- ElfBot Leczenie kolegi itemem

Status
Zamknięty.

charpi

User
Kwiecień 2, 2010
Liczba reakcji
0
Witam. Mam ogromna prosbe... mecze sie z tym juz ponad tydzien i nigdzie niczego nie moge zlanesc ;/
Potrzebuje skryptu, ktory bedzie uzywal itemku o danym id na kolege gdy bedzie mial np mniej niz 70% hp i jezeli nie bedzie targetu na ekranie.
Nie mam pojecia jak sie do tego zabrac wiec jezeli ktos by mogl mi pomoc to bym byl bardzo wdzieczny.

Your Harpi.

Odp: Potrzebna Pomoc

PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 70 && $monstersaround.8 == 0] useoncreature ID 'Nick'
Dodaj go do friend listy, chyba zadzia?a.

Skrypt niestety nie chce dzialac, ale mimo to dzieki za dobre ch?ci ;]

Kod:
auto 200 listas 'Uzyj X na kumpla' | foreach 'allplayers' $a if [$a.isfriend && $a.hppc <= 70 ] isnottargeting {useoncreature ID '$a.name' }
dodaj ziomka do listy w elfie

A mozesz mi powiedziec co mam wstawic w miejscu ,,'Uzyj X na kumpla' " oraz w '$a.name' }

Chodzi o to aby uzywal pota o id 9353 na kolege o nicku ,,Starimie [56]''

Odp: Leczenie kolegi itemem

Uzyj X na kumpla - to tylko nazwa skrypt, kt?ra wy?wietla Ci si? u g?ry ekranu.
Aby skrypt dzia?a?, musisz doda? tego "Starimie [56]" do Friend Listy

Niewiem co jest ale dalej nie dziala ;/ dodalem go do friend ale nic to nie dalo ;/
A moze mi ktos napisac caly skrypt po podtawieniu id pota o id 9353 i tym name ,,Starimie [56]'' moze tu cos zle robie?

wklej skrypta po tym jak dodales dane wszystkie moze blad zrobiles

Wpisuje cos takiego ale dalej nie dziala auto 200 listas 'Uzyj X na kumpla' | foreach 'allplayers' $a if [$a.isfriend && $a.hppc <= 99 ] isnottargeting {useoncreature 9353 '$a.name' } - zamiast name podstawialem nick i tez nic nie dalo ;/ napisz jak mozesz jak caly skrypt powinienem wkleic. Nie uzywalem elfa juz bardzo dlugo wiec nie pamietam co i jak tam sie robilo ; P znaczy chodzi o skrypty ;P

napisz jak mozesz jak caly skrypt powinienem wkleic. Nie uzywalem elfa juz bardzo dlugo wiec nie pamietam co i jak tam sie robilo ; P znaczy chodzi o skrypty ;P
ja normalnie wklejam w shortkeys
tak spr?buj
Kod:
auto 200 listas 'Uzyj X na kumpla' | foreach 'allplayers' $a if [$a.isfriend && $a.hppc <= 90] {useoncreature 9353 '$a.name'}
je?li kolega ma tak zwany "pierdzielik " ktory wyglada tak ' to mo?e by? problem chyba

Niestety nie dziala ^^ no trudno ... ;] dzieki wielkie wszystkim za pomoc : )

Patrz. wejd? w Hotkeys i dodaj ten skrypt:
Kod:
auto 200 listas 'Uzyj X na kumpla' | foreach 'allplayers' $a if [$a.isfriend && $a.hppc <= 90] {useoncreature 9353 '$a.name'}
nast?pnie w wejd? w List i wpisz w "Friends" tak:
Kod:
Starime
Zamknij to okienko, kliknij Save > Load.
i teraz sprawd?.
Pami?taj by skrypt by? odpalony ^^

//Napisa?em to po to bo my?la?em ,?e w li?cie friends wpisujesz "Starime [56]"

Dalej nic ^^ nie da sie tego chyba zrobic przez te [56] w nicku ; p

Kod:
auto 200 listas 'Uzyj X na kumpla' | [$friend.hppc <= 90] {useoncreature 9353 friend}

Tak jak wy?ej dodaj te? kumpla do FRIEND wci?nij save i zobacz czy dzia?a. 90 to jest % jego hp.

ale gdy jest potow caly czas uzywa pota, chodzi o to ze gdy kolega jest atakowany pod przestaje leczyc

Nie rozumiem ale strzelam, ?e gdy ma full hp potuje go a kiedy atakowany jest to nie potuje.
Kod:
auto 200 listas 'Uzyj X na kumpla' | [$friend.hppc > 90] {useoncreature 9353 friend}
By? mo?e pomyli?em znaki wi?c teraz powinno by? ok.

Chodzi o to ze pot leczy po 5% na sec czyli cale hp leczy w 20 sec. A gdy zaatakuje potwor kolege to pot nie leczy i trzeba uzyc nastepnego, wiec chodzi o skrypt ktory potuje dopiero jak nie ma targeta

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry