• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja kolejna praca "?cie?ka"

Status
Zamknięty.

Sterok

User
Liczba reakcji
1
Witam. Czyta?em troch? poradnik?w na temat natury, i takie co? mi wysz?o. :) Prosz? o oceny i krytyk?. :P

Sory, ?e takie same ssy, ale co ja na to poradz?, ?e chce tylko pokaza? wam natur?, i mie?ci mi si? ona na 1 ss, a trzeba 2? Bo tak w reg. jest. :)

Odp: Moja kolejna praca "?cie?ka"

Ca?kiem ?adne :) Tylko troch? za bardzo r?wnomiernie roz?o?one drzewka i wed?ug mnie nie powinno by? kamieni na ?cie?ce. Jakby by?y to nie na drodze tylko na poboczu, aby tym umo?liwi? graczom g?adkie przej?cie :) Z "zawodu" nie jestem mapperem, ale takie jest moje skromne zdanie.

Zbyt monotonna natura, za du?o tych kwiat?w i kamyczk?w. Ta ?cie?ka jako? tak nijako wygl?da.

2/6

Tak jak pan @up zbyt monotonnie. Za du?o k?pek trawy, a droga niezbyt pi?kna 3/10

hmm... nie jest ?le ale jak dla mnie natura jest troch? za pusta zw?aszcza w centrum, po za tym drzewa i krzaki s? umiejscowione zbyt chaotycznie, natomiast kwiaty o tym samym rodzaju s? za g?sto. Jednym s?owem musisz jeszcze popracowa? nad swoim mappingiem... Proponuj? ci przeczyta? poradnik "Od zera do pro mappera"

Pozdrawiam i ?ycz? powodzenia :)

4/10

Okej, dzi?ki za komentarze. Postaram si? to poprawi? i wy?wiczy?.

Ca?kiem ca?kiem ci to wysz?o...
Ale jest jedno ale ; o
Co? mi si? zdaje, ?e te kwiatki,kamyki itd.
To byle gdzie by na mapie si? znalaz?y

Natura nie zbyt ?adnie, radze jeszcze raz przeanalizowa? poradniki z kt?rymi to robi?e?. Zdecydowanie zbyt du?o kamyczk?w jest tutaj no i samych kwiatk?w masa. Drzewa i krzaki powinny by? rozstawione grupkami, a tu wi?kszo?? jest byle jak. Przeczytaj jeszcze raz te poradniki no i pr?buj dalej.

Natura za bardzo siebie nie przypomina. Radz? kilka razy poczyta? 1 poradnik zanim si? za co? we?miesz. Brak jakiegokolwiek pomys?u....
Nudne i monotonne.

Nie wiem co to za praca, i czy to jest ?cie?ka, bardzo pusta nic na niej nie ma.
Kilka drzewek, kamyczk?w i koniec, zrobione ?e tak powiem na "odwal"...

@up.
On jest pocz?tkuj?cy i si? stara, wiec praca nie jest zrobiona na odwal, ale napewno nie jest dobra xddd.

@topic.
Praca du?o lepsza od twoich poprzednich, widac, ?e si? starasz i nie u?ywasz juz autobordera, ale i tak mam wra?enie, ?e siedzisz w doddad, (czy jak to tam) palette.
Nawali?e? pe?no kwiatk?w, niekt?re tu nie pasuj?, a niekt?re wisz? w powietrzu.
Z tego co widze da?e? r?wnie? k?pki tray przed drzewami, drzewa dawaj przed traw?, dzi?ki temu unikniesz tego ?e trawa b?dzie na drzewie.
W niekt?rych miejscach jest tak?e za du?o kamieni, ale i tak jest lepiej ni? poprzednio.
Jak narazie szybko si? uczysz.

Prace ?adna jak na pocz?tkuj?cego, radz? Ci jeszcze raz przeczyta? poradniki.Co najbardziej mi si? spodoba?o to ?adne u?o?enie border?w.Musisz si? nauczy? rozmieszcza? drzewka i krzaczki.Za du?o tak?e tych kamyczk?w doda?e?, nie sprzyja to urokowi twojej pracy.
Moja ocena : 4,5/10

Status
Zamknięty.
Do góry