• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moje pocz?tki :)

Agresive

Advanced User
Liczba reakcji
5
Wiem ?e nie wygl?da to za dobrze, ale to s? moje pierwsze grafiki, prosz? was o rady jak robi? to lepiej :)
Tarcza:
zCe6J1j.png

He?m:
CkCjynh.png

Miecz:
M8KG4q4.png

N??:
Ud8ULxl.png

Odp: Moje pocz?tku :)

widz? ten b??d, stara?em si? go edytowa? ale co? nie trybi chyba :S

Stary powiem tak: daj se spok?j z pixelami bo poprostu ci to nie wychodzi.

@UP,
Przesadzasz... Tutaj nie chodzi o to, ?e nie wychodzi, po prostu musi si? wyuczy?.

@Topic,
Prace s? s?abe, poczytaj poradniki na tym forum.
Lineart mo?e ciekawszy ni? samo cieniowanie.

Pozdrawiam i czekam na post?py.

Dobra poczytam poradniki, tak? czapeczk? maga zrobi?em sobie, mo?e z czasem lepiej to ogarn?
iJzR9oU.png

Ostatnia edycja:

Nie podoba mi si? to, ?e wrzucasz prace na tym r??owawym tle. Mo?e zmie? je na transparentne lub szare. Uwa?am, ?e powiniene? dorobi? swoim pixel artom czarny lub ciemny outline. Podkre?lisz kszta?t przedmiotu w ten spos?b.
Popracuj nad cieniowaniem. Przede wszystkim przesta? u?ywa? tego ohydnego gradientu czy pillow shadingu. Poczytaj podstawowe tutoriale o pixel arcie (nie tylko na tym forum) - zwr?? szczeg?ln? uwag? na AA, lineart i dob?r kolor?w.
Wybieraj?c sobie dowolny dobry sprite z Tibii podejrzyj go w powi?kszeniu (x8) i spr?buj zrozumie? jak jest wykonany. Wykorzystaj to we w?asnych spritach.
Je?li brakuje ci pomys??w czy inspiracji powiniene? przejrze? w internecie obrazki historycznych zbroi, broni (np. ?redniowieczne w europie, azji). To samo tyczy si? potwor?w - ba?nie, mitologie, realne zwierz?ta, hybrydy itp.

Powodzenia

Tobie to wychodzi lepiej ni? mi na pocz?tku, tak wi?c ucz si? a co do Esay hmmm.... jakby to. Skoro komentujesz i piszesz jakiego jest s?abe itp. to poka? swoje prace chocia? jedn? lepsz? od tych, kt?re Agresive zrobi? ;)

Odp: Fynfyrynfyn showroom :)

Odp: Fynfyrynfyn showroom :)

Niebieski scyzoryk wymiata :) Czekam na co? wi?cej!

Do góry