-Tibia 8.54 Lambia OTS V2

Status
Zamknięty.

Owca155

Active User
Grudzień 11, 2009
Liczba reakcji
17
lambiaheader.jpg

witamtm.gif

dlaczegolambia.gif

OTSem zajmuj? si? trzy osoby. Hyphen wraz z Noodlym zajmuj? si? wszelkimi aspektami gry. Hyphen grzebie w skryptach, pilnuje by wszystko dzia?a?o jak trzeba, podczas gdy Noodly zajmuje si? map?. Obaj pe?ni? funkcje God?w. Maj? ju? spory sta? w tym co robi?, ponadto w grze s? ekspertami, kiedy? grali w Tibi? godzinami, znaj? si? na swojej robocie, to oni kieruj? rozwojem serwera. Trzeci? osob? jest divide, zajmuj?cy si? stron?, forum (gdzie mo?na go spotka?) oraz bezpiecze?stwem i administracj? serwera. Na grze si? nie zna w og?le. Dodatkowo wspiera nas Winiary, kt?ry jest z nami od pocz?tku i jest bardzo pomocny i pracowity.
Wszyscy mamy ze sob? dobry kontakt i tworzymy zgran? ekip?. Hyphen i Noodly s? bra?mi, a divide to kolega z ?awki Hyphena. Rozumiemy si? bez s??w. Zawsze d??ymy do tego, by Lambia by?a lepsza. Dla nas nie ma przeszk?d. Razem mo?emy wszystko.
Lambia jest uosobieniem potrzeb graczy. Chcemy Wam da? to, czego od nas oczekujecie. Czyli przede wszystkim zabaw? bez ko?ca, bo jaki sens ma gra na jeden miesi?c po czym OTS znika z sieci? U nas si? to nie zdarzy. Co by si? nie dzia?o Lambia b?dzie trwa?a. Staramy si? stworzy? Wam warunki do r?wnej gry, w kt?rej b?dziecie odnajdywa? maksimum przyjemno?ci i do?wiadcza? wielu aspekt?w gry. Nie jeste?my oboj?tni na opinie naszych u?ytkownik?w, wiele ich pomys??w wcielamy w ?ycie, poniewa? zdajemy sobie spraw? z tego, ?e to w?a?nie Wy tworzycie ten serwer.
U nas znajdziesz w du?ym stopniu przerobion? Real Mape oraz Gengie, Oken, Zao, Farmine a tak?e darmowy PACC!
Za 50, 100 oraz 150 poziom do?wiadczenie dostaniesz pieni?dze w postaci tibijskiej waluty - Crystal Coin !
Co jeszcze? ?wietny balans, mordercy na topie, nowe Questy (Dragon Scale Legs Quest, Blessed Shield Quest), profesjonalni maperzy oraz napady potwor?w na miasto m.in Orshaabal, Morgaroth, Ferumbras, Ghazbaran, Piraty, Demodras, PoI Boss i o wiele wi?cej!
Jedyny ?wietny i niepowtarzalny EXP Stage z my?l? o dobrej zabawie i wojnach!
  • 8 - 50 650 razy wi?kszy EXP
  • 51- 100 300 razy wi?kszy EXP
  • 101 - 130 220 razy wi?kszy EXP
  • 131 - 150 190 razy wi?kszy EXP
  • 151 - 170 130 razy wi?kszy EXP
  • 171 - 190 90 razy wi?kszy EXP
  • 191 - 230 40 razy wi?kszy EXP
  • 231 - 290 20 razy wi?kszy EXP
  • 291 - 320 10 razy wi?kszy EXP
  • 321 - 400 lub wi?cej 3 razy wi?kszy EXP

I nie tylko EXP Stage jest ?wietny
  • Skills Rate 40 razy szybciej
  • Loot Rate 4 razy szybciej
  • Magic Rate 30 razy szybciej
  • Spawns Rate 1 razy wi?kszy(Taki sam)
Tani SMS Shop
doreklamy.gif

Oraz wiele, wiele, wiele wi?cej!
onasc.gif

hyphen.gif

Informatyk. Brat Noodlego. Kumpel z ?awki divide. Skryptopisarz ;) Zajmuj? si? wszelkimi sprawami zwi?zanymi z silnikiem gry. To on decyduje o kszta?cie Lambii, najcz??ciej po konsultacjach z Noodlym. Jest Godem, pilnuje Winiarego, przydziela prace. Gor?cy mi?o?nik Linuksa. Jest to jedyna osoba z administracji, kt?ra da?aby sobie rad? poprowadzi? OTSa w pojedynk?.
noodly.gif

Nie-Informatyk. Niewiele m?odszy brat Hyphena. Maper. Wszystkie modyfikacje na mapie s? w?a?nie jego zas?ug?. Wsp?lnie z bratem zarz?dza gr?. R?wnie? jest Godem. Jako jedyny z administracji u?ywa Windowsa. To on wpad? na pomys? postawienia serwera do gry. Nie da?by rady sam prowadzi? OTSa, bo nie zna si? na Linuksie.
divw.gif

Informatyk. Kumpel z ?awki Hyphena. Dla wielu nieznajomy. Spotka? go mo?na tylko na forum. Administruje serwerem, zajmuje si? te? stron? i prowadzi forum. Nie gra, nie jest Godem. U?ywa Linuksa. Nie lubi gdy kto? przekr?ca lub pisze jego nick z wielkiej litery. Nie da?by rady sam poprowadzi? OTSa, bo nie zna si? na grze.
winiary.gif

Pierwszy Tutor na Lambii. Redaktor Gazetki Lambii. Sukcesywnie pnie si? po drabinie kolejnych funkcji. Obecnie GameMaster. Bardzo pomocny w grze, przyjazny i sympatyczny. Jego g??wnym obowi?zkiem jest pilnowanie graczy, za co nie wszyscy go lubi?. Mimo 14 lat jego pracowito??, sumienno?? i inteligencja robi? wra?enie. Naczelny spamer na forum. Jego wypowiedzi zawsze mi?o si? czyta. Dzi?ki swej pracy i pomys?owo?ci szybko sta? si? cz??ci? Lambia Teamu.
zdjeciazgry.gif

screen1es.png

screen2nv.png

screen3srq.png

screen4w.png

screen5lb.png

screen6k.png

screen7l.png

screen10c.png

screen9v.png

zapraszamy.gif

Odp: Lambia OTS V2

A wiec :
Gra?em na tym OTS na 1 edycji i powiem szczerze przypadl mi do gustu.
Exp na 1 edycji byl z deka wikeszy lecz ten jest dobrze dopasowany.
Na ots'a napewno wboje poniewaz jestem fanatykiem tej przerobionej rl mapy i takiego exp stage.
Sms Shop jest taki a nie inny czyli ceny takie same jak na kazdym OTS ale to nie przeszkoda :)
ZAPRASZAM DO gRY :)

Ots swietny, gralem na lambi v1 (od startu do konca) i nadal gram na v2 !
Godny popracia, obs?uga ch?tnie wspolpracujaca, kazdy b?ad zostaje natychmiast wychwytywany i naprawiony. Updaty mapy sa mile widziane na lambi, kazda propozycje mozna zlozyc na forum a jak przypadnie do gustu wdr?zyc w plany :) Postacie sa idealnie zbalansowane, nikt sie nie wyroznia. Paralyze jak na real tibi :) Jednym slowem idealny ots ! :)

OTS jako tako fajny, administracja nie w porz?dku...

Gram na lambi od niedawna :) ale przypad? mi ten OTS do gustu :) A wi?c serdecznei zapraszam ka?dego do przedewszystkim dobrej zabawy ! pzdro

Wszystko niby jest cacy tylko chyba IP nie ma .. a to raczej wa?na informacja.

IP jest niewa?ne skoro masz adres ;>
Port oczywi?cie 7171

Dodam tylko ?e strona g??wna wygl?da duuu?o lepiej w przegl?darce (czyt. Firefox)
W Operze to jest tak jak wida?, a z IE nawet nie wchod?cie - shit is not supported

Zapraszamy wszystkich graczy! ;)

Ja gra?em na V1 i niby nigdy nie mia?o by? reseta ; )). To tak na marginesie, aby nie by?o, ?e p?acz? za straconymi itemami. Wi?c po 1 nie mo?na ufa? administracji. Po 2 ceny mogliby?cie troszku zni?y?, poniewa? nie widz? sensu w tym, ?e ka?dy sms wychodzi na 0, tzn. ?adna r??nica wy?la? najdro?szy czy kilka najta?szych, 0 sensu :D.

Tak og?lnie serw fajny, fajni ludzie, ale nie podoba mi si? administracja, awanse ze zwyk?ego usera w ST z dnia na dzie?, najs ; )) 14letnie dziecko GM'em ; ))

Pozdr?fka.

ps. Ots schodzi na psy dodaj?c tylko u?atwienia w regulaminie i w sms shopie botom ; ]] po co komu stamina amulet itp ?!

NO gram na v2 od pocz?tku ;o Ots dopracowany a je?li si? co? znajdzie to HYPHEN <NIUMB> to naprawi ale administracja nie bardzo w porz?dku Nobody bijemy ?ebka w trapie a Ten wspania?omy?lny GOD TP-uje sie na mw po czym ten znika a kole? ucieka do depo ;ooo pozdro ;oo winiary dziecko co ma 14 latek ;ooo a HYHEN rozdaje banyy ;oo nawet za nic

Hail The Lgeneds of Ryntera <33

Omg grac na tym otsie bez znajomo?ci z godem to lipa , pomijaj?c ilo?? noob char?w nastawianych aby zwi?kszy? ilo?? graczy, administracja banuje praktycznie za swoje widzi misie. Poza tym dzieciak Winiary jest Gmem z lekka jaki? ?art. Sorry ale ten ots zszed? na psy ju? po starcie na v2 god rozdawa? znajomym pkt w shopie etc , pozdrawiam lambia team

OTS FAJNY, Lecz Wkurzaj?ce jest to ?e winiary, nie ogarnia i nie wie, co to combo leader ^^

Ots mo?e i fajny ale Gm Winiary to dzieciak i nie ogar.
Tyle mam do powiedzenia ; D
Ze wzgl?du na Gma nie polecam ; P

Fuck Yea ;]

Fuck Yea ;]

gdgfd napisał:
Ten ots to pizdzielec

Jaki post taki autor :)

Michu9403 napisał:
OTS jako tako fajny, administracja nie w porz?dku...

Mo?e rozwiniesz swoj? wypowied?? Dlaczego tak twierdzisz?
Krytykujecie nas bez jakiej kol wiek definicji - dlaczego.

Nie wiemy co jest ?le i nie mo?emy tego zmieni?

Maniek094 napisał:
Ja gra?em na V1 i niby nigdy nie mia?o by? reseta ; )). To tak na marginesie, aby nie by?o, ?e p?acz? za straconymi itemami. Wi?c po 1 nie mo?na ufa? administracji.Po 2 ceny mogliby?cie troszku zni?y?, poniewa? nie widz? sensu w tym, ?e ka?dy sms wychodzi na 0, tzn. ?adna r??nica wy?la? najdro?szy czy kilka najta?szych, 0 sensu .Tak og?lnie serw fajny, fajni ludzie, ale nie podoba mi si? administracja, awanse ze zwyk?ego usera w ST z dnia na dzie?, najs ; )) 14letnie dziecko GM'em ; ))[

Nikt nie chcia? restartu. Wysz?o jak wysz?o teraz wiemy, ?e to by? b??d.
Gracze zn?w nam zaufali i tym razem nie b?dzie restartu.

Pojawi?a si? taka propozycja na forum z SMSami i jak najbardziej jeste?my za.

Awanse ze zwyk?ego gracza w ST w jeden dzie??
Przy?ni?o ci si? co??O kim m?wisz? Sun Rise? Mia?em wybra? drugiego tutora. Pad?o na niego. ?wietnie se radzi? ale wysz?o jak wysz?o.

Wrobell? Calipso? Baxiu? Pietro? Ka?dy z nich zaczyna? od tutora...
Baxiu nie mia? czasu na gr? - sam zrezygnowa?.
Calipso aktualnie jest Senior Tutorem, przez te dwa tygodnie obserwowali?my ich trzech i spisa?a si? najlepiej.

Mo?e si? nam pochwalisz kto to taki?

A i jeszcze jedno. Co ci przeszkadza m?j wiek? O.o
Chyba liczy si? wk?ad pracy, starania etc. a nie wiek.

kiss of dead napisał:
ale administracja nie bardzo w porz?dku Nobody bijemy ?ebka w trapie a Ten wspania?omy?lny GOD TP-uje sie na mw po czym ten znika a kole? ucieka do depo ;ooo pozdro ;oo winiary dziecko co ma 14 latek ;ooo a HYHEN rozdaje banyy ;oo nawet za nic

Nast?pny "itegiletny" .. Co ci przeszkadza m?j wiek? Rozwi? swoj? wypowied? albo usu? post, bo mnie to zaczyna irytowa?.

A co do tego MW.. Kto? z administracji po prostu sprawdza? bot?w i mu si? zdarzy?o.
I masz racj? bardzo szybko znikn??... :)

Bany za nic? Kolejna wypowied? na poziomie przedszkolaka, kt?ry rozwin?? dw?ch zda? nie potrafi.. Zreszt? dosta?e? pewnie bana za bota, kt?ry jest surowo zabroniony i teraz p?aczesz, ?e ban za nic. Ta dobre :lol:.

Tyrande napisał:
Omg grac na tym otsie bez znajomo?ci z godem to lipa , pomijaj?c ilo?? noob char?w nastawianych aby zwi?kszy? ilo?? graczy, administracja banuje praktycznie za swoje widzi misie. Poza tym dzieciak Winiary jest Gmem z lekka jaki? ?art. Sorry ale ten ots zszed? na psy ju? po starcie na v2 god rozdawa? znajomym pkt w shopie etc , pozdrawiam lambia team

Tak Tyrande tak, bo faktycznie jakby?my stawiali Fake Chary to, by? o tym wiedzia?.. :lol:

Nast?pny "ban za freee!! ; <<< " to jest forum dla ludzi, kt?rzy potrafi? rozwin?? swoj? wypowied?..

"Winiary dzieciak" - powtarza? si? nie b?d?.. :)

Ahhh.. oczywi?cie Pkt. w SMS shopie, bo ty o wszystkim wiesz.. ykhm..
Czy wy my?licie, ?e ka?dy jest taki g?upi jak co poniekt?rzy?

My?licie, ?e je?li kto?, by dosta? PKT, by kto? z was o tym wiedzia??
To raz, a dwa nikt tych punkt?w nie dostaje.

Germarek napisał:
OTS FAJNY, Lecz Wkurzaj?ce jest to ?e winiary, nie ogarnia i nie wie, co to combo leader ^^

Niech zgadn?.. ~Kotlety, Sdki, Ssdki, Sddki i Ssddki ? Tak tych 5 graczy, w?a?ciwie pi?? postaci i tego samego gracza nigdy nie zapomn?..

Najpierw jeden SD potem grad SD i ty mi powiesz, ?e odlicza?e? tak?
A jak chcia?em pos?ucha? jak "liczycie", bo oczywi?cie te 5 postaci maj? te same IP wi?c jak liczy?e? sobie sam to odm?wi?e?.. CIEKAWE DLACZEGO.. :O

"administracja banuje za free" ymm.. chyba za ma?o banuj?, bo za MC ci si? nale?y ale nast?pnym razem nie b?d? taki mi?y. :)

A na pana jermaczaka nie mam si?.

Pozdrawiam i zach?cam do gry.

@Down

Sk?d mam wiedzie?.. Zreszt? sk?d wiesz, ?e to te same Low Levele? Nie chce mi si? wierzy?, ?e zapami?ta?e? nicki.

Ciekawe sk?d? A tego nam nie powiesz co nie? huehue.. B?g ci powiedzia?..
No tak zabawna bajeczka na dobranoc.. faktycznie a? chce mi si? spa? ;)

Ostatnia edycja:

No tak Winiary je?li nie macie fake charow to co od 2 tygodni robi? te low lvle nie wiadomo gdzie? a co do pktow od god to wiem na 100% wi?c nie udawaj ?e nic nie wiesz. Dobra ja mam ten ots od dawna gdzie? good luck w toni?ciu <3

ps . Winiar ja ju? CI m?wi?em co przeszkadza mi w Twoim wieku ;] sam bocisz Swoim ek a nas sprawdzasz?\\na Vt mi powiedzia?e? ?e nie musia? by? odpisywa? jakbym filmi nagra? ;oo i co kox GM ;(( we? pomy?l troszk? ;o siedzisz u nas na VT pralinka u?ywa anty push <baned> a jak poszed?e? do ?yd?w i na Twoich oczkach u?ywali to nic a spamowa?em ;] jeste? wiesz kim dla mnie Kiss aka Rolnik :}}
19:35 God Noodly: Kiss wiesz o tym ze jeszcze slowo masz deleted postaci + ban na IP?
zapomnia?bym doda? to by?o wtedy co gm jecha? po mnie a ja jemu pocisn??em ;[ wiec pozdro ;((
rozumiem ze to nic ;] <lol2>
MW przed depo thais rozumiem ze administracja sprawdza bot?w na rotach ^^:]
Notka moderatorska:
Po??czone.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
"kox gm"

"kox gm"

kiss of dead napisał:
ps . Winiar ja ju? CI m?wi?em co przeszkadza mi w Twoim wieku ;] sam bocisz Swoim ek a nas sprawdzasz?\\na Vt mi powiedzia?e? ?e nie musia? by? odpisywa? jakbym filmi nagra? ;oo i co kox GM ;(( we? pomy?l troszk? ;o siedzisz u nas na VT pralinka u?ywa anty push <baned> a jak poszed?e? do ?yd?w i na Twoich oczkach u?ywali to nic a spamowa?em ;] jeste? wiesz kim dla mnie Kiss aka Rolnik :}}

Tak boce, ale co z tego jak jestem przy PC? (Bot jest dozwolony pod warunkiem, ?e odpiszesz dla kogo? z administracji. W innym wypadku b?dzie notka, za 3 jest ban) Ostatnio Hyphen mnie sprawdza? ok. 16 razy i za ka?dym razem odpisa?em.

A co do tego filmiku. Jasne, ?e nie musia?bym. Jaki mam obowi?zek odpisywania tobie? Zawsze staram si? odpisywa? ale jak nie chce to chyba oczywiste jest to, ?e nie odpisze. ?aden z graczy nie ma obowi?zku odpisania dla drugiego. Co innego dla administracji. Ymm.. Pralinka.. Tak by?em u was na VT, by?em na akcji.. I co z tego?

Debugowa? tibi? wi?c proste co mu si? nale?a?o. Nie patrze czy team czy nie, zwyk?? gr? traktuj? jako .. czas wolny?

kiss of dead napisał:
19:35 God Noodly: Kiss wiesz o tym ze jeszcze slowo masz deleted postaci + ban na IP?

zapomnia?bym doda? to by?o wtedy co gm jecha? po mnie a ja jemu pocisn??em ;[ wiec pozdro (
rozumiem ze to nic ;] <lol2>

MW przed depo thais rozumiem ze administracja sprawdza bot?w na rotach ^^:]

Zrozumia?em 1/4 z tego co napisa?e? :).
W?tpi?, ?eby Noodly tak zareagowa? a nawet je?li musia?e? go nie?le wkurzy?.

Ju? ci t?umacze jak ?apiemy bot?w. Sprawdzamy ka?dego online 200+ i teleportujemy si? do niego. I akurat pad?o na kt?rego? z was i pojawi?em si? "na MW" chocia? GM nie mo?e si? pojawi? w ?cianie <fail> :D . Wiele razy pr?bowa?em i po prostu wtedy si? nie da. Co innego je?li stoj? na GHOST MODE i kto? rzuci na mnie MW a ja si? pojawi?.

@Offtopic

Jaki na forum na Lambii taki i tu.
Przeczytaj regulamin :curse:

Ostatnia edycja:

Polecam ten serwer ... Ale co do Supportu to za du?o obiecuj? a za ma?o robi? ! Ale ots jest fajny ... Nie cz?sto restart postaci ... W sumie nigdy. Ale support nie do pozazdroszczenia

ots jest spoko tylko administracja nie bardzo...
nie wszyscy s? mili, tutorzy ma?o pomocni nawet nie znaj? komend ?eby sprzeda? domek...
nie gra?em na pierwszej edycji ale na tej drugiej gra si? ok ;)
najlepiej jak by administracja bardziej pilnowa?a
np za mage bomba dostaj? tylko notatki..
gracze "sprzedawaj?" swoje konta za smsy, spamuj? na trade a mimo to nic nikt nie robi

co do tego :
Tak boce, ale co z tego jak jestem przy PC? (Bot jest dozwolony pod warunkiem, ?e odpiszesz dla kogo? z administracji. W innym wypadku b?dzie notka, za 3 jest ban) Ostatnio Hyphen mnie sprawdza? ok. 16 razy i za ka?dym razem odpisa?em.

bardzo mi si? to nie podoba mo?na boci? ale trzeba siedzie? przed pc...
nie no po prostu zaje...

boty s? po to ?eby pu?ci? i p?j?? sobie gdzie? a nie jak deb sta? i patrze? jak sobie char biega

Ostatnia edycja:
Zapraszam..

Zapraszam..

ots jest spoko tylko administracja nie bardzo...
nie wszyscy s? mili, tutorzy ma?o pomocni nawet nie znaj? komend ?eby sprzeda? domek...
nie gra?em na pierwszej edycji ale na tej drugiej gra si? ok ;)
najlepiej jak by administracja bardziej pilnowa?a
np za mage bomba dostaj? tylko notatki..
gracze "sprzedawaj?" swoje konta za smsy, spamuj? na trade a mimo to nic nikt nie robi
co do tego :
bardzo mi si? to nie podoba mo?na boci? ale trzeba siedzie? przed pc...
nie no po prostu zaje...
boty s? po to ?eby pu?ci? i p?j?? sobie gdzie? a nie jak deb sta? i patrze? jak sobie char biega

Kt?ry tutor nie wie jaka jest komenda na sprzedanie domku?
Chyba na realu si? pyta?e? :D ...

Tak za Mage Bombe dostaje si? tylko notk?.. Tak samo jak za Cave Bota..
Tu ci przyznam racj? :)..A gdzie wada?

Ta.. gracze sprzedawali sobie swoje konta i nikt z tym nie robi..
http://img517.imageshack.us/img517/9011/yhymtakmaszracje.png
(Daj? link do obrazku, bo jest spory)

I jeszcze raz si? z tob? zgadzam bot nie jest od tego, ?eby si? lampi? w monitor, wi?c mo?na powiedzie?, ze bot jest w 100% zabroniony :lol:.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry