Kupno zasilacza

Status
Zamknięty.

Marcin24

Ja i Kazia
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
207
Cze??, chcia?bym kupi? zasilacz do kompa za 200~ z? co polecacie?

Odp: Kupno zasilacza

My?l?, ?e to b?dzie dla Ciebie idealne.

te Deus'y ca?kiem fajne. Nie wiecie jak si? sprawuj??

Nie wiem ale ten co podalem sie sprawuje fajnie, cichy dosc jest i nie grzeje sie zbyt bardzo wiec jest ok.

Moze zobacz to :hihi:
11520_201020091.jpg

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2047892.html

Nie chce mi si? pisa? nowego tematu, wi?c przy??cz? si? do tego.
Mam starego pceta z win xp i szukam tak?e dobrego zasilacza do 100-150 z? maksymalnie, najlepiej, aby by? cichutki, fajnie chodzi? i bez zastrze?e?.
Je?li chodzi o jakie? informacje o pcecie to:
LOs3wHk.png

Mam taki sam procesor :P

No jak na podanie procka to ok. Ale grafika? Ram tylko ilosc a nie jakosc, wiec tez nikt nie powie ile ciagnie. A plyta glowna? Ile wejsc usb ma? Moze podlaczasz 10 rzeczy na raz, ladujesz telefony i inne shity wiec bedzie wiecej ciagnac?
Poza tym ja na ok 3x lepszym sprzecie ciagne na zasilaczu ktory podalem a kosztuje ok 150 zl, wiec do takiego shitu starego wystarczy jakis noname za 60 zl ;< Glupi temat.

No w?a?nie podaj jeszcze model karty graficznej.

Co do zasilacza. Wejd? sobie na jaki? sklep internetowy i szukaj czego? z firm Corsair/Chieftec/Fortron

Tylko strze? si? hujstwa typu: Achieve, Akyga, Altis, Aspire, Atlas, Aton, Bandit, Bestec, Carbon (nie Modecom), Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Cube Max, Deer, Delux, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, GoodWatt, Hawk, Hec, Impet, Incore, Intex-Action, i-box, I-TEC, KingStar, LC Power, Levicom, Likeenergy, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Macron, Megabajt, Mercury, Metropilis, Modecom Feel, Mustang, Newton Power, Pangu, Platin Power, Power, Power Color, Powercomp, Powerfox, Power Man, Procase, Procomp, Octigen, Opengate, Qoltec, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence (produkowane do 2011r w??cznie), XION, X-Power, 2N

Ja wiem, ?e na dzie? dzisiejszy starczy mi 300W, ale mo?e pomy?leli?cie o tym, ?e chcia?bym nied?ugo ulepszy? kompa i wtedy 300W b?dzie g?wnem.

No to mo?e napisz co chcesz kupi? do kompa, bo nikt z nas nie jest jasnowidzem i nie wie jaki ci b?dzie potrzebny zasilacz.

Ja ci mowie, do skladakow za 1,7-2,2k jest w polecanych ten zasilacz ktory ci podalem. Jak dorzucisz jakas karte za 6-7 stowek np to ci spokojnie na to starczy, jak sprzet na taki poziom zupgradujesz caly. A jak nie caly to ci starczy tym bardziej. A jesli chcesz cos mocniejszego i bedziesz wydawac 3k+ na kompa to mozesz kupic cos lepszego.
http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-g1-500w,34763.html
Polecany do kompow za ok 3-3,5k.
Albo takiego potwora ktory ci starczy do najnowszego kompa high-endowego na najblizsze 2 lata albo lepiej:
http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/seasonic-ssr-550rm-550w,36673.html

Status
Zamknięty.
Back
Do góry