?mier?.... I co dalej ??

Status
Zamknięty.
Odp: ?mier?.... I co dalej ??

Mysle ze po smierci nie ma nic, pustka, ciemnosc, ale trudno ludziom pogodzic sie z tym, wiec wymyslili sobie niebo, bo?ki i takie inne pierdo?ki. Moim zdaniem jezus by? filozofem, ktorego naszla jakas potrzeba wymyslenia czegos takiego jak Bog. Czemu nie mamy wierzyc w Judaizm, Hinduizm, Byddyzm, Islam, a moze to Aborygeni Australiscy czy Indianie Amerykanscy maja racje?
czemu akurat mamy wierzyc w Chrzescijanstwo.

Co do tego ?e po smierci bedziemy np. Niemcem czy Anglikiem, nie wierze w to, ale czytajac wasze posty pomyslalem ze cos w tym moze byc, bo skad w naszych snach biora sie miejsca w ktorych nigdy nie bylismy i ludzie ktorych nigdy nie widzielismy?

Ja narazie nie potrafie pogodzic sie ze smiercia i nie wiem czy sie tego naucze, czas pokaze.
Jesli ten temat was porusza, polecam ksiazke "Tajemnice ?ycia po ?mierci"

@Edit.
Ja zaplacilem nie duzo 32.50 zamawialem przez gazete "klub dla ciebie", ale mysle ze w ksiegarniach tez znajdziesz

@Edit
Ksiazka nie jest droga ja zaplacilem 32.50, zamowilem przez gazete "Klub dla Ciebie" ;P musialbys przejsc sie do ksiegarni moze maja

tajemnic.jpg

Czytam ja od niedawna jestem juz dosc daleko i bardzo mi sie podoba, zawarte sa w niej rozne rozdzialy np. "Duch na Ekranie i w Komputerze", "Niebo Zwierz?t", "Przesz?e ?ycie", "Demony i Anio?y, a na koncu kazdego rozdzialu przedstawione sa dowody Za i Przeciw, temu o czym opowiada? rozdzial.

Ostatnia edycja:

To teraz by? wiedzia?, ?e nie mo?esz nikomu o tym powiedzie?. Chyba, ?e wiesz, ale nie powiesz ;-D
Dla mnie cz?owiek jest aktorem, kt?ry ma jak?? tam rol? do odegrania. Nie wiemy kiedy wejdziemy na scen? ani kiedy z niej zejdziemy. Jeste?my bezwoln? marionetk? w r?kach... czego? Boga? Losu? Przeznaczenia? A mo?e czego? w rodzaju fatum? ?ycie to przedstawienie, wa?ne by pod koniec doczeka? si? owacji na stoj?co, a nie gwizd?w. Co b?dzie potem? Nic.

hmm...warte przemy?lenia,mo?e by dalej to poci?gn?????Czyli przygotowujesz si? do kolejnej roli do odegrania(czyli kolejne ?ycie)wi?c b?g przygotowuje nas(czy?ci pami??,zmniejszanie do bobasa,przesukuje w kalendarzyku lub komputerze kt?ra matka ma urodzi?) kiedy sko?czy to wsadza nas do brzucha matki i gramy w kolejnym spektaklu

Teorii jest wiele ale kt?ra prawdziwa O.o

Moim zdaniem co? istnieje po ?mierci. Nie wiem co, ale na pewno nie zostanie pustka. Przypominaj? mi si? s?owa (zacytuj?):Cz?owiek jest materi?, by? jest i b?dzie materi?. Cz?owiek nie mo?e nawet po ?mierci by? niczym.
Jak wyja?nicie objawienia, zjawy, obecno?? duch?w zmar?ych?

Pozdro
Jimmer

Umierasz Znowu jestes w rooku a rook to szpital
Wychodzisz na maina szkolisz sie w szkole itp
pracujesz xD

Nie pami?tam jak to si? nazywa?o, ale kole? umiera i go o?ywiaj?. Tymi wtrz?sami elektrycznymi, czy jako? tak. To si? chyba nazywa ?mier? kliniczna. Nie jestem pewien, ale ogl?da?em na Discovery Channel (Science lub World), ?e zrobili taki kask co si? dzieje jak umierasz. Tam by?y jakie? obrazy, ciemno??, ale jednak to tak nie jest. Zaprosili do programu kolesia, kt?ry prze?y? t? ?mier? kliniczn? i tak to nie wyg?ada. Ja wierz? w Boga. Zdaje mi si?, ?e po ?mierci (tak jak inni m?wili) idziemy do Nieba, spotykamy si? z Bogiem, ale co dalej ? My?l?, ?e ?mier? to sen, ale nic Ci si? nie ?ni. Ci co m?wi?, ?e odrodzisz si? po ?mierci to raczej nie mo?liwe. Oczywi?cie, ?e wierze, ?e dusza jest nie ?miertelna, ale co dalej ? Co si? z ni? dzieje ? Mo?e macie racj?, ?e nawiedzamy. Mo?e istnieje to, ?e si? rodzimy jako niemowl?. A Ci co si? nie urodzili, to co z nimi ? Nie b?d? istnie? ? Napewno jest tak, ?e jak umierasz to dajesz ?ycie, czyli rodzi si? cz?owiek ;] Ale to tylko hipotezy, nikt tego nie sprawdzi? (jak narazie). Chyba kupi? t? ksi??k?. Po ile ona jest ? I gdzie mo?na j? dosta? ? Troche si? rozpisa?em :D

Mi si? wydaj? ?e po ?mierci mamy inne ?ycie i tak dalej :up:. Lub te? tak mo?e by? i? po ?mierci zasypiamy tak jak zawsze k?adziemy si? spa? ale ju? si? nie budzimy ... ?MIERCI NIKT NIE LUBI :(

@edit

A tak dla zabawy to tak ja tu kolego powiedzia? w niebie siedzimy na wygodnym krzese?ku mamy kompa i gramy w tibie :P Lub zamieniamy si? z ?mierci? w r??ne potworki np. cyclop itd. :D

Pzdr

Ostatnia edycja:

Szczerze m?wi?c nie mam jednej teorii kt?rej si? trzymam, ale rozwa?a?em niedawno tak? mo?liwo??, ?e po ?mierci jest taki stan jak przed naszym urodzeniem ; )

A mnie si? wydaj?, ?e przechodzimy to samo od nowa, jeste?my w innym wymiarze, gdzie s? ci sami ludzie itp...
Doszed?em do tego, ?e niekt?re rzeczy kt?re prze?y?em pami?ta?em zanim si? sta?y xd

<To nie jest JOKE> :|

michalek to si? nazywa Dejavu czy jak to tam si? pisze.

My?l?, ?e cz?owiek dobry idzie do nieba a z?y rodzi si? ponownie by zas?u?y? na ?ycie wieczne. Piek?a nie ma piek?a nie ma :D

Jestem wierz?cy i wierze w Boga itp i wierze ?e po ?mierci pujde do nieba proste

Hmm moim zdaniem to cz?owiek po ?mierci idzie do nieba bo jestem wierz?cy ;D
Nie rozumiem ludzi co m?wi? ?e po ?mierci narodz? si? ponownie moim zdaniem to nieprawda;d Jednak nikt nie udowodni? co jest po ?mierci jak umrzemy to zobaczymy :D

A mnie si? wydaje, ?e po ?mierci jest tak jakby?my usn?li normalnym snem tyle, ?e si? nie budz?c. Taka refleksja cz?sto nachodzi mnie w ko?ciele i wtedy powiem wam, ?e odczuwam strach... tak boje si? ?mierci : [. Mimo, ?e jestem wierz?cym to mam czasem w?tpliwo?ci czy aby na pewno istnieje to ?ycie po?miertne. Niby by?y te cuda JP II, objawienia matki boskiej ale nigdy nie b?d? pewien. To trzeba prze?y?, ?e tak powiem : p.

Po ?mierci zamieniasz si? w pikselka w tibi, np. Wolfa, i nawalasz 4 lvlki na rooku.
Inaczej by? nie mo?e!

Popieram X3ViS'a, po ?mierci jeste?my w tipi, i walimy w biedne boty ; d
@topic
Umieramy, biegniemy do ?wiate?ka przez wielki tunel. Gdy dobiegniemy widzimy Jezusa, po kr?tkiej pogaw?dce z Nim o swoim ?yciu, odradzamy si? na nowo. I tak w k??ko bez ko?ca - to moja teoria.

A mnie si? wydaje, ?e po ?mierci jest tak jakby?my usn?li normalnym snem tyle, ?e si? nie budz?c. Taka refleksja cz?sto nachodzi mnie w ko?ciele i wtedy powiem wam, ?e odczuwam strach... tak boje si? ?mierci : [. Mimo, ?e jestem wierz?cym to mam czasem w?tpliwo?ci czy aby na pewno istnieje to ?ycie po?miertne. Niby by?y te cuda JP II, objawienia matki boskiej ale nigdy nie b?d? pewien. To trzeba prze?y?, ?e tak powiem : p.

No niby....Sk?d wiesz czy to objawienie by?o....
Mo?e kiedy? instnia? taki cz?owiek jak Jezus i sobie podkolorowa? histori?.

Ja jestem Ateist?

@up

Napisa?em, ?e nie jestem pewien, tak przypuszczam. Ka?dy ma prawo do w?asnego zdania, to jest akurat moje.

M?dre pytanie lecz nie uzyskasz na nie odpowiedzi :).Co b?dzie dalej?.Nie obchodzi mnie to chce tylko wykorzysta? moje ?ycie maxymalnie jak moge, nie zmarnowac z niego ani 1 sekundy.Bo wiem ze drugiego nie dostane...
To jest moje zdanie proste ale jasne.

Pozdrawiam,
Bodzio Wielki

Mi si? wydaje jak powiedzia?a wi?kszo?? za?niemy nie, budz?c si? w og?le.
Czasem sobie tak my?l? co by si? sta?o gdyby nie by?o mnie na tym ?wiecie g?upie uczucie. W ko?cu i tak, kiedy? umrzemy i nasze marzenia oka?? si?, nie do spe?nienia.

Ostatnia edycja:

Nikt tak naprawd? nie wie i nie dowie si? za ?ycia co b?dzie po ?mierci, dowiemy si? tylko tego jak ju? b?dziemy na tym drugim ?wiecie i nie ma ?adnego sposobu ?eby si? dowiedzie?... ;(

Wydaje mi si?, ?e najwy?szy czas zamkn?? ten temat. Wi?kszo?? u?ytkownik?w nie doros?a do tego aby rozmawia? na "tak powa?ne tematy" na odpowiednim poziomie. Je?eli kto? b?dzie chcia? doda? co? m?drego niech napisze PW do mnie lub do moderatora tego dzia?u.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry