Kubi meczy simona

Status
Zamknięty.

Infelicity

Why bother...
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
59
Witam, ostatnio zaczalem bawic sie map editorem, czego skutki (raczej marne)
chce wam tu pokazac.

Dziki Kubi wyskakuje z trawy! Kubi uzywa map editora!
To nie jest zbyt efektywne

Wstawiam tu troche uciete miejsca, bo nie moge wychwycic ich calych, a poza tym za duzo by wazyly

male miejsce spawnu
Exp rotwormy + larvy i scaraby

beztytuuseb.jpg

2costam.png

costamy.png

Odp: Kubi meczy simona

Zaczne od tego, ze przy robieniu screenow wylaczaj pokazywanie kolorowych pol(monsters spawns, pz itp.)
A co do prac. To strasznie slabe, puste ogromne przestrzenie, same kwadraty, zadnych detali, kompletnie nic nie ozdobione.
Czytaj poradniki:
Artyku?y - Tibia.net.pl
Najlepiej wszystkie! Bo jak bedziesz sam szukac ciekawych rzeczy po edytorze to zanim zrobisz cos fajnego minie rok.

hm, cienko.,
Staraj si? dodawa? jak najwi?cej szczeg???w. Jakie? k?pki trawy, mech kamienie. Jest du?o opcji.
Dodawaj kamienie na ska?ach,

Same kwadraty.
Nie u?ywaj autobordera gdy? ka?dy go unika jak najszerszym ?ukiem
Ucz si? ucz !! ;)

Czym zawinil auto border? i co mi to da, ze bede napieprzac bez auto bordera? tylko bym musial tracic czas na robienie tych zakonczen

gdy wchodze w zakladke borders jest tam tylko plaza skaly, ale brak ziemi...

Ostatnia edycja:

Czym zawinil auto border? i co mi to da, ze bede napieprzac bez auto bordera? tylko bym musial tracic czas na robienie tych zakonczen

Na poczatek mozesz go sobie nawet zostawic, chociaz jak od poczatku sie go oduczysz uzywac to ci bedzie latwiej.
Roznica jest taka, ae AB uzywa niecalej polowy istniejacych borderow, mapy sa przez to bardziej kwadratowe, nawet jak starasz sie tego unikac, bo uzywa mniej skosnych borderow i wszystko wychodzi takie "proste", a takie nie powinno byc.
Poza tym do urozmaicenia mapy czesto sie miesza niektore rzeczy, np bordery wlasnie, wiec latwiej zrobic to samemu niz zrobic autoborder a potem dodac inny(bo bugi wychodza).

Zgadzam si? z Kikimora dzi? jest moda na "nie kwadraty musisz
nauczy? si? robi? bardziej kreatywne miejsca,dodawa? wi?cej detali,
np kamienie,trawa,piasek.I inne groundy to ?e u?ywasz auto-bordera ?wiadczy o tym
?e jeste? nowy i nie wiesz jeszcze wielu rzeczy o tym forum.
No ale to narazie ma?o pracy ?eby wi?cej zobaczy?.
Czekam na nast?pne.

Zgadzam si? z Kikimora dzi? jest moda na "nie kwadraty musisz
nauczy? si? robi? bardziej kreatywne miejsca,dodawa? wi?cej detali,
np kamienie,trawa,piasek.I inne groundy to ?e u?ywasz auto-bordera ?wiadczy o tym
?e jeste? nowy i nie wiesz jeszcze wielu rzeczy o tym forum.
No ale to narazie ma?o pracy ?eby wi?cej zobaczy?.
Czekam na nast?pne.

Tak DZIS(od poczatku mappingu) jest moda na nie robienie kwadratow i nie zostawianie 10 pustych kratek gdzie caly fragment mapy ma 15...
To nie jest moda na dzis, to jest po prostu norma.
Porownaj sobie to:
oldchurch.png

Z tym:
costamy.png

Jest roznica na scianach? Jest...

A teraz droga:
poczatek2.png

Z tym:
beztytuuseb.jpg

Oczywiscie az tak dekorowac tego wszystkie nie musisz, no ale na prawde, twoje prace sa kompletnie puste i kwadratowe.

Troche podrasowa?em nature...

poczytam jeszcze te poradniki, ale naprawde nie widze sensu w odznaczaniu auto bordera... (bede uzywal ab, a potem popoprawiam czy ki huy)

mapy:

Ostatnia edycja:

Powiesz mi co tutaj podrasowa?e? ? Dla mnie to jest tym samym screenem. Chyba nie zrozumia?e? poradnika.. 0 k?pek trawy , ?le rozmieszczona natura.. ! Wiesz czemu autoborder jest ble ? Bo nim nie zrobisz dajmy przyk?ad takiego wyko?czenia drogi.

Zr?bmy dla pokazu ma?y pokaz konkurencji.

- Zr?czno?? i niesko?czony wyb?r szczeg???w :
*Raw Palette.

-Wszechstronno?? i szybko?? :
*Raw Palette,autoborder.

-99% mniej bug?w? :
*Raw Palette.

Wynik jest jednoznaczny 3:1 dla Raw Palette.. Jest wiele wi?cej argument?w ale twoja w tym g?owa.

Ostatnia edycja:

Teraz, te "podrasowane" prace wygladaja normalnie. Czyli jak prace wiekszosci amatorow(tych co im slabo idzie).
Poza tym, ze dodales pare krzaczkow, co powinno byc od poczatku. Tym, ze dodales jakies klody i mrowki nie zrobione jest nic. W dodatku zle jest to rozmieszczone i w ogole nie pasuje w taki sposob do otoczenia.

Dobra! czas odkopac ten nudny temat...
W zaciszu mego domu trenowalem na rme [jest o wiele lepszy, sam sie przekonalem]
i wyszlo mi cos takiego...
screenshot2012042514554.png

screenshot2012042514273.png

ddsu.png
temple

ffeq.png
pietro temple

dsadn.png
ogolnie

Jak ci zaraz lutne ! Ty nie czytasz komentarzy? Wy??cz ten autoborder bo ?mierdzi nim na pierwszym planie.
Tak apropo nie ma co ocenia?.. Jedynie co mog? ci powiedzie? to to ?e praca bez pomys?u, pusto na niej,
mog?e? zaoferowa? ciekawsze kszta?ty i og??em.. Detal to detal a tutaj go brak..

Jak ci zaraz lutne ! Ty nie czytasz komentarzy? Wy??cz ten autoborder bo ?mierdzi nim na pierwszym planie.
Tak apropo nie ma co ocenia?.. Jedynie co mog? ci powiedzie? to to ?e praca bez pomys?u, pusto na niej,
mog?e? zaoferowa? ciekawsze kszta?ty i og??em.. Detal to detal a tutaj go brak..
Chcesz cos ciekawszego? obczaj to (plx plx niech bedzie ladne)

No jak to mi nie wyszlo to ja nie wiem... powiem jak najman "koncze kariere"

#Powiedzcie czy ide w dobra strone bo nie wiem czy robic cos dalej w tym stylu

Ostatnia edycja:

Dop?ki nie wy??czysz autoboardera, to o ciekawych mapach mo?esz sobie pomarzy?. Matrix poda? Ci 4 poradniki, ale wiedz?, ?e nawet nie zajrza?e? do nich. Wy??cz AB i zacznij tworzy? co? z pomys?em. Na razie, prace amatorskie, pe?ne b??d?w.
Pozdrawiam.

Czyli nawet ten nowy screen jest do dupy? pozdro...

Mo?e nie tyle co do dupy. Po prostu takie otoczki robi si? bez AB. Chcesz wskoczy? na wy?szy poziom zr?b co? bez tego g?wnianego AB. Tym tylko
kiep ?cisz Swoje prace. Kt?re wg Ciebie nie zas?uguj? na taka krytyk?. Ot?? zas?uguj?. Prefix Amator Ci odpowiada? za pewne b?dziesz go mia? do pu?ki nie na uczysz si? robi? czego? bez AB.
?ycz? powodzenia.

tak zgdzam si? z panami Up pogl?daj Mapy zawansowanych.srednio zawansowanych mapper?w i proboj cos stworzyc i przeczytaj poradniczki;>
nieko?cz kariery nauka to podstawa ;) musisz ?wiczy? ?wiczy?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry