• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja noobska praca.

Status
Zamknięty.

Michukng

WPIERDOTRUSKUL
Liczba reakcji
279
Witam, chcia?bym Wam przedstawi? moj? prac?, tak wiem, ?e jest do bani, ale dopiero si? ucz? :P
53003510.png

45574038.png

73337508.png

93123126.png

Po prosz? o surowe komentarze ;]
@ Down
No i o taki komentarz mi chodzi?o ;) Przynajmniej wiem co ju? doda?, a exp taki, bo chcia?em, ?eby by? mroczny xD
@ Edit
Chcia?em abyscie dali mi rady, a nie, ?ebym z tym sko?czy?, chc? po prostu jakies porady...

Odp: Moja noobska praca.

O rzesz k....

#Topic
Niepowa?ny jeste? ch?opcze...

Gdy widz? co? takiego na prawd? w?tpi? czy w przysz?o?ci kto? mnie(xd) zast?pi... Szkoda pisa? o ilo?ci b??d?w bo to wygl?da jak mapka jakby robi?o j? dziecko kt?re nigdy nie gra?o w tibie i nie wie jak mapa wygl?da >.<

Da? Ci dobr? rad?? Odinstaluj map editora i zacznij czyta? poradniki. Szkoda, ?e nie ma ju? moich czas?w gdy mapper wystawia? swoj? pierwsz? prac? dostawa? ocecy (8/10 z uwagami) sam osobi?ci za pierwsz? w ?yciu dosta?em 8,5.

Czytaj poradniki, kopiuj style potem tw?rz w?asny-logika =d

Nie rozumiem Ci? cz?owieku, po kiego ?e? wstawi? t? prac? na tneta i prosisz o szczere komentarze, skoro sam siebie podsumowa?e? tematem.

Czarne dziury, czerwone g?ry bez wyko?cze?, zero kamyczk?w, k?pek traw, kwadratowy dom. Kompletne zero.

Prosz? Ci?, je?li prosisz o oceny, to postaraj si?, bo szkoda czasu na ocenianie twojej g?wnianej pracy zrobionej w 10 minut. Radz? poczyta? tutoriale i nie robi? nic na si??. Zacznij od ma?ych prac, bo na razie "to co?" nie zas?uguje na wi?cej ni? 1/10.

@down

Po to, ?e napisa?em posta r?wno z Faithem, lecz on zrobi? to odrobink? szybciej. Jeszcze co??

Ostatnia edycja:

@up

Aj, Selius, skoro nie wnios?e? nic ciekawszego do tematu ni? Faith, to po co si? wypowiadasz?

#topic

Kompletnie nie znam si? na robieniu map, ale wydaje mi si?, ?e ta praca naprawd? jest banalna do zrobienia, mo?e zacznij edytowa? mapki, typu evolution, devland, poprawia? na nich b??dy, co? w tym stylu, poradniki radzi?bym sobie odpu?ci?, b?d? kreatywny, robi?c co? samemu, bo zer?n?? z poradnika wszystko ka?dy potrafi, lecz zrobi? to samo bez niego, nie.

Ogl?daj prac? z mapping area czy te? z showroom, pr?buj si? na nich wzorowa?, lecz pami?taj b?d? kreatywny.

Co do surowych komentarzy, mia? ch?opak racj?, bo nic tak nie motywuje jak porada bardziej do?wiadczonych od siebie, natomiast Wy rzekomo pokazali?cie, ?eby sko?czy? z tym.

Ostatnia edycja:

Wy rzekomo pokazali?cie, ?eby sko?czy? z tym.
Nie ka?dy ma do tego talent i z tego co widz? on nie b?dzie mapperem =d Ale w sumie ka?dy zas?uguje na jeszcze jedn? szans?. Michu, zagadaj do mnie na vt to mo?e co? Ci doradz?(albo jak zwykle zbesztam).

@Topic
Mo?e zrobi?e? jeszcze co? ciekawego na co po?wi?c? sw?j czas i skomentuje? Chyba nawet specjalnie dla Ciebie zrobi? poradnik o mappingu =d

Ostatnia edycja:

No wi?c tak, mimo i? sam nie jestem jakim? wybitnym mapperem to potocznie m?wi?c zgina mnie gdy widz? komentarze typu ten Matr!xa, on chcia? dosta? porady, a nie g?upiego posta, kt?ry z reszt? nie ?wiadczy o twojej sk?adni zdaniowej najlepiej.
Je?li chodzi o pierwszy screen jest oczywi?cie s??by, co do tego nie ma w?tpliwo?ci i nie chc? Ci? ?udzi?, bo pr?dzej czy p??niej kto? Ci to brutalnie u?wiadomi, do rzeczy jednak. Zbyt brutalne przej?cie je?li chodzi o ground, powiniene? lepiej dobra? pod?o?e, po drugie g?ra nie ma border?w, wejd? w zak?adk? "nature" b?d? "borders" i znajd? zako?czenia do g?r. Nast?pnym mankamentem jest brak zaz?bienia mi?dzy kilkoma elemetnami mapy, m walle nie pasuj?, zamiast tego zastosuj martwe dzrewa, dzikie pn?cza itd. Woda wywod?ca si? ze ?ciany pada na pod?og? na kt?rej nie wida? nawet kropli wody. Og??em Michu, musisz popracowa?, poogl?daj mapy innych, albo zagadaj na gg, zawsze jako? pomog? ;)

Oj... Co? mi si? wydaje, ?e specjalnie zrobi?e? t? mape. Chcia?e? sprawdzi? swoich koleg?w z forum, czy Ci pomog? i jacy s? naprawd?.

Chcesz rady? Wida?, ?e nie jeste? "dzieckiem", wi?c powiniene? wiedzie? czym si? r??ni ?wiat Realny, od Wirtualnego... Poprzegl?daj prace swoich koleg?w, odwzoruj je i popraw b??dy. Gdy b?dziesz wiedzia? gdzie co le?y w Map Edytorze, spr?buj stworzy? ma?y projekt. Stw?rz Fabu?? na kt?rej b?dzie si? wzorowa? ca?a wyspa/kontynent mapy. Najlepszym sposobem na nauke jest tworzenie map RPG.

Ko?czy? z tym? O niee... Do Mappowania nie trzeba mie? talentu, wystarczy my?le? - mie? wyobra?ni?. Pami?taj nigdy sie nie poddawaj...

Oceny nie dam, poniewa? tutaj nie ma co ocenia?. Poprostu poka? co naprawde potrafisz, wtedy zobaczymy jaki naprawd? jeste?.

Pozdrawiam
Goweg

napisa? przeciesz Michukng
Kod:
ale dopiero si? ucz? :P
przez takie hamskie komentarze tylko kogo? mo?na zniech?ci? a to nie na tym polega ja r?wnie? si? nie znam na mappingu ale ka?dy zaczyna? od noobskich prac

Zbyt wiele r??nych, niedopasownych ground'?w daje nieciekawy efekt. Te m-walle te? za choler? nie pasuj?. Brak jakichkolwiek szczeg???w. Przegl?dnij poradniki dotycz?ce mappingu, kt?re znajduja si? na naszym forum, bo to co zaprezentowa?e? jest strasznie s?abe.
Pozdrawiam i ?ycz? wytrwa?o?ci :)

Te komentarze takie jak zademonstrowa? nam tu Matr!x powinny by? nagradzane warnem. Moderatorzy sobie g?wno z tego robi?, ?e on jest cz?onkiem EK, czy co? - ?enada. On po prostu sobie zaspamowa? i pokaza? jaki jest wielki.

#Topic
Praca jak wy?ej koledzy powiedzieli, jest s?aba. Mappuj dalej, czytaj poradniki, pierdol to co pisali userzy wy?ej "sko?cz z tym", "nie masz talentu". Do mappowania talentu nie trzeba.

Kiepska praca, w nazwie tematu sam podsumowa?e? si?, co mi si? nie podoba, gdy chcesz surowych komentarzy no to mog? powiedzie? tyle ?e ta do?? kiepska praca jest wynikiem tego ?e jest ona twoj? pierwsz?. Wi?cej ?wicze?, pr?buj pr?bowa? wi?cej prac a napewno b?d? one coraz lepsze.

Dodaj szczeg???w troch? [wiesz.. kamyki, ?mieci itp.] Jak to dodasz, to mo?e powsta? ca?kiem fajne miejsce na questa, albo co? takiego.

3/5

ja w?a?nie si? ucz? robi? mapki , jeszcze ?adnej nie odda?em do oceny ; pp
wiesz co ratuje ten klimat? ta trawa , sam na pocz?tkuj?cego nie wiele wiem ale sam widz? ostre nie doko?czenia
nast?pnym razem si? postaraj dam najwy?ej hmm 3 na 10
`?enada si? nie nada `

Status
Zamknięty.
Do góry