Inne Mintshost opinia

Status
Zamknięty.

DD Soba

Advanced User
Czerwiec 6, 2010
Liczba reakcji
10
Witam korzysta? kto? z ich us?ug vps ? Jak tam support, serwery itd co ile godzin padaj? serwery ? Bo si? zastanawiam nad kupnem VPS Starter OpenVZ np ten za 53z? [3 miesiace].

Odp: Mintshost opinia

Sam szukam teraz serwerowni, nad mintshostem sie zastanawialem bo tanio, ale support troche przymula, ale czego sie mozna bylo po biznes-hoscie spodziewac(ta sama firma).
Takze na ten temat ci nic nie powiem, ale moge powiedziec o kilku innych.
Zaczne od tego biznes hostu - support slaby, maszyny drogie. Jedyny plus to mozliwosc platnosci smsami. Ale to dla dzieciaczkow ktore nie maja jak zaplacic. Takze nie oplacalnie.
Hostpark - dobra serwerownia, ceny rowne ze srednimi z calego rynku. Stabilnosc jest, chyba raz mi tylko padl przez 3 miesiace jakos na godzinke. Polecam nawet. Minus to to, ze w momencie dosa odcinaja ci serwer na godzine czy dwie... Ale jak nie masz atakow to nie masz sie o co martwic.
Esynergy - shit jakich malo, cala serwerownia ma problemy z atakami, w ciagu miesiaca conajmniej 5 zgonow serwera i calej serwerowni - nawet do panelu sie dostac nie mozna czy na strone glowna. Czasem do kilku godzin te problemy sie ciagnely. Nie polecam.
Vihost - ciekawa oferta, support szybko odpisuje - ale szybko nie zawsze znaczy dobrze - 2 razy dostalem sprostowanie do poprzedniego maila, kiedy zapytalem o platnosci zwiazane z promocja i juz sam nie wiem jak by to mialo wygladac wiec zrezygnowalem.
Ultimahost - tu nie mialem serwera, ale uzywalem przez chwile jednego i gadalem z wlascicielem. Podobno jest stabilnie, promocja na pierwsza platnosc przy duzym serwerze jest ladna. Dzieki temu oferta na prawde godna uwagi.
Hosteam - drogo, ale stabilnie + opcje zabezpieczen przed dosami i ddosami. Jednak wszystko kosztuje...

Jesli sie zdecydujesz na mintshost to polecam kod rabatowy 20% na platnosc: pio.
Poza tym do kazdej serwerowni szukaj kodow w necie, bo znalezc zawsze cos mozna, czy to pio, wth czy cos innego. I masz 20 czy 30 % w kieszeni za pierwsza platnosc na 3 mieiace czy pol roku.

Heh no prosz? serwer na 3 miechy + rabat 20% = 42 zl :D A w exone mia?em vpsa, kt?rego kupi?em za 42 z? po obni?ce te? jaki? kod promocyjny by?, ale co naj?mieszniejsze przysz?o mi do zap?aty 82 z?, a normalnie serwer kosztowa? 56z? i ja si? pytam za co te 82 ? Co oni doliczaj? to ja nie mam zielonego poj?cia. Z tego mintshostu prawdopodobnie skorzystam mi tam pasuje 2gb ramu, bez limitu, procek 3gb, 50 gb my?l?, ?e uci?gnie mapk? 41mb i kilkadziesi?t graczy.

Uciagnie. Ja na podobnym ze slabszym prockiem prawie 200 trzymalem. Tyle tylko, ze mapa 30% mniejsza. Ale da rade na te 100 moze nawet i troche lepiej?
Co do samej serwerowni wzialem tam wlasnie serwer. Zobaczymy co z tego bedzie. Ceny dobre, support troche sie obija, o ile to ja sie nie pomylilem, ale aktywacja szybka i wszystko ladnie na razie dziala. Za jakis czas bede mogl powiedziec co i jak ze stabilnoscia itp. A moja stara serwerownia na ktora mnie z konkursu wcisneli i gdzie chcialem poczatkowo przedluzac, kolejny raz mi dzisiaj problemy robi jak pliki przerzucam na drugi serwer :(

I jak sprawa wygl?da z tym hostingiem na mintshoscie? Bo jestem ciekawy czy op?aca si? kupowa?. Z eXone raczej ju? nie skorzystam za du?e ceny i prawie codziennie ko?o 18:00 pada?o im wszystko, serwery, stronka...

Jak na razie to duzo nie mozna powiedziec. Kilka czy kilkanascie dni to jest malo.
No ale skoro pytasz. Serwery stoja, nie bylo problemow. Uptime od ostatniego czasu jak restartowalem 100%. Nie widze zadnych problemow z zasobami czy czymkolwiek i lagow itp nie ma. Na razie zlego slowa nie moge powiedziec. Ale za miesiac czy dwa bede wiedzial juz pewniej jak to wszystko wyglada, czy np nie wywali serwera na 3 dni w tym czasie albo cos takiego.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry