Mapa.

Mapa.

• RL Map

Votes: 0 0,0%
  • W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

• W?asna mapa.

• RL Map

Votes: 5 26,3%
  • W?asna mapa.

Votes: 14 73,7%

• Total voters
    19
Status
Zamknięty.

Smarki

User
Czerwiec 23, 2011
Liczba reakcji
0
Z jaka mapa OTS ma wieksze szanse na to ze bedzie ktos chcial grac? Chodzi o OTS z niskim stalym expem.

Odp: Mapa.

Ja bym radzi? ?eby zrobi?e? sobie w?asn? map? tylko ?eby by?y blisko fajne expowiska

Zale?y pod jak? tibie jaki exp itp... Na OTS'y z Expem 300 - 5 to najlepsza jest RL Mapa, a na OTS'y pod Exp 30-2 to jest idealna w?asna, ale to te? du?o pracy, czasu i wysi?ku ?eby zrobi? tak? map?. Polecam ci RL Map? poniewa? najwi?cej ludzi gra na tego typu Mapach.

Pozdrawiam
~Coore

Pewnie pod najnowszego klienta ( tak zgaduj? ). Ja bym na Twoim miejscu zrobi? w?asn? mapk? od 0. Tych RL Map jest ju? bardzo pe?no na serwerach, s? przereklamowane. Je?eli zrobisz w?asn? mapk? od 0 to masz pewno??, ?e b?dzie ni? wi?ksze zainteresowanie, poznawanie nowych teren?w itd.

Tak, wi?c sam widzisz co chyba b?dzie lepsze dla Ciebie :)

Pozdrawiam,
~ Illuminat​

Dokladniej to bedzie ots pod 8.6 lub 8.7, ze STALYM expem, nie wiem dokladnie jeszcze jakim ale napewno nie wiecej niz x15 no ewentualnie x20, ale raczej 15 lub mniej.

@Coore- Napisa?e?
Polecam ci RL Map? poniewa? najwi?cej ludzi gra na tego typu Mapach.
Ja za to my?l? ?e ludzie graj? na otsach z RL map? bo w Polsce jest tylko kilka ots?w z porz?dn? w?asn? map?.

G?osuj? wi?c na w?asn? map?. Jednak takow? musi robi? kilkoro bardzo dobrych mapper?w, z du?ym do?wiadczeniem i potencja?em. Nie musz? by? wcale blisko expiwiska tak jak napisa? to zbyniu23, wr?cz przeciwnie. Najlepsze expowiska powinny by? do?? daleko od miasta. Brak k?opotu z dotarciem na expowisko = spam, burdel i coraz mniej cywilizowanych ludzi, powsta?y by walki o spot itd a przy tym wszystkim ma?o frajdy z gry dodatkowo.

Aha, w takim razie zabieram sie do pracy i szukam maperow ;p Mam jeszcze pytanie, dosc dlugo nie gralem na otsach, to teraz nie wiem jaki exp by pasowal, tak jak pisalem, nie wiekszy niz x20, ale jaki dokladniej no i oczywiscie staly.

Z mojego do?wiadczenia wiem, ?e tworzenie serwer?w z w?asn? map? nie udaje si?.
Gracze, kt?rzy chc? gra? na serwerze, wol? mapy, kt?re znaj? i nie s? im obce.
Wszystkie starania i prace nad map? jak i serwerem p?jd? na marne, poniewa? na start zaloguje si? ok. 50 ludzi? Je?liby przeliczy? koszty serwera dedykowanego i r??nego typu zabezpieczenia przez atakami ddos to przychody z sms?w b?d? minimalne, a przecie? trzeba z czego? op?aci? serwer dedykowany.

Ja radzi?bym Tobie stworzy? real map? z 3 nowymi wyspami razem z wyspami Gengia, Oken oraz Pyre. Exp ustaw zmienny, aby z pocz?tku gra by?a swobodna i ?atwa, a z czasem ?eby nie zabrak?o klimatu na serwerze.
Je?li tak zrobisz to na Twoim serwerze gra? b?dzie wiele ludzi, kt?rzy uwielbiaj? OT serwery z real map?.
Przychody z serwera b?d? zale?ne jedynie od ilo?ci graczy. Je?li na serwerze b?dzie 300+, koszty b?d? ?rednie, lecz gdy liczba graczy b?dzie wy?sza ni? 500 przychody z sms?w b?d? bardzo du?e.
Tak jak pisa?em wy?ej, przychody z sms?w zale?? jedynie od ilo?ci graczy na serwerze.

Ostatnia edycja:

No to moze tak jak mowisz zrobie rl mape, a exp hmmm moze taki stage powiedzmy zaczynajac na 60-70 a konczac na x3 albo x5?

Najlepszy OTS, to w?asny ots... my?lisz, ?e po co ludzie graj? na otsach? bo jest inna mapa, inny exp itp. jak dasz t? sam? map?, to ludzie b?d? wiedzie?, gdzie jest jaki exp i b?d? najlepsze respyzaj?te, na w?asnej mapie mo?esz poukrywa? wiele nowych resp?w, o kt?rych b?dzie wiedzia?o niewiele os?b. Moim zdaniem RL map (Thais) sprawdza si? tylko w war otsach.

lycho96 mylisz si?, poniewa? by?em mapperem na pewnym serwerze Twistera i wiem, ?e ludziom najbardziej podobaj? si? wojny, tradycyjne Open Battle na pustyni lub innego typu rzeczy. Je?li kto? stworzy map?, a przej?cia b?d? 1 kratkowe to ludzie zniech?c? si?.
Na Naszym serwerze organizowali?my konkursy dla guildi, a wygrani dostawali nagrody pieni??ne lub rzeczowe, typu serwer ventrilo 3.1 na 6 miesi?cy.
Moim zdaniem real mapa z dodatkowymi miastami to jedyna opcja, kt?ra na pewno wypali.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry