Mapa rpg czy Rl?

Ferp

Active User
Listopad 10, 2008
Liczba reakcji
2
Witam tutaj wszystkich, Napisa?em ten temat aby dowiedzie? si? od was Czy by?cie woleli:

Mape: RL czy RPG?
Client : od 7.6 do 8.52?
Exp : 3-10 czy 100-500?

Bardzo potrzebuje waszej opini, Bo zastanawiam si? jakiego zrobi? ots.

Pozdrawiam ;)

Odp: Mapa rpg czy Rl?

A co ma wsp?lnego twoje pytanie z dzia?em Showroom? Powiniene? da? to do Dyskusja og?lna OT - Tibia.net.pl. Raport idzie.

Btw oczywi?cie, ?e wol? RPG, Real mapy na OT ju? mi si? przejad?y. Jak bym chcia? patrze? na Cipsoftowe twory to bym w??czy? Tibie nie OTS.

Hm... Moim zdaniem dobrym pomys?em by?by ots 7.6 rl mapa lub je?li na 8.52 to rpg. Czemu? Poniewa? dawno nie widzia?em otsa na 7.6 z rl map?, na pewno du?o os?b by si? na to skusi?o, a je?li chodzi o tibie 8.52, wi?kszo?? ots?w na t? tibie jest z rl mapk?, co powoli staje si? uci??liwe, wi?c zdecydowanie postawi?bym na mapk? rpg.

Ots'?w z real map? ju? jest w cholere. Najlepsza moim zdaniem by?aby rpg, po cz??ci w?asna, a po cz??ci z w?asnymi terenami. Klient jak najwy?szy, exp w granicach x30-x5. Na czym? takim ch?tnie bym zagra?a :o

7.6:
-RL Map,
-Niski exp.

8.52:
-W?asna, dopracowana mapa,
-niski exp (nie a? do 3).

Z pewno?ci? rpg :)
8.10 - Sam uwielbiamy te silniki
W?asny

Ostatnia edycja:

Mapa: W?asna RPG
Client: (je?li Rl to 7.6), Najwi?cej os?b b?dzie ci gra?o na 8.52, lecz b?dzie du?o noob?w. Ja ci polecam tibie 8.1 mo?e mniej graczy, lecz tez owiele mniej noob?w.
Exp: Bez zadnych stages?w (niekt?rych to wkurza), dajesz ma?y exp. Je?li RPG to najlepiej nie wi?cej ni? x7 (nie zaszybki exp i nie zawolny).

Mape: RL czy RPG?
Client : od 7.6 do 8.52/8.42?
E xp : [-]30-7 100-500?[/-] Nie r?b stages, bo to noobskie ;] Chyba, ?e chcesz klimat rpg to polecam ci ok. 30-7chyba, ?e jaka? rl map to oczywi?cie, ?e exp sta?y najlepiej ok. 10
To z mojej strony, nie liczcie ?e zagram / bo ju? nie gram w tibi?.

Pozdrawiam
Xevixo =)

Ostatnia edycja:

Hhhmm ale w?a?nie boje si? zrobi? ots rpg z w?asn? map? poniewa?, nie raz robi?em ze znajomymi ots'y w?asna mapa wszystko ?adnie dopracowane itp, ale ludzie nie graj?.
A szkoda mi czasu i pieni?dzy bo r?wnie? chcia? bym mie? z tego przyjemno?? jak i fundusze na utrzymanie servera i swoje wydatki.
M?j znajomy odpali? server z Rl map? w 2dni zarobi? juz 160z? i gra 140osob..:> wi?c mosial bym to bardzo przemy?le?.

Hhhmm ale w?a?nie boje si? zrobi? ots rpg z w?asn? map? poniewa?, nie raz robi?em ze znajomymi ots'y w?asna mapa wszystko ?adnie dopracowane itp, ale ludzie nie graj?.
A szkoda mi czasu i pieni?dzy bo r?wnie? chcia? bym mie? z tego przyjemno?? jak i fundusze na utrzymanie servera i swoje wydatki.
M?j znajomy odpali? server z Rl map? w 2dni zarobi? juz 160z? i gra 140osob..:> wi?c mosial bym to bardzo przemy?le?.

Yhy. Dla ciebie przyjemno?? to jest zarabianie z OTS?
Puknij si? w ?eb. Je?li chcesz postawi? naprawd? dobrego OTS to musisz nad nim popracowa? przynajmniej kilka miesi?cy.
Je?li chcesz mie? jeden z noobowskich OTS to nawet ci nie radze takiego postawia?.

A tak wog?le. Tibia (pr?cz RL) jest dla przyjemno?ci a nie dla zysku ;)

Moje skrome zdanie to:
RPG, pod 8.50, exp x10. My?l? ?e du?o os?b chc? zagra? na OTS, pod 8.50 i to jeszcze RPG ( w tym ja). Aaa o jednym zapomani?em w?asna mapa!!.
Gracze przyzwyczaili si? ju? do nowych teren?w w grze, napewno w?asna mapa da wiele nowych graczy.

Moje skrome zdanie to:
RPG, pod 8.50, exp x10. My?l? ?e du?o os?b chc? zagra? na OTS, pod 8.50 i to jeszcze RPG ( w tym ja). Aaa o jednym zapomani?em w?asna mapa!!.
Gracze przyzwyczaili si? ju? do nowych teren?w w grze, napewno w?asna mapa da wiele nowych graczy.
Podzielam w 100% jego zdanie. W?asna mapa to podstawa dobrej zabawy,nie kt?re miejsca z real mapy mog? by? wyci?gni?te takie jak:
-Okolnir
-Svargrond
-Yalahar
I par? jeszcze innych miejsc. Odkrywanie nowych teren?w,nowych expowisk.
Hm takie pytanko czy przypadkiem RL mapa nie jest map? rpg? Moby nie s? poustawiane jeden na drugim ;) Ale zdecydowanie tzw. "RPG"
Je?li serwer ma by? udany to najnowsza wersja klienta lub stare wersje 7.6-7.92
Exp- 5-10

Zdecydowa?em ?e chyba zbiore ekipe i zaczniemy robi? w?asn? mape rpg! nad expem b?de jeszcze si? zastanawia? hmm 4-8x ;).

Back
Do góry