• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja pierwsza praca w Map Edytorze :D

Status
Zamknięty.
Odp: Moja pierwsza praca w Map Edytorze :D

Ok, zaczynajmy wi?c.
PUSTO, PUSTO, PUSTO I JESZCZE RAZ PUSTO!! Mog?e? jako? ozdobi? ?ciany, doda? jakie? blokady, urozmaici? drog?, zrobi? wi?cej poziom?w i jako? ujednolici? pod?og?, albo zrobi? tzw. szachownic?. Poza tym te fieldy nie za bardzo pasuj?. Ale skoro mappujesz od godziny, to zamiast od razu bra? si? za mapk?, mog?e? poprzegl?da? mo?liwo?ci map edytora, sprawdzi?, jakie ma elementy, a nie wrzuci? pierwsze lepsze z brzegu, bo wydaje mi si?, ?e tak w?a?nie zrobi?e? :p Ale nie mo?na oczekiwa? arcydzie?a od pocz?tkuj?cych mapper?w. Ale co? tam umiesz i za to plusik.:up:
Moja ko?cowa ocena 5,5/10
Pozdro :)

Ehh.. tak jak pisali inni, s?abo poniewa?: Jest tylko "czarna dziura" :p Fieldy nie pasuj? do takich ?cian! to ju? mog?e? zrobi? kamie? :D Minosy nie pasuj? do banshee, ale jak na pocz?tkuj?cego (o ile mog? cie tak nazwa? :D) postawie ci 4,5/10 ;)

P.S. Idziesz w dobrym kierunku :D :p

Dawno nikt nie pisa? , wi?c refreshyk :P

Hmm kwadrat.. Ma?o detali.. ale jak na pierwsz? prace to dam ci 5/10 ;) popracuj wi?cej detali p?kni?tych pod??g itp. i nie r?b kwadratowych budynk?w
Pozdrawiam Libaar

Za ma?o! Nawet nie ma czego ocenia?

0 Pomyslu
0 Dobrania odpowiednich elementow
multum do rzeczy do siebie niepasuje
Fildy w takim miejscu wtf?!

Mapa dobra aczkolwiek kilka sqm na ots 99999xxxxxxx ... oo
Pocwiczyc

#up

Przypominam ,?e to moja pierwsza praca jako mapper.:o

#DanJ93

Jako? wszyscy oceniaj?.. <lol> Nie podoba si?? Nie nabijaj post?w!

Ostatnia edycja:

Krissek, nie przejmuj si? nim on krytykuje wszystkich a sam nie umie mappowa? ;)

Heh , dzi?ki chocia? za kilka dobrych komentarzy :]

Zgadzam si? z Up.
Takze mialem taki pocz?tek :)
A? wkoncu mi zazdroscili Map :)
Zycze sukces?w
Pozdrawiam

Pustawo, wi?cej detali by si? przyda?o, ale jak na twoj? pierwsz? prac? nie ma najgorzej, przynajmniej starasz si? co? doda? poza ?cian?, pod?og?, monsterem. 5/10 na zach?t?.
?ycz? powodzenia w dalszym mapowaniu.
Pozdrawiam, Nya:)

Prosz? nie dawa? mi punkt?w "na zach?t?".Chc? si? dowiedzie? czy nadaje si? do tego, czy nie.. Na zach?t? to ja moge da? 100/10 xD A tak przy okazji refresh.

Jak na pierwsz? prac? do mapka niez?a. Mam dla ciebie kilka rad, kt?re powinny ci si? przyda? w przysz?o?ci. Je?eli stawiasz jakie? elementy typu field to staraj si?, aby nie by?y na tym samym poziomie w pionie lub poziomie niedaleko siebie. U?ywaj r??nych typ?w pod?o?a. Postaraj zape?ni? si? obszar, na kt?rym nic nie ma(poza ?cianami) np. cave'm. Umieszczaj wi?cej detali typu ?mieci. Nie u?ywaj tyle krwi na ?cianach. Pr?buj inne dodatki na ?ciany. W og?le to radzi?bym ci zacz?? si? uczy? wykorzystuj?c RME. 4/10.

Krissek jak na pierwsza prace to pochwalam maly roomik ale ok

POZDRO TIBIA.NET.PL

Ja bym powiedzia? ?e za ma?e to zrobi?e?,
nie ma za bardzo co ocenia? ;]
Ale jak na sam pocz?tek, to ?adnie zaczynasz...

Pierwsza mapa ci wysz?a bez zarzuce?, dobrze, ?e przynajmniej przyznajesz si? do tego, ?e jeste? amatorem. Widzia?em ju? wiele os?b na Forum, kt?rzy podawali si? za profesjonalist?w, a robili kanciaste prace ;>.
9/10.

Pozdrawiam,
Healer.

Status
Zamknięty.
Do góry