Laggi

MrIce

User
Lipiec 6, 2010
Liczba reakcji
1
Witam, gdy ustawi?em na komputerze priorytet na powy?ej normalnego (ctrl + alt +delete) zacze?y mnie dr?czy? straszne laggi. Inni gracze maj? 0 lag?w i nie wiem co mo?e by? przyczyn? moich. Prosze o pomoc

Odp: Laggi

A jaki masz procesor??

3,2 GH/z .........

Notka moderatorska:
Nast?pnym razem edytuj pierwszy post.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Sprawd? obci??enie procesora: alt+ctrl+delete. Je?li masz u?ycia procka lub ramu 100% procent nie dziw si? ?e ci laguje.

Sprawd? te? w tibii czy nie masz ustawionych max fps, ja wtedy mia?em ca?y czas u?ycie 100%

Lagi s? uzale?nione od twojej pami?ci Ram i Szybko?ci ??cza.
Ty masz lagi poniewa? ty hostujesz i masz du?e zu?ycie procesora.

Napisz nam ile masz pami?ci Ram i Jaka szybko?? ??cza :)

My?l?, ?e troch? masz za ma?o pami?ci Ram..
Chyba, ?e chcesz hostowa? jak?? mapk? do 5 mb ; bo tak to mo?liwe, ?e b?d? lagi.
Je?eli nie mo?esz hostowa?, polecam ci serwis eots.pl. Daj? Ci ots'a na dedyka i pobieraj? jaki? procent z sms shopa - ale masz na dedyku.

~ Pozdrawiam ~

A spr?buj ustawi? normalny priorytet owego ots'a. ;p
Mog? pojawi? si? wtedy u graczy graj?cych na serwerze lekkie lagi, ale jesli b?dziesz m?g? si? powstrzyma? i nie ustawia? detali tibii na max b?dzie dobrze.
Ustaw sobie w kliencie inn? grafik? ni? OpenGL - zmniejsz ilo?? npc do 30

A spr?buj ustawi? normalny priorytet owego ots'a. ;p
Mog? pojawi? si? wtedy u graczy graj?cych na serwerze lekkie lagi, ale jesli b?dziesz m?g? si? powstrzyma? i nie ustawia? detali tibii na max b?dzie dobrze.
Ustaw sobie w kliencie inn? grafik? ni? OpenGL - zmniejsz ilo?? npc do 30

Gdy ustawiam priorytet na normalny, wtedy potwory sie nie ruszaj?, a inni gracze bij? je co 5, 6 sek

Moge wiedzie? z jakiego silnika korzystasz?? 8.1 pewnie jaki? xml (Aries czy cos w tym stylu), je?li si? nie myle i masz xml proponuje wypr?bowa? si? swojego komputera w starci z SQL'em, polecam ci The Forgotten Server 0.2.11, je?li pracujesz ju? na SQL to nie mam poj?cia jak ci pom?c, jedynym rozwi?zaniem b?dzie tylko zainwestowanie w nowy sprz?t b?d? ulepszenie starego.

Back
Do góry