What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Mo?na? Mo?na.

Status
Not open for further replies.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166
Wiem, ?e to ju? jest kopanie le??cego, ale jak ju? nawi?zywa?em w poprzednich tematach do innych serwis?w, to chcia?bym przytoczy? kolejne osi?gni?cie.
Chodzi oczywi?cie o Tibiopedi?, stron?, kt?ra porusza tematyk? tylko i wy??cznie RL Tibii. W?a?nie odpalili kolejne narz?dzie/stron?:

Przypomn? tylko tutaj wycinek z poprzedniego tematu, co zrobi?a Tibiopedia od 2009 roku:
- wiki
- rejestr boss?w
- mapy
- wyliczenia loota
- dobieranie sobie eq i staty
- outfiter
- dekorowanie domku
- mapy respawnow
- analizator server loga
- sprawdzanie cz?onk?w gildii
- loterie
- kalkulatory
- wszystkie wiadomo?ci na bie??co t?umaczone
- comiesi?czne awanse
- oraz konkursy z paccami, ale one id? od tibia.com

Jeszcze dla kontrastu osi?gni?cia tibia.net.pl od 2008
- portal, kt?ry upad?
- gazetki, kt?re poupada?y
- kiedy? wymiana ca?ej kadry ?rednio co p?? roku/rok
- i dwa razy sie sprzeda?

Oe4Nf7x.png

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166
Odp: Mo?na? Mo?na.

w takim razie czemu nie otworzysz w?asnej strony z ch?ci? ci pomog? je?eli masz pomys?y to czemu nie uwierz ?e prowadzenie takiej strony wymaga sporego wysi?ku

generalnie mam swoj? stron?, ale nic z ni? nie robie bo wiem, ?e i tak wszyscy zostan? na tnecie, a ja sobie tylko ?mieszkuje tutaj. ah no i linka nie dam bo mnie jaki? sfrustrowany mod zbanuje :(

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

powiem Ci tak spo?eczno?ci nie zbudujesz tak szybko warto robi? i si? nie poddawa?. I we? na uwag? to ?e tibia jest za ma?? spo?eczno?ci? na budowanie portali forum czy innych stron lepiej otw?rz stron? lub forum z tym czym si? interesujesz. Ja np lubi? Open tibie i nie uwa?am ?e musze otworzy? stron? bo jest otland tam si? wypowiadam i wspieram polskich u?ytkownik?w a co t.net.pl to sta?a ekipa jedna wilka sie zrobi?a bo co chwila te same Nicki widac :p

spokojnie, mam swoje zaj?cia, chodzi ca?y czas tylko o kretynizm sytuacji, w kt?rej jest tnet. m?g?by sie dawno temu rozwin?? i ca?y czas mo?e, no ale.

Reaction score
188

spokojnie, mam swoje zaj?cia, chodzi ca?y czas tylko o kretynizm sytuacji, w kt?rej jest tnet. m?g?by sie dawno temu rozwin?? i ca?y czas mo?e, no ale.

Cofnij si? kilka lat wstecz i zastan?w co si? sta?o stronom takim jak tibia-wiki.net, tibia.pl oraz hunted.pl.
Przewija?a si? przez nie masa ludzi i by?y stale aktualizowane, tibiopedii jeszcze nie by?o.
Wszystkie 3 strony maj? wsp?lnego w?a?ciciela (ilop), kt?ry mo?na ?mia?o powiedzie? postanowi? wypompowa? tyle kasy ile si? da.
?atwo dostrzec to?samo?? sytuacji tych stron i tnp.
Pr?b tworzenia portalu by?o multum, ostatnia nawet daleko zasz?a lecz praca tu jest form? wolontariatu i niestety 2 osoby nie nadrobi? zada? 20 redaktor?w (a mniej/wi?cej tylu ich by?o, mo?e ze 3 pracowa?o).
Doch?d z reklam kt?re wstawiamy na forum to r?wnie? nie s? jakie? kokosy, starczy?o na kilka miesi?cy vps-a bo w?a?ciciel nie jest w stanie go zapewni?.
Je?li uwa?asz ?e masz mo?liwo?? co? zmieni? i chcesz pom?c to napisz to otwarcie bo kolejny temat z pretensjami nic nie zmienia.
Mo?liwo?ci s?, robota jest, nie ma komu robi? :smile:

Pozdrawiam

Reaction score
8

Ile tu jeszcze b?dzie tego typu temat?w.. tego typu tematy oraz obiecanki przez kadr? widz? ju? od 2009 roku, po odej?ciu a raczej po sprzedaniu tneta przez elDiamonda (czy jak mu tam by?o ju? nie pami?tam) forum to coraz bardziej spada?o na dno. Jedyne co te forum jeszcze utrzymuje to skrypty, linki, downloady, etc. no i oczywi?cie sta? tego forum. Osobi?cie uwa?am, ?e gdyby sprzeda? domen? tibia.net.pl i stworzy? tam ca?kiem nowe forum bez temat?w oczywi?cie p??niej je uwzgl?dniaj?c wszyscy poszli by tam bo czego tu chcie? od tego forum? ?adowanie strony przez chuj wie ile czasu, 0 nowo?ci oraz pomys??w na przysz?o?? no i to tyle, i raczej nic nowego ju? nie b?dzie, przynajmniej do p?ki TRO nie ogarnie dupy albo kto? nie jebnie kosmicznej stawki za odkupienie forum. A gdyby kadra pomy?la?a to wykupi?a by jak?? domen? i zrobi?a nowe forum podaj?c link do niego na tnecie i ola?a ten pierdolnik, kt?ry robi TRO Media S.A. ;-)

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Ancient dobrze prawi. Zreszt? Kuzynn, por?wnywanie Tibiopedii do TNP to g?upota. xD TNP nigdy nie by?oby takim serwisem.

---------- Tre?? dodana o 08:38 ----------

Ancient dobrze prawi. Zreszt? Kuzynn, por?wnywanie Tibiopedii do TNP to g?upota. xD TNP nigdy nie by?oby takim serwisem.

#NOOB

Senior User
Reaction score
88

No ju? widz? jak kadra cokolwiek robi w tym kierunku xD

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Ludzie ale po choler? wam robi? z tego portal czy co?? Tutaj na tym forum nie ma i nie b?dzie ludzi odpowiedzialnych za to...

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

nigdy nie by?o, nie ma i nie b?dzie.

fix'd [MENTION=347428]Awesome[/MENTION]

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Nie dziwne, ze te forum lezy jak nie potraficie czytac ze zrozumieniem. Ja sie tylko nabijam z tneta, ze nigdy nic nie osiagnal w przeciwienstwie do innych serwisow.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

Taaa, tibia.pl si? sprzeda?a, tibiawiki wrzuca?a linki hakuj?ce na stron? g??wn?, masz racje :D tnet to dno ^^

Lofiv

User
Reaction score
1

No, Tibia.pl to kompletna kicha teraz..

Reaction score
8

To r?bcie co? w tym kierunku :) Stw?rzcie nowe forum, nie wiem.. i tak czy tak nie wypali bo by?o ju? podej?? mn?stwo XDD

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

To r?bcie co? w tym kierunku :) Stw?rzcie nowe forum, nie wiem.. i tak czy tak nie wypali bo by?o ju? podej?? mn?stwo XDD

Widz?, ?e dalej nie nauczy?e? si? czyta?. Przykro.

buehbuhehhehe

Status
Not open for further replies.