Konkurs raporterski - IV edycja!

Status
Zamknięty.

Marolz

Killed by death
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
28
Witajcie. Jak zapewne wi?kszo?? z Was wie, na naszym forum odbywaj? si? konkursy maj?ce na celu wy?onienie najlepszego raportuj?cego. Do tej pory mia?y miejsce dwie edycje, trzecia niestety nie zosta?a rozstrzygni?ta z powodu odej?cia prowadz?cego. A t? wspania?? tradycj? trzeba kontynuowa?, prawda? Tak wi?c o tej p??nej godzinie przedstawiam Wam czwart? edycj? konkursu raporterskiego.

Nagrody:
1. miejsce - medal*, 65 punkt?w reputacji i ranga Aktywny.
2. miejsce - 65 punkt?w reputacji i ranga Aktywny.
3. miejsce - 50 punkt?w reputacji i ranga Aktywny.
*Medal zostanie nadany kiedy tylko pluginy zostan? znowu w??czone.

Pozwol? sobie skorzysta? z systemu oceniania raport?w wprowadzonego przez Xanost?, a mianowicie:
Wyj?tkowy raport (2 pkt) - "wyj?tkowy" raport, to taki kt?ry dok?adnie opisuje przewinienie i bardzo u?atwia prac? moderatorowi. (Przyk?ad: "nieprzestrzeganie regulaminu dzia?u, punkt 3 zabrania...")
Poprawny raport (1 pkt) - zwyk?y, dobry raport. Wskazuje moderatorowi przewinienie. (Przyk?ad: "nieprzestrzeganie regulaminu dzia?u")
Niepoprawny raport (0 pkt) - Za b??dne raporty nie b?d? ujmowane punkty, ale nale?y pami?ta?, ?e za z?y raport mo?na dosta? ostrze?enie/upomnienie. (Je?li zauwa??, ?e kto? nagminnie spamuje bezsensownymi raportami, aby zaj?? wysokie miejsce - straci on 10 punkt?w w konkursie, a na pocieszenie otrzyma kilka punkt?w karnych)

Aby nie by?o zbyt ?atwo, dok?adna data startu nie zostanie podana. Powiem tylko, ?e rozpocznie si? on 20-30 lipca i b?dzie trwa? miesi?c.
Je?li macie jakie? pytania lub komentarze, piszcie w tym temacie. Serdecznie zapraszam do udzia?u w konkursie!

Pozdrawiam, Marolz.

Odp: Konkurs raporterski - IV edycja!

A co mi tam, b?d? pierwszy =D
Mhmm.. mo?e to b?dzie pierwszy konkurs, w kt?rym si? wyka?e ^.-? No c??, mam nadzieje, ?e b?dzie z kim konkurowa?! Powodzenia :)

Namawiacie ludzi do kablowania. Wstyd!

Bez sensu. Nikogo nie zmusicie do raportowania, zreszt?. Je?eli kto? si? na prawd? zajmuje swoim dzia?em to sam dostrze?e z?e posty, za czas?w jak ja by?em moderatorem to raporty powoli wymiera?y... Kiedy? ludzie raportowali du?o i nie trzeba by?o ich przyci?ga? reputami. :>

Wy odrazu widzicie w tym co? co ma na celu wykorzystanie was.

Wydaje mi si?, ?e jest to raczej ot taka zabawa, maj?ca na celu wprowadzi? jak?? zdrow? rywalizacj? etc.

Podbijam Rabbcia. Nikt Was do niczego nie zmusza, tylko daje mo?liwo?? wygrania nagrody za co?, co i tak wi?kszo?? w mniejszym lub wi?kszym stopniu robi. Pomy?lcie zanim napiszecie kolejne posty o tym, ?e 'zach?canie do raportowania jest karygodne'.

Namawiacie ludzi do kablowania. Wstyd!
Nie rozumiesz ca?ego tego systemu, wi?c zaczn? od tego, ?e je?eli chcesz uczestniczy? w dyskusjach na tym forum musisz przestrzega? regulaminu, ale tu masz wyb?r, mo?esz r?wnie? nie uczestniczy? i jednocze?nie nie przejmowa? si? ?adnymi regulaminami. Co innego jest w ?yciu, tu raczej nie masz mo?liwo?ci odej?cia z tego systemu i nie przestrzegania prawa, chyba ju? wiesz o co chodzi.

Ciesze si?, ?e kolejna edycja konkursu ruszy?a. Czas zabra? si? za raportowanie. Strze?cie si?.

Ciesze si?, ?e kolejna edycja konkursu ruszy?a. Czas zabra? si? za raportowanie. Strze?cie si?.

Ty ich straszysz?
:D

@top
Jak zwykle klutnia o to samo... Kogo to obchodzi. To zle, ze ktos prosi uzytkownikow o pomoc w zachowaniu poziomu forum?
Raz placz, ze nic sie nie dzieje, potem, ze takie konkursy sa glupie. Zdecydujcie sie czy ma sie nic nie dziac, czy ma sie dziac w koncu. Albo wymyslcie cos lepszego niz taki konkurs. Ktory swoja droga nikogo do niczego nie zmusza jak juz pisali to niektorzy.

jak ja by?em moderatorem to raporty powoli wymiera?y... Kiedy? ludzie raportowali du?o i nie trzeba by?o ich przyci?ga? reputami. :>

Dojeba?e? jak g?wnem w sedes : <

Ciesz? si?, ?e b?dzie taki fajny konkurs, w kt?rym nie wezm? udzia?u : >

Ty te? miej si? na baczno?ci.

#Topic
Konkurs niez?y, chocia? liczy?em na inny, jaki? multimedialny -,-
B?d? raportowa?, ale na pewno nie wygram :)

Bez sensu. Nikogo nie zmusicie do raportowania, zreszt?. Je?eli kto? si? na prawd? zajmuje swoim dzia?em to sam dostrze?e z?e posty, za czas?w jak ja by?em moderatorem to raporty powoli wymiera?y... Kiedy? ludzie raportowali du?o i nie trzeba by?o ich przyci?ga? reputami. :>
Nikt nikogo nie zmusza. Wielu u?ytkownik?w tak czy inaczej zg?asza niepoprawne posty, wi?c ten konkurs jest dla nich szans? wykazania si? i zgarni?cia nagr?d. Co do zajmowania si? dzia?ami, to chyba oczywiste, ?e nie da si? moderowa? tylko w oparciu o raporty? Wbrew temu co my?lisz, ten konkurs nie zosta? stworzony ?eby moderatorzy mieli mniej roboty (ja organizuj?c go mam nawet wi?cej, nie uwa?asz?). Zosta? stworzony po to, ?eby u?ytkownicy mogli zosta? nagrodzeni za raportowanie oraz ?eby poniek?d przypomnie? forumowiczom o tej funkcji.

Od?wie?am temat i zapraszam do udzia?u w konkursie! ; )

Przecie? Virtelio mia? moda pr?dzej i d?u?ej od Ciebie, nie ucz go moderowa? xD

Jaki medal b?dzie nagrod?? Mo?e jaka? statuetka, bo medale trochu odklepane.

Zdaj? sobie z tego doskonale spraw? i nikogo nie ucz? moderowa?, po prostu fakt ?e dzia?y trzeba przegl?da? tak czy inaczej (niewa?ne ile jest raport?w), wydaje mi si? oczywisty, szczeg?lnie dla by?ego kadrowicza.

Medale by?y nagrod? w dw?ch poprzednich edycjach i jako? nikt si? nie skar?y?. Co do statuetki to nie taki z?y pomys?, ale to niestety nie zale?y ode mnie i trzeba najpierw poprosi? kogo? z grafik?w forum, aby tak? statuetk? zrobili. Zreszt? i tak najpierw trzeba poczeka? na wgranie plugin?w.

Pomys? jest ciekawy. :D zobaczymy co z tego wyjdzie dalej. ; )

.. ?ebym tylko bana nie dosta?a -,- ..

To jak konkurs zosta? rozpocz?ty?

Wyj?tkowy raport (2 pkt) - "wyj?tkowy" raport, to taki kt?ry dok?adnie opisuje przewinienie i bardzo u?atwia prac? moderatorowi. (Przyk?ad: "nieprzestrzeganie regulaminu dzia?u, punkt 3 zabrania...")
Poprawny raport (1 pkt) - zwyk?y, dobry raport. Wskazuje moderatorowi przewinienie. (Przyk?ad: "nieprzestrzeganie regulaminu dzia?u")

Czego? tak debilnego to dawno nie widzia?em. M?wi? to jako osoba, kt?ra babra?a si? z setkami raport?w.

30. Tak wiec konkurs rozpoczety w 100%!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry