MageBomb - Jak z niego korzysta?

Afgan

Advanced User
Październik 3, 2009
Liczba reakcji
16
Jest to szybki przewodnik jak jak skonfigurowac magebomb i zacz?c zabawe z nim.
Asta magebomb jest to program, kt?re pozwala na ?atwiejsze kontrolowanie kilku postaci , za pomoc? tylko JEDNEGO clienta Tibii. Jego komendy s? proste i bardzo ?atwe w u?yciu.

Jak uruchomi? program?

Pobierz najnowszego Asta Magebomb z mojego download Download
Rozpakuj go w dowolnym folderze na komputerze.
W?acz Tibie, je?li chcesz MB u?y? na otsie to musisz ustawi? odpowiednie ip.
Zaloguj si? na swoj? posta?.
W??cz magebomba z folderu do kt?rego rozpakowa?e?.
[/COLOR]

Jak skonfigurowa? Program?
Po w??czeniu magebomb , poka?e Ci si? okienko .Gdy je wy??czysz, na pasku zada? (tam gdzie masz zegar) pojawi si? ikonka naciskaj?c na ni? przywr?cisz okno programu.

window2f.jpg

Aby doda? nowe postaci do MageBomb , wystarczy wype?ni? tw?j account, has?o , nazw? postaci oraz run? kt?r? masz zamiar u?y? masowo. Nale?y pami?ta? ?eby ka?da z tych postaci posiada?a t? run?. Wa?ne jest tak?e o pami?taniu ?e w Tibii wa?na jest wielko?? liter, wi?c zwraca? uwag? ?eby wszystko wype?ni? poprawnie. Gdy ju? uzupe?nimy wszystkie pola wystarczy nacisn?c przycisk Add ?eby doda? nasz? posta?. Nagle zauwa?ymy ?e pojawi?a si? ona w okienku po prawej stronie . Co oznaczaj? guziki Delete, Clean mam nadziej? ?e nie musz? t?umaczy? :]

window1e.jpg

Kiedy sko?czymy dodawanie wszystkich postaci kt?re chcemy u?y?, mo?emy zapisa? nasz? list? na przysz?o??. Przejd? do menu "Main->Save character list..." Wybra? nazw? listy i da? "Accept". Teraz je?li chcesz za?adowa? t? list? wejd? w "Main->Load character list..."

Jak korzysta? z magebomb ?
Teraz mo?esz zacz?c Magebomb. Upewnij si?, ?e jeste? zalogowany na swoj? posta?, a nast?pnie naci?nij przycisk "Main->Enable MageBomb"
i zacznij pisa? polecenia. Wystarczy zapisa? je w grze, na kanale. Polecenia nie b?d? widoczne w grze, wi?c nikt nie zobaczy ?e u?ywasz magebomb. Oto lista dost?pnych polece?:

/login, sprawia ?e postacie zaloguj? si? do gry
/logout, postacie wyloguj? si?.
/say [anything], m?w postaciami co chcesz
/speak [anything], powiedz komendy
/stop, sprawia ?e postacie za przestan? wszelkich dzia?a?
/walk [n,s,e,w,ne,nw,se,sw], karze postaci? i?? w danym kierunku
/follow [optional:character name], postacie b?d? chodzi?y za Tob?.
/use [UH, IH, SD, HMM, LMM, ICI, EXPLO, HP, SHP, UHP, MP, SMP, GMP, GSP, FISH, MEAT, HAM, DHAM, BMUSH, WMUSH], postacie uzyja runy
/shoot [character name], postacie zaczn? strzela? jedn? run?.
/dance, b?d? ta?czy?

Polecenia te mog? by? stosowane nast?puj?co:
- Niekt?re z nich dzia?aj? wed?ug on / off. Rzu? je raz na pocz?tku i b?dzie dzia?a? tak d?ugo do puki nie wy??czysz go sam. Na przyk?ad "/follow" or "/dance".
- Je?eli wym?wisz te polecenia w kana?ach publicznych wszystkie postacie b?d? pos?uszne nim, wys?a? je przez prywatn? wiadomo?? (PM).

Ponadto cech? magebomba jest r?wnie? ?e je?li kto? zaatakuje twoj? posta? , to one automatycznie odrazu odpowiedz? uderzaj?? z run. Mo?na t? opcj? wy??czy? w "Options"

Aby zatrzyma? magebomb, mo?esz po prostu odda? "/ logout" polecenie i zamkn?? klienta Tibii.

FAQ
Q: Gram na serwerze OT, gdzie mam umie?ci? adres IP serwera?
A: Nie musisz, wystarczy zmieni? w Tibia Multi IP Changer tak jak zwykle i MageBomb wykryje je automatycznie.
Q: Gdzie mam umie?ci? wersja Tibii?
A: Nie musisz jest automatycznie rozpoznawana.
Q: Czy musz? umie?ci? jedn? posta? na koncie?
A: Zasadniczo tak, ale w niekt?rych OT nic jej nie jest potrzebne.
Q: Czy MageBomb w u?yciu jest bezpieczny , je?li chodzi o automatyczne wykrywanie bot?w przez CIP
A: My?l?, ?e nie , musisz uwa?a? ?eby nie zosta? zbanowanym
Q: Jak mog? ustawi? target swoim postaci??
A: One maja ju? poprostu ten sam atak.
Q: Je?li napisz? polecenia w Tibii, to inni widz? to co pisz??
A: Nie zobacz?
Q: Polecenia takie jak"/follow name" lub "/shoot name" nie dzia?a, co si? sta?o?
A: Nale?y pami?ta?, ?e postacie powinny by? na tyle blisko ?eby widzie? cel.
Q: Gram na OT, kt?ra u?ywa niestandardowych runy, jak mog? to zrobi? ?eby je u?ywa??
A: W folderze z twoim magebomb, w?acz "configuration.cfg" .W sekcji "[ITEMS.]" znajdziesz wszystkie runy zdefiniowane. Wystarczy zmieni? cztery numery pozycji ID.
Tutorial m?j napisany na podstawie tego od Asty.

Jak zwykle ko?czy si? posiadanie takiego programu?
Tak :D

huntera_ad1.jpg

Zapraszam r?wnie? na ten filmik, bardzo ciekawy pokazuje jak to cacko dzia?a w praktyce.
http://www.youtube.com/watch?v=hpTRSIbOoLE

Dodane

Szybki kurs video:
http://www.youtube.com/watch?v=NVPlnm1TRPY

Odp: MageBomb - Jak z niego korzysta?

Poradnik prosto opisany. Wszystko zrozumia?em, screeny s?.
Teraz znam obs?ug? tego cacuszka :)
10/10 nic doda? nic uj??.
(reputen)

Poradnik bardzo dobry:)
Do tej pory jako? nie by?em do tego przekonany, ale dzi?ki tobie pozna?em warto?? tego programu:D

@BTW
Znacie jaki? OTS z szybkim expem i zeby mozna by?o u?ywa? MageBomba?

Mo?na z tego korzysta? na normalnych serverach?

ah i tak jeszcze jedno pytanie poza konkursem dlaczego niekt?rzy maj? w dopisku Pozdro dla Mopsmaster? Tak dzia?a to forum, ?e za ka?dym razem jak kto? si? loguje to widzi pozdrowienie dla siebie?:)

ale czego nie moge znalesc :)[GRACZ][USER]:rotfl::curse:[/USER][/GRACZ]
da ktos mi linka do mage bomba pod tibie 8.10?;)
Notka moderatorska:
Po??czone...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Afgan
mo?e nie jestem z tym zielony ale robilem tak jak kiedy? i mi nie dzia?a no nie wiem wstawisz jakis filmik jak sie wlacza bota??:confused:

ej cos jest nie tak bo robie tak jak jest napisane wpisuje login i haslo postaci na moim koncie potem 2 postac wpisuje a jak pisze /login to nic sie niedzieje pomuz plz

A Klikn??e? " Enable Magebomb " ?
Znajduj? si? to w : Main :

Pomog?em ?:)

Mam problem, mianowice gdy wpisuj? komend? "/login" nie zaloguj? si? wszystkie postacie , lecz 1 lub 2. Mo?ecie jako? pom?c?

@up. Prawdopodobnie zle wpisane imiona albo ots posiada ograniczone polaczenia z jednego ip.

A dlaczego jak w?aczam tego mage bomba ustawiam jak juz ustawie i sie loguje to robi sie debug tibi ??

Dodany dzisiaj kr?tki filmik , dla tych kt?rym si? nie chce czyta? jak to uruchomi? . I dawa? reputy ;D. Sorki za liter?wki w filmie z g?ry.\

p.s pami?tajcie ?eby dobrze wpisa? postacie, i ?eby by?y na innym koncie ka?da.

Ostatnia edycja:

Mam pytanie jak na war ots zmienic outfit W magebomb 8.5 asta :P
prosze o szybka odpowiedz tu albo na gg 10115814

Magebomb nie zmienia outfit. Musisz zrobi? to r?cznie

Dzieki Zato Bardzo Mi sie Przyda . Tylko 1 pytanie czy to dziala pod tibie 8.5 ??

Tak dzia?a , jest to ostatnia wydana przez Aste wersja.

Chyba mam co? ?le jak loguj? mi si? postacie to robi mi si? DEBUG i potem przez jakie? 20 minut nie mog? wej?? na ?aden serwer

Chyba mam co? ?le jak loguj? mi si? postacie to robi mi si? DEBUG i potem przez jakie? 20 minut nie mog? wej?? na ?aden serwer

Mo?liwe ?e server ma ograniczenia logowa? z jednego ip . Spr?buj zalogowa? sie tylko dwiema postaciami , p??niej pr?buj co raz wi?cej .

Czy trzeba odpala? kilkana?cie Multi Client?w do tego aby zalogowaly sie wszystkie postacie ? Czy mo?e ten magebomb loguje postacie bez odpalania dodatkowych Tibii ?
Jak to jest ?

Magebomb to najlepszy bot do zabijania ludzi jaki stworzyli
combo od 10 postaci z SD walnie w 1 gracza to szybka wysypia :) Ja mam problem z nim ale pr?buje co? z nim zrobi? :))))
@topic
Ale m?g? by? napisa? do jakiej tibii jest ten Magebomb co poda?e? a po za tym Link chyba nie dzia?a bo wszed?em w niego i nic nie ma. Ogarnij link :>

Back
Do góry