• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja pierwsza praca - zaginiona wyspa

Status
Zamknięty.

Szymon98

New User
Liczba reakcji
1
Witam :)
Chcia?bym wam przedstawic moja pierwsza prace Zaginiona wyspe
Prosze o komenty i krytyke( mapuje jeden dzien);)

Odp: Moja pierwsza praca - zaginiona wyspa

No jak na pierwszy raz to nawet spoko, ale ogarnij te paj?czyny. ;)
Ocena 5/10 :)

Ostatnia edycja:

Wida?, ?e opanowa?e? palet? z ground'ami a to ju? pierwszy krok do sukcesu ;)

Mapa jest kwadratowa, tak jakby robiona od linijki. Czy na plastyce te? malujesz od linijki wszystko ?
Natura kiepska, a budynki nie lepsze.

Ocena: 6/10

#UP
Do?wiadczony ? Mo?e pochwalisz si? jakimi? pracami ? ;)

W sumie pierwsza nie taka z?a. Do czego mam zastrze?enia. Mog?e? miesza? troch? u?ycie ro?lin, bo u?y?e? tylko jednego rodzju na praktycznie ca?? map?. Poza tym nawali?e? tego wszystkiego na ?rodek mapy, a na skraju nie ma nic. Na pewno wida?, ?e si? starasz urozmaica? map?, co wida? po domkach. Troch? du?o tej paj?czyny, ale tu akuratnie wygl?da to w miar? dobrze. Pierwsza mapa jest dobra jak na pierwszy raz.

Druga natomiast, no c??, powiem tak, troch? nie wysz?o. G?ry lodowe jako? tak dziwnie si? uk?adaj?. Zrobi?e? je takie w??ykowate i niskie. Powiniene? zrobi? troch? bardziej masywne i wy?sze, na pewno by wygl?da?y lepiej. Poza tym szczeg??y. 0 ro?linno?ci i prawie brak innych szczeg???w. Chod? to lodowa wyspa, to ro?linno?? i tak musi by?. W map editorze, s? o?nie?one drzewa, chyba nale?a?o by je doda?. Podziemia troch? puste. Wi?cej kamieni, kamyczk?w, ?mieci itp.

Pierwsza praca jest zdecydowanie lepsza od drugiej. Wszystko staraj si? rozmieszcza? r?wnomiernie i zadbaj o r??norodno??. Ka?dy jako? zaczyna?, staraj si? ?wiczy?, bo trening czyni mistrza. Przy odrobinie ch?ci i pracy na pewno wyro?niesz na wspania?ego mapera.

Nie znam sie na mappowaniu, ale jak na pierwsz? prace to naprawde ?adnie, mi sie podoba ;)

Jak na 1 prace niejest taka zla ! przyjzyj sie i zoba co dodac (pasujacego tam)

W jednym miejscu du?o element?w [+], ale jednego typu [-].
W innym miejscu nie ma ?adnych "upi?ksze?" terenu.

Og?lnie tak ?rednio, pare kwadrat?w.
5/10

Spokojnie moja pierwsza praca wygl?da?a gorzej...
No wi?c tak:
Praca nr.1 -
Po 1. Taka za bardzo kwadratowa co ju? m?wili moi poprzednicy
Po 2. G?upio troch? wygl?daj? tak prosto zrobione bagna.
Po 3. Jeszcze gorzej wygl?daj? bagna bez bagiennej ro?linno?ci.
Po 4. Wog?l? dziwnie jest robi? bagna a ko?o nich pustynie.
Po 5. Z tego co wiem to w map editorze nie jest tylko jeden typ drzewek tylko od ch... i troch?, a u ciebie tego nie wida?.
Po 6. Fajnie ?e zrobi?e? tak du?o ground?w taka r??norodno?? w tym dziale jest bardzo wskazana.
Po 7. Zacznij troch? miesza? r??ne bordery (w RME RAW pallete>borders) zr?b, ?e raz jeden ground zachodzi na drugi a potem na odwr?t.

Praca nr. 2

Druga natomiast, no c??, powiem tak, troch? nie wysz?o. G?ry lodowe jako? tak dziwnie si? uk?adaj?. Zrobi?e? je takie w??ykowate i niskie. Powiniene? zrobi? troch? bardziej masywne i wy?sze, na pewno by wygl?da?y lepiej. Poza tym szczeg??y. 0 ro?linno?ci i prawie brak innych szczeg???w. Chod? to lodowa wyspa, to ro?linno?? i tak musi by?. W map editorze, s? o?nie?one drzewa, chyba nale?a?o by je doda?. Podziemia troch? puste. Wi?cej kamieni, kamyczk?w, ?mieci itp.
Do??czam si? do.

Mnie si? to nie podoba. 3/10

Powiem to tak, skoro dopiero zaczynasz z mapowaniem to nie jest tak ?le, og?lnie ?rednio Ci to wychodzi, ale pope?niasz du?e b??dy, kt?re psuj? wygl?d twojej pracy. Pr?buj u?y? bardziej wyobra?ni i robi? wi?ksze prac?. B??dy, kt?re pope?niasz to kwadraty, w pracy numer jeden nawali?e? tych li?ci jak by? wali? na o?lep, praca numer dwa te g?ry takie dziwne, dziwne roz?o?one i niskie. Og?lnie po?wicz i zr?b p??niej dobr? prac?, a zapewne komentarze b?d? o wiele wiele lepsze.

dla mnie spoko :rotfl::rotfl: ale nie do ko?ca daje 4\10 daje 4 bo zaczynasz to da?em plus na pocieszenie :o

No nie ciekawa mapa .. :( Pomys? dobry , lecz wykonanie nie :(
Namiesza?e? tam z tymi trawami i to brzydko wygl?da , domki troch? ma?e i puste ...
Ale za to ?e dopiero zaczynasz 5/10

Przed toba jeszcze d?uga droga..... ;)
I m?wi ci to do?wiadczony mapper.
Co Ty nie powiesz, a wi?c prezentuj. Pisze Ci to do?wiadczony krytyk.
Trah, trah twe prace niczym nie zachwycaj? poczynaj?c od pierwszej do ostatniej. Moja dedukcja ma da? Ci do zrozumienia, albowiem w tym fachu potrzeba wyobra?ni oraz sterty czasu. Bez obydwu element?w mo?esz za?egna? siebie na pozycji artysty w tej?e dziedzinie.
Bywaj.

Cze??,
Na wst?pie powiem, ?e twoja pierwsza praca ?mierdzi du?? ilo?ci? klimat?w
Jak bagno mo?e si? miesza? z jasnym piaskiem?

Co do lodowej wyspy mam mieszane uczucia
Popracuj nad g?rami, wy??cz auto border, Zamiast frozen muda lepiej dorobi? dirta :)

Obejd? si? bez skali punktowej.

A wi?c tak:
- Natura s?aba
- Zbyt wymieszane groudy
- Wyspa jest kwadratowa
3/6
P.S. Nie przejmuj si?, popracujesz jeszcze troch? na t? map? i b?dzie spox ;)

Wszystkie prace mog? oceni? z g?ry chod? nie s? na poziom nowicjusza tylko prostego Amatora.
3/10
Popracuj , poczytaj poradniki,

Status
Zamknięty.
Do góry