• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

M?j pierwszy raz

Status
Zamknięty.

Patryk521

New User
Liczba reakcji
0
Witam, dzisiaj po raz pierwszy odpali?em map edytora ... wysz?o co? takiego... prosz? wszystkich o uwagi...
gorka11.gif

gorka12.gif

Pozdro,

Odp: M?j pierwszy raz

Za ma?o natury, kwadratowy dom i reszta (ska?y i ziemia), ta trawa bardziej zielona jest do jungli, kamyki si? powtarzaj?. A tak poza tym pozw?l ?e ci co? poka??:
-Jak naci?niemy na ten kwadrat niebieski to pojawi nam si? pole dzi?ki kt?remu mo?emy robi? bordery do ska?, masz linka do ss jak co? mam nadzieje ?e pomog?em:

A mi si? wydawa?o ?e maper, powinnien u?ywa? tylko palety raw. Wszyscy tak m?wi? a ty mu bordery polecasz.

Ca?kiem ?adnie jak na pierwszy raz, ale jest zbyt du?o kwadrat?w i zbyt ma?o natury.

Popracuj troch? nad natur?, tw?rz mniej kwadrat?w, a b?dzie z Ciebie ca?kiem dobry mapper. ; )

Ten domek unosi si? w powietrzu? Magia? Za ma?o szczeg???w w naturze, to jest jaki? kwiatk?w, drzewek, trawek etc. Ale generalnie nie jest ?le, zr??nicowane poziomy i w og?le. Jest barwnie.

Maksiu bardzo mi pomog?e?. Na pierwsze odpalenie ME nie wida? tej opcji. Poprawi?em ju? te bordery g?r. Picek: Mo?e i powinien, ja w?a?nie sko?czy?em moj? drug? prace (ale to ni?ej)... Na raw troch? za wcze?nie ;) Beoska: Za g?r? jest hmmm "filar" taki jak przed wej?ciem i podpiera domek :) Nie wida? tego na zi?ciach

Moja druga praca.
parter
biblioteka11.gif

1pietro
biblioteka12.gif

2pietro
biblioteka13.gif

piwnica (mini poradnik w niej na tych tablicach ;))
biblioteka14.gif

Czekam na dalsze sugestie...

Hmm..
Kwadraty ;<, ma?o detali, nie u?ywaj trawy z d?ungli bo ona urozmaica profesjonalny mapping, a przy pocz?tkuj?cej mapie psuje wszystko ;/
W domkach mo?esz robi? kamyczki po kt?rych mo?na chodzi?(b?dzie wygl?da? mniej pusto),
staraj si? nie robi? kwadrat?w!!
Moja ocena: 2/10 :(.
Ale si? nie zniech?caj tylko ?wicz \o/.:)

wy wszyscy piszecie ?e kwadraty. Ja jestem pewien ?e nie jeden z was jak pierwszy raz odpali? map edytora to nie umia? nawet bouder?w u?o?y? ... I co ?e kwadraty, to co on ma robi? okr?g?e budynki?? uko?nych ?cian jeszcze w tibii nie wymy?lili... To mia?a by? chyba biblioteka a nie krzywa wie?a w pi?d***

Co do pracy to jak na pierwszy raz to dam 6/10, mam nadzieje ?e na tych pracach nie poprzestaniesz...

Yo.

Kwadrat, kwadrat jeszcze raz kwadrat... powiem ci i? te prac? jako pierwsze nie s? najlepszymi. Musisz ca?y czas trenowa?, a mo?e ci si? uda doj?? do celu. Co do mapy domek w powietrzu (a to ciekawe) koperfilt przy tobie wymi?ka. Natura... masakra prawie wog?le nie wida?. Urozmaicenia, natura itp. wszystkiego tego brakuje.
2/10

Status
Zamknięty.
Do góry