• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Mahvador Online Fabu?a

Status
Zamknięty.

fragarak

Advanced User
Liczba reakcji
2
Witam.
Chcialbym abyscie powiedzieli co myslicie o proponowanej fabule do gry Mahvador Online.
Oto ona
Kiedy kr?l Fargrodu - Melfar II poczu? ,?e ?mier? si? do niego zbli?a wielkimi krokami postanowi? podzieli? kr?lestwo na dwojga syn?w. Bodred - m?odszy syn - otrzyma? cz??? Fargrodu, kt?ra le?a?a na nawodnionym i urodzajnym terenie. Kron - pierworodny - otrzyma? za? tylko dolne miasto, przepe?nione pijakami i plebsem. Kr?l wkr?tce umar? a bracia zostali w?adcami krainy. Kron w?ciek?y na brata i nie zadowolony z daru ojca postanowi? zabi? Bodreda kiedy ten bedzie spa?. Spisek jednak?e wyszed? na jaw i starszy syn zosta? wygnany z Fargrodu. Przepe?niony nienawi?ci? osiedli? si? na wyspie dymu i cienia - Mahvador. Kron Zosta? przyw?dc? czerwonych ork?w, a swoje plemie nazwa? Ruv-Mah'Ra co znaczy ,,nienawi??'' w j?zyku tych?e bestii. Kron od tej pory nie u?ywa? swojego imienia. Orkowie nazywali go ,,Szpon''. Czas mija?, bracia starzeli si? ale przyw?dca Ruv'?w nigdy nie zapomnia? o zems?ie i zabija? ka?dego dobrego cz?owieka kt?ry o?mieli? sie wst?pi? na Mahvador. Od tamtej pory trwa?a wieczna wojna mi?dzy orkami a lud?mi. Bodred wiele razy wysy?a? na Mahvador pos?a?c?w, kt?rzy mieliby zaproponowa? pok?j miedzy bra?mi ale ?aden, nawet najm??niejszy goniec nigdy nie wraca?.Pewnego dnia przez okno do komnaty Bodreda wlecia? czarny jak w?giel kurk. W dziobie trzyma? wiadomo?? od samego Krona. W?adca Fargrodu wzio? do r?ki pismo i kiedy przeczyta? pierwsze s?owa, wiadomo?? wypad?a mu z r?ki a kruk zaskrzecza? i odlecia?. Wiadomo?? ta by?a wypowiedzeniem wiecznej wojny mi?dzy Szponem a Bodredem. Dobry w?adca odrazu zrozumia? ?e je?eli nie zgromadzi armii tak licznej jak piasek na pla?y to czerwoni orkowie wroga zmiot? kr?lestwo w py?. Obaj bracia rozpoczeli nab?r do wojska ludzi i zwierz?t, demon?w i anio??w, bestii i ?miertelnik?w. Po stronie Bodreda staneli zwinni i szybcy jak strza?a lucznicy zwani Matamara, krasnoludowie, elfy, jastrz?bie i wiele innych stworze?. Po stronie Krona staneli natomiast Czerwoni Orkowie, Trolle, Gobliny, Gnomy, Smoki i wszystkie bestie zamieszkuj?ce Mahvador. Gdy Szpon zgromadzi? armie licz?c? sto tysi?cy plugawych istnie?, postanowi? natrze? na Fargrond i zabi? wszystkich kt?rzy nie opowiedz? si? po jego stronie. Pierwsze przylecia?y smoki, ale Matamara poradzili sobie z nimi bez problemu. Kiedy Kron zobaczy? pot?g? wojska Fargrodu, zdecydowa? zaatakowa? ca?? swoj? armi?. Szykuj si? na wojne!

Oceniajcie!

Odp: Mahvador Online Fabu?a

6/10 pow?d? Temat strasznie oklepany, brak ?adnych ciekawych zwrot?w akcji. Ale je?li o to Ci chodzi?o no nawet.

To nie ma by? powie?? tylko proponowana fabula gry;)

Notka moderatorska:
U?ywamy opcji edytuj.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

To? to b??d wo?aj?cy o pomst? do nieba.
Jak dla mnie nie jest ?le. Poprawi?bym tylko mas? powt?rze? i przeredagowa? wi?kszo?? zda? po swojemu. Korekta i by?oby ok.

podzieli? kr?lestwo na dwojga syn?w.
Nie na dw?ch syn?w? Innych b??d?w takich wi?kszych nie znalaz?em, ale przecinek stawia si? przy 1 wyrazie np.

Chcia? podzieli? kr?lestwo na dw?ch syn?w, ale...
A nie:
Chcia? podzieli? kr?lestwo na dw?ch syn?w ,ale...

Przepraszam za b??dy;P chcialem abyscie skomentowali sama tresc a nie pisownie, poniewaz jest to proponowana fabu?a do gry, wypowiadajcie si? pod tym k?tem.

Status
Zamknięty.
Do góry