Liga Maniakalnych Programist?w pod wodz? TIBIANETAZARA PIERWSZEGO

Status
Zamknięty.

Tarjei

Active User
Czerwiec 15, 2008
Liczba reakcji
2
Witajcie forumowicze!!
Temat ten kieruje do ludzi dobrej woli, kt?rym nie jest oboj?tna spo?eczno?? tego forum. Wiele os?b, programist?w (albo pseudo programist?w takich jak ja) nie jest zbyt zafascynowanych dzia?alno?ci? charytatywn? na rzecz leniwych ludzi kt?rzy w d*pie maj? znaczenie kodu, a prosz? o jego napisanie.
Dobra wyp?aka?em sie wy?ej, a teraz do rzeczy.

Apeluje do wszystkich programist?w kt?rzy s? w jaki? spos?b zainteresowani konkursem/lig?, ale jego zasady was odstraszaj?. TO JEST NASZA SZANSA NA POSTAWIENIE TEGO TEGO TEMATU NA NOGI I SPRAWIENIE, ?E B?DZIE TO TEMAT POWA?NY!!!

Moja koncepcja (jak macie swoje to dawajcie w temacie) przewidywa?a by 3 kategorie zaawansowania:
-- Beginer
-- Intermediate
-- Advenced
Dla ka?dej kategori komisja za wczasu wymy?li?a by zadania i ocenia?a wed?ug jasno okre?lonych zasad!
Przyk?ad
Kod:
Kod:
[B]Poziom[/B]: Intermediate.
     [B]Problematyka[/B]: Kr?l Tibianetazar Polski ma problem ze swoj? ludno?cia.
 Zaczynaj? si? oni zbiera? w grupki i zbiera? poparcie i poplecznik?w. Kr?l zatrudnia osoby kt?re b?d? w stanie rozwi?za? problem wyboru gildi rz?dz?cej na serwerze.
       [B]J?zyk[/B]: C++
      [B]Oceniane[/B]: 
           -czytelno?? kodu 1pkt
           - przejrzysto??    2pkt
           - logiczna kompozycja 1pkt.
           - umiej?tne stosowanie mechanizm?w j?zyka 2pkt.
Tylko przyk?ad jak by to mog?o wygl?da?.. I w mojej skromnej opini by?by to lepszy spos?b na tak? mini lige.

Nast?pnym aspektem ca?ej naszej zabawy jest szerzenie wiedzy programistycznej. To te? osoby pocz?tkuj?ce mia?y by okazje w koncu ruszy? si? i poszerzy? swoj? wiedze ( albo dalej egzystowa? na poziomie nieroba) a dla wtajemniczonych mo?e stanowi? pewnego rodzaju wyzwanie.
Kolejn? ciekaw? rzecz? mog?a by by? obowi?zkowa praca zespo?owa. (jakies zadanie w kt?rym osoby zostaj? podzielone przez komisje) - [Jaki? du?o bardziej z?o?ony problem]

Nie m?wie, ?e to jest ?atwe do wykonania i zorganizowania, ale wydaje mi si?, ?e jeden post jednego biednego admina to za ma?o aby ruszy? cos takiego.
DLATEGO JESZCZE RAZ APELUJE DO WSZYSTKICH O WYJSCIE Z CIENIA I PR?BE PODNIESIENIA JAKO?CI PROGRAMOWANIA na tym forum.
Chcia?bym doda?, ?e nie jestem jakim? rasowym programist?. Wszystkiego mo?na sie nauczy? czytaj?c artyku?y w internecie. Ale trzeba chcie?. CHECIE? ZMIAN I NIE BA? SIE CZEGO? Z TYM ZROBI?!
Dla pocz?tkuj?cych mo?na by by?o zrobi? liste odno?nik?w to artyku??w, zwi?zanych z programowaniem, wymaganym w naszej potencjalnej zabawie.
Wszystko teraz zale?y od zainteresowania. Je?li pojawi? sie tu ?ebki ( a wiem ?e takich sporo) pomys? ma szanse wypali?, i razem stworzymy co? dla siebie.
A kiedy? mo?e nasze dzia?ania zaowocuj??: D
Pozdrawiam wszystkich i licz?, ?e ten temat odbije si? przynajmniej jakim? echem na tym forum.

Tarjei

Ps. Z g?ry przepraszam za b??dy, wiem ?e pewnie mam ich sporo.

Odp: Liga Maniakalnych Programist?w pod wodz? TIBIANETAZARA PIERWSZEGO

jestem za ;s kiedys bylo cos podobnego ale szybko sie znudzilo uzytkownikom z powodu malych nagrod i tego ze moderatorzy opozniali sprawdzanie itp ;s
Jestem za!

Podstawowy warunek: kto to b?dzie sprawdza?? Potrzeba raczej zaawansowanego programist?.

Po za tym by?bym za.

Mo?na og?osi? konkurs na komisje ^^
Wiem ?e to troch? g?upie, ale np.
Admin da jakie? zadanie programistyczne (zupe?nie nie zwi?zane z otsami)
Ci co dostarcz? programy kt?re b?d? mia?y najkr?tszy czas wykonywania wygrywaj?
XD

Wszystko jest do wykonania, tylko musimy po??czy? si?y ?eby to wypali?o; )

Ostatnia edycja:

Kto najszybciej wykona? Wida?, ?e nie masz poj?cia o tym. Tu nie chodzi o szybkie wykonanie, a prawid?owe.

Kto najszybciej wykona? Wida?, ?e nie masz poj?cia o tym. Tu nie chodzi o szybkie wykonanie, a prawid?owe.

Wydaje mi sie albo koledze chodzilo o szybkosc wykonywania pewnej okreslonej czynnosci przez program, oraz o to zeby ciagnal jak najmniej zasobow z komputera. Czyli jesli np program mial by przykladowo wypisac pokolei okreslana przez usera liste dzielnikow liczby 1000, a user podal by np 100, to ktory program poda szybciej te 100 wynikow.

@topic
Hmm konkurs ciezki do ogarniecia ogolnie. I do oceniania tez. Poza tym malo ludzi tutaj wezmie udzial zapewne. Jak ostatnio czytalem to wiekszosc osob ktore tu cos potrafia juz dawno stad odeszlo. Choc moze sie myle albo to byla nieprawda?

W?tpi? czy mu o to chodzi?o, no nic zg?aszam si? jc.

@up Chodzi?o mi dok?adnie o to, co to opisa? Kikimora, ale czytaj uwa?nie W CELU WY?ONIENIA KOMISJI. O ile kto? by?by ch?tny si? zadania podj??.

Wed?ug mnie temat nadaje si? do zamkni?cia, nie ma w tej chwili wielu dobrych skrypter?w na tym forum, wiec nawet jesli by?aby komisja to nie by?o by komu na powa?nie bra? udzia?u, bo zapewne pojawi?y by si? tylko proste skrypty. P?ki co jestem na nie, co nie zmienia faktu ?e za jakis czas bedzie mozna owy konkurs zorganizowa?!

Wed?ug mnie temat nadaje si? do zamkni?cia, nie ma w tej chwili wielu dobrych skrypter?w na tym forum, wiec nawet jesli by?aby komisja to nie by?o by komu na powa?nie bra? udzia?u, bo zapewne pojawi?y by si? tylko proste skrypty. P?ki co jestem na nie, co nie zmienia faktu ?e za jakis czas bedzie mozna owy konkurs zorganizowa?!
co racja to racja. Pomys? nie jest z?y, a nawet dobry tyle nie b?dzie uczestnik?w na forum jest bardzo ma?o dobrych programist?w, a je?eli ju? by si? owy znale?li to szkoda by?o by im traci? czas na jaki? konkurs gdzie nagrody by?by niezadowalaj?ce. S?dz? ?e to nie wypali oraz uwa?am ?e temat p?ki co nadaje si? do zamkni?cia.

oskar si? rozwija, grim sporo umie, jeszcze kilka os?b by?o(pewnie z 10-15 ;d ale na otlandzie wcale lepiej nie jest)
ja tam bym nawet si? pobawi? ale musz? najpierw doprowadzi? silnik do stanu u?ywalno?ci(albo testowa? na clean)

jestem za! ale Administratorzy by musieli spe?nia? swoj? prace jak nale?y !:)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry