• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Lu?ne pogadanki - I

Status
Zamknięty.

Arts18

Signed...
Liczba reakcji
227
Nie wiem czy to jest dobry dzia?, ?eby wprowadzic takie co?, ale na takie roz?u?nienie przed przeczytaniem gazetki chcia?bym z Wami popisac tak lu?no na r??ne tematy. Dzisiejszym has?em s? oczywi?cie nowe zasady dotycz?ce matur wprowadzone przez OKE od stycznia 2015 roku.

Na pocz?tku powiem, ?e sam mia?em dziwn? historie i pierwszy raz o nich s?ysza?em. Oto?, ?eby ka?dy wiedzia? o tym, kt?ry b?dzie chcia? poprawic lub przyst?pic do matury po raz trzeci, to m?wi? z czystym sercem, ale b?dzie musia? zap?acic 50 zl od przedmiotu. Je?eli mamy dwa egzaminy, w tym pisemny i ustny to b?dziesz musia? zap?acic 100 z?. Ja ich wszystkich rozumiem, ale te przepisy kt?re s? od stycznia tego roku to troch? absurd jak dla mnie, nie s?dzicie? Wszystko sprowadza si? do tego, ?e wi?kszo?c os?b kt?ra deklaruj? si?, w og?le nie przychodzi na ten egzamin z byle jakiego powodu. W moim przypadku by?o tak, ?e poprawia?em pewny przedmiot w sierpniu, a przyszlo na niego raptem 10 os?b z 20. Policzcie do tego koszta sprowadzenia nauczycieli, powo?anie komisji egzaminacyjnej czy te? koszt wydrukowania tych arkuszy dla ka?dego zdaj?cego. Co Wy o tym s?dzicie, bo jak dla mnie to jest wszystko ok, no ale troch? z tym przegieli.

Odp: Lu?ne pogadanki - I

Dzisiejszym has?em s? oczywi?cie nowe zasady dotycz?ce matur

Ja wiem czy takie oczywiste to by?o?
Poj?cia o tym nie mia?em i w sumie sam temat mam lekko gdzie?, bo mnie nie dotyczy ;P
Poza tym, te? si? zastanawiam, czy to taki lu?ny temat do dyskusji. Bardziej do ponarzekania chyba xP

Odp: Lu?ne pogadanki - I

Czy do ponarzekania? Raczej nie s?dz?, a troch? nowej wiedzy nie zaszkodzi poznac.

Status
Zamknięty.
Do góry