisac zeby sie nadawal.
Dekorowanie mapki itemami przez 3h jest trudniejsze niz 3h poprawiania bledu ktory crashuje serwer kiedy ktos np wyloguje na evencie czy cokolwiek innego...
Mniejsza z tym, koniec dyskusji bo w kolko o tym samym gadamy i kazdy ma wlasne zdanie ;p

Konkurs rozpaczy? Zamiast w sumie blagania ludzi o ich prace sami byscie mogli cos porobic, nagrody sa po prostu zalosne, kazdy kto potrafie robic "autorskie" mapy, skrypty itp. sam umie zarobic na takiego dedyka.

#edit, btw. VIP na tym forum jest tyle wart ze hoho, co drugi uzytkownik ma :)

Wr??i?em z Warszawy, zaczn? dzisiaj albo jutro robi? kolejn? prac?.

Ja si? pytam, kiedy zostan? rozdane nagrody za poprzedni konkurs.

Byly, moze poza reklama, ale "naszym obowiazkiem jest czekac na te chwile"...
Pewnie tak samo jak "poczekaj chwile zaraz ci powiem co i jak" i czekam juz ze 3 lata na pena z konkursu ktory byl 3 lata temu...
Ja sie tam juz przyzwyczailem do tego, wiec mam lekko wyjebane w te dzieciaki ktore organizuja pro nagrody i ich nie rozdaja. Dlatego w tym konkursie nawet nie biore udzialu. A moglem poudostepniac pare skryptow ktore pisze teraz na wlasna potrzebe ;/

Konkurs zako?czy? si? w kwietniu, a do tej pory nie zosta?y w pe?ni wys?ane nagrody (czyt. reklama OTS na tnet). Ile mamy czeka?, nast?pny miesi?c? Prosz? o szybk? interwencj?, bo dla mnie to przestaje by? ?mieszne, a ?a?osne.

A to teraz niech, kt?ry? z Pan?w up mi powie, czy napisa? do mnie na gg, pw forum itp. Czego chce reklam?, od kiedy itp? Nie.
Wi?c pretensj? prosz? mie? do siebie.

I nikt nie napisa?, ?e ich nie otrzymacie, po prostu ja b?d? administracja nie mieli?my zg?oszenia.
Je?li je chcecie piszcie do administracji.

Vps'y, vip'y i rpeutacja by?y rozdane praktycznie od razu.

Ostatnia edycja:

Z vpsami byl problem oczywiscie... Jak napisales, ze cos bylo zle policzone to do momentu az go dostalem pare dni nie wiedzialem czy go dostane czy nie, bo ciezko bylo odpisac, ze jednak tak...
Co do reszty, jest ok.
Ale reklama? Czlowieku, ja mam sobie walnac reklame 5000x5000 px animowana, interaktywna z dzwiekami i innymi swiecidelkami ktora cale forum przesloni? Organizujesz to, wiec jakies zasady i ograniczenia sa.

Archiwum:
Jak juz doszlismy do tego co moge reklamowac a czego nie, pierwsze pytanie o szczegoly:
http://scr.hu/0xu3/8q2f7

Odpowiedz kilka godzin pozniej:
http://scr.hu/0xu3/s50xy
W chuj na temat, trzeba przyznac.

Dzien pozniej pisze znow z pytaniem:
http://scr.hu/0xu3/kktc9

3 dni pozniej dostaje odpowiedz znow w chuj na temat:
http://scr.hu/0xu3/jt3yo

Dziekuje bardzo... Ale moim zdaniem organizator ustalic mial reguly, powiedziec jak to ma wygladac a ja mialem wyslac cos zgodnego z tymi zasadami, a nie jebnac reklame jaka chce, stracic czas, zeby uslyszec, ze o 2 px za duza w prawo i nie wrzuci jej, albo, ze w ogole nie tak mialo byc.

Teraz reklamy nie potrzebuje, wiec bede sie kontaktowac jak mi sie do czegos przyda. No i mam nadzieje, ze jakas odpowiedz dostane wtedy konkretna, a nie po 3 dniach, na inny temat...

Nie chc? nikogo atakowa?, ale zgadzam si? z Kikimor?. Pisa?em chyba ze trzy albo cztery razy co z t? reklam?, ?eby otrzyma? jakie? warunki na kt?rych m?g?bym skorzysta? z reklamy, ale za ka?dym razem wiadomo?? by?a ignorowana.

Do kogo niby pisa?e??

Z tego co mi wiadomo pomara?czowe gumisie* nie maj? dost?pu do og?osze? wi?c w sprawie reklamy trzeba pisa? bezpo?rednio do administracji, a jak ta nie odpowiada to do Pico albo CMa (od tego w ko?cu s?).

Do dnia dzisiejszego nikt nie napisa? do mnie w sprawie reklamy, a sam si? ich prosi? o to nie b?d? ;p
~Eturl

U mnie tak samo /Rebuild

Widze super macie kontakty wewnatrz kadry skoro global ktory organizuje konkurs nie moze zwyciezcom powiedziec jakie sa zasady reklamy, wziac tej reklamy i przekazac jej administracji...
Skonczylo sie na tym, ze pisalem do ducha ktory sie zajal tylko vpsem i reszta bzdetow. Nikt mi nie powiedzial, ze mam pisac do administracji, a nie do organizatora konkursu. Kiedy pisalem do administracji mimo wszystko(bo dlugo czekalem), dostalem odpowiedz, ze mam czekac bo to jest moj obowiazek.
Tyle w temacie, bo troche offtopowac zaczynamy. Ale mniejsza z tym. Mam tylko nadzieje, ze jak np za 2 tygodnie czy za miesiac napisze z checia zareklamoawnia sie, to nie ulegnie to wszystko przedawnieniu lub zapomnieniu... Bo organizacja i administracja na tym forum nie trzyma zbyt dobrego poziomy w tej sekcji forum(konkursy / nagrody)...

Widz?, ?e temat sta? si? tematem do dyskusji na temat poprzedniego konkursu, a w zwi?zku z ilo?ci? prac nades?anych przez innych nie b?d? dodawa? 2 kolejnych bo to i tak sensu nie ma przy tej rywalizacji, a poniewa? jako jedyny co? umie?ci?em wi?c i tak na nagrod? w postaci dedyka nie mam co liczy?.

Ostatnia edycja:

Konkurs zostaje zako?czony, niestety nagroda nie idzie w nikogo r?ce.
Jednak ma to swoje dobre strony i w nowej edycji do zdobycia b?d? dwa serwery dedykowane, jeden dla mapper?w i drugi dla skrypter?w, aby nie by?o podej?cia, ?e skrypterowi nie op?aca si? konkurowa? z mapperem.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry