• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

map edytor

Status
Zamknięty.

podlak99

New User
Liczba reakcji
0
witam. Potrzebuje edytora do map 8.6 lub 8.54-57. Nie mog? tego nigdzie znale?? a chce zrobi? swoj? mape.
Pobiera?em ju? RME ale nie moglem do niego wgrac mapy

Odp: map edytor

To ciekawe, ?e nie mog?e? wgra? mapy skoro wszyscy u?ywaj? RME bo innego nie ma.

@Up
Niestety jeste? w b??dzie, s? 3 mapedytory pod tibi? 8.6, mi?dzy innymi RME, SimOne mapeditor i ForgottenMapEditor, gdzie ten ostatni jest dosy? ciekawy lecz ma swoje bugi.
[MENTION=83060]ToP[/MENTION]ic
Prawdopodobnie nie mo?esz wgra? mapy poniewa? nie poda?e? ?cie?ki do tibia.dat oraz tibia.spr kt?re znajdziesz w folderze z klientem Tibii.
Je?eli jednak nie to jest przyczyn?, podaj komunikaty b??du kt?re otrzymujesz.

@Up
Niestety jeste? w b??dzie, s? 3 mapedytory pod tibi? 8.6, mi?dzy innymi RME, SimOne mapeditor i ForgottenMapEditor, gdzie ten ostatni jest dosy? ciekawy lecz ma swoje bugi.
[MENTION=83060]ToP[/MENTION]ic
Prawdopodobnie nie mo?esz wgra? mapy poniewa? nie poda?e? ?cie?ki do tibia.dat oraz tibia.spr kt?re znajdziesz w folderze z klientem Tibii.
Je?eli jednak nie to jest przyczyn?, podaj komunikaty b??du kt?re otrzymujesz.

SimOne jest stary, a fme jak sam powiedziales zabugowany. Dlatego uzywa sie rme.

Stary bo nie obs?uguje wy?szych prefixowo tibii, a tu kolega potrzebuje akurat 8.6. S? rzeczy kt?rych poprostu nie zrobisz w RME wy??czaj?c te ca?e autobordery, korzystaj?c z palety raw itp. a w simone s? one mo?liwe. Oczywi?cie, nie u?ywa si? tego cz?sto, ale Ci kt?rzy znaj? takie triki ju? owszem. Nie polecam nowym u?ywania RME ze wzgl?du na autoborder, to prowadzi do lenistwa, niechlujstwa i wychodz? potem takie babole w galeriach ?e szok. Lepiej zrobi? co? ma?ego w SimOne ale za to ?adnego i dopracowanego a dopiero po nabraniu do?wiadczenia i rozwagi w korzystaniu ze wszystkich jego funkcji przesi??? si? na RME. To tylko moja uwaga, ka?dy robi jak uwa?a.

Stary bo nie obs?uguje wy?szych prefixowo tibii, a tu kolega potrzebuje akurat 8.6. S? rzeczy kt?rych poprostu nie zrobisz w RME wy??czaj?c te ca?e autobordery, korzystaj?c z palety raw itp. a w simone s? one mo?liwe. Oczywi?cie, nie u?ywa si? tego cz?sto, ale Ci kt?rzy znaj? takie triki ju? owszem. Nie polecam nowym u?ywania RME ze wzgl?du na autoborder, to prowadzi do lenistwa, niechlujstwa i wychodz? potem takie babole w galeriach ?e szok. Lepiej zrobi? co? ma?ego w SimOne ale za to ?adnego i dopracowanego a dopiero po nabraniu do?wiadczenia i rozwagi w korzystaniu ze wszystkich jego funkcji przesi??? si? na RME. To tylko moja uwaga, ka?dy robi jak uwa?a.

Podaj mi prosz? chocia? jeden przyk?ad co potrafi niby zrobi? kto? w SimOne a nie potrafi w RME. Naprawd?, podaj.

komunikat mam taki:
could not locate tibia.dat and/or tibia.spr, please nacigate to your tibia 9.60 instalation folder

a Ja potrzebuje pod tibie 8.6

Po wyskoczeniu takiego komunikatu naci?nij na OK. Drugi raz OK. Nast?pnie File > Preferences > Client Version -- default Client ustawiasz na 8.6 i naciskasz OK czy tam Save lub Yes. Wy??czasz i wlaczasz map edytor nast?pnie podajesz ?cie?k? do folderu z tibia.spr i .dat z 8.60.

Tada. Nie dzi?kuj.

Status
Zamknięty.
Do góry