Motorek...

Motorek...

• Aprilia

Votes: 0 0,0%
  • Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Aprilia

• Yamaha

• Yamaha

• Total voters
    1
Status
Zamknięty.

Alelejkum

Advanced User
Luty 28, 2013
Liczba reakcji
15
Witam Wszystkich ;-)

Postanowi?em za?o?y? owy temat bo mam pewien dylemat :-P

Niedawno mia?em wypadek na motorze, mimo ostrze?e? bliskich kupi?em zbyt mocny pojazd :-P

Tamten si? ju? nie nadaje wi?c postanowi?em kupi? drugi..

Tym razem du?o s?abszy, mianowicie chodzi o pojemno?? 125 cm3

Zastanawiam si? nad Aprilia RS 2000r - 2003r albo ew. 2006 w tej nowej " obudowie " - fajny wygl?d i ta moc ;-)
Mo?e ma kto? tak?? Chcia?bym pozna? Wasze zdanie na ten temat.

My?la?em te? nad NSR ale jest mniejsza od RS-ki i przez to ?miesznie wygl?da...

CBR-ka znowu mi si? nie podoba xD

Cagiva Mito - hmm ?adne osi?gi, drogie cz??ci, nie podoba mi si? jej ty?..

Mo?e kto? tuningowal 125, m?g?by napisa? co i na co zmienia?.

Piszcie, wypowiadajcie si? i r?bcie co chcecie byle zgodnie z regulaminem :-D

Pozdrawiam!

---Aktualizacja---

Anybody Here?...

Odp: Motorek...

Nie polecam Ci Aprilii poniewa? si? psuje, lecz gdy Ci si? tak podoba to kup sobie t? w nowszej budzie. CBR'a jest dobry silnik, ale jak Ci si? nie podoba ;|

Dzi?ki za odpowied? - teraz mozer temat si? rozrusza ;-)

Na jedym forum pisz? ?e si? psuj? a na innym ?e nie.. M?j kumpel mia? tak? z 2008 r. i zachwala? ?e... Mia? j? chyba 2 lata ..

My?la?em ?eby wymieni? ga?nik na mocniejszy. Z?batki r?wnie?..

W mojej pracy mam takie mo?liwo?ci ?e m?g?bym ja odwali? wg w?asnego upodobania dlatego r?wnie? liczy si? wygl?d i gabaryt.

---Aktualizacja---

Tylko o Tibii gadacie? Nikt ju? si? nie interesuje motoryzacj??..

A co powiesz na Yamah? r125?

Ostatnia edycja:

@Kubiczi nie chce juz ?cigacza... Muszer ogarn?? w?a?nie 125 max..

@DzikiJohnson - Ona jest ?adna musz? przyzna? ale to w?a?nie na Yamaszce mia?em dzwona i z przyczyn osobistych wcale jej nie uwzgl?dnia?em przy wyborze ;-)

Ca?y czas my?l? nad t? cholerna RS-ks ... Coraz bardziej si? przekonuje do wersji od 2006 z now? bud?..

kup komarka stjuninguj i dajesz szpan na dzielni

Prosi?bym o rozwa?ne komentarze ;)

Komar odpada ;)

To zale?y ile masz pieni?dzy, czy lubisz 2 czy 4 suwy. Jaki typ ci si? najbardziej podoba, bo ja np. bardzo lubie Nakedy. Mo?e spodoba ci si? KTM DUKE 125 albo 250.

A Yamaha YZF? Te? wygl?d niczego sobie. Co do RS, powiem Ci szczerze, ?e jest jak na swoj? cen? bardzo dobra, nie by?bym pewny co do poprzednich komentarzy, ?e cz?sto si? psuje, zale?y na jaki egzemplarz trafisz. Jak? kwot? dysponujesz? Jaki motocykl wcze?niej mia?e??

Wcze?niej mia?em Yamahe R6 1000cm ale to du?o za mocny motor ja na razie.. Tak? pojemno?? to gdzie? za kilka lat mo?e..

KTM odpada.
Kwota - my?l? tak przeznaczy? z 6 ty? mo?e 7 .. My?l? r?wnie? o sprowadzaniu moto z W?och.

Zakup planowany pod koniec sezonu bo przez zim? chcia?bym zrobi? wszystko pod sw?j projekt tak ?e b?dzie rozebrany na cz??ci pierwsze.

Pojemno?? tylko i wy??cznie 125 potem tuning mechaniczny.

Wygl?d musi przypomina? ?cigacza dlatego enduro, chopery, turystyczne odpadaj?.

@DzikiJohnson - Ona jest ?adna musz? przyzna? ale to w?a?nie na Yamaszce mia?em dzwona i z przyczyn osobistych wcale jej nie uwzgl?dnia?em przy wyborze ;-)

To ?e rozbi?e? si? z powodu zbyt mocnego silnika i zbyt ma?ego do?wiadczenia wcale nie oznacza ?e Yamaha jest z?a ;)
Wed?ug mnie jej wygl?d jest kapitalny i w sam raz nadaje si? dla pocz?tkuj?cego kierowcy ^^

Pozdrawiam

"Jak kto? ma pecha to i w d*pie palec z?amie"
~Robert G?rski

Propozycja Dzikiego jest najodpowiedniejsza z tego tematu je?li chodzi o niedo?wiadczonego kierowc?. Od siebie powiem, ?e ja osobi?cie takiej szlifierki bym nie kupi?, ale je?li czujesz, ?e jaka? 600 to dla Ciebie za wcze?nie - ten motocykl jest w sam raz na podniesienie swoich umiej?tno?ci.

Dzi?ki za Odp.
Mo?e kto? opisa? tak? Yamahe?
Jak wygl?da jej awaryjno??, jak z cz??ciami no i jak z moc?.. Patrz?c na youtube jak idzie taka Yamaha to zbytnio mnie mnie nie przekonywuje...

---Aktualizacja---

Ubieraj?c sie do pracy my?la?em nad t? Yamaha..
Najwi?kszy jej + to wygl?d... Przy tym silniku my?l? ?e spali jakies 1.5x mniej ni? Aprilia..
Ba ale tutaj mocy nie ma..
Wiem wiem... Chcesz moc to kup 600-1000 cm..
R?wnie? mam ale odno?nie ceny zaczynaj?cej si? od 8ty? - nic ciekawego za 8ty? nie widzia?em...

Sam ju? nie wiem ehhh...

---Aktualizacja---

Dzisiaj w pracy dosta?em telefon.

M?j Kolega Jakub zgin?? przedwczoraj fuck
Jad?c na drodze jednopasmowej z lewej strony mia? zaj?ty pas do wyprzedania wi?c postanowi? wyprzedza? auto jad?ce przed nim z prawej strony ( mi?dzy autem a kraw??nikiem ) Zahaczy? o kraw??nik zatrzyma? si? na drzewie, p?d by? tak du?y ?e urwa?o mu obie nogi i to co by?o w ?rodku niego wyp?yn??o - licznik po sporej drodze hamowania zatrzyma? si? na 150km/h. Jego dziewczyna mieszka kilka blok?w dalej od miejsca wypadku.

Tutaj link do reporta?u na internetowym portalu Tygodnika:
http://www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-10977-uderzyl_w_drzewo_i_zginal.html

Niech to b?dzie przestrog? dla WSZYSTKICH u?ytkownik?w moto na Naszym forum...

Przemy?la?em wszystkie za i przeciw i podj??em decyzj?..
W 2015r. jak mi si? zakaz sko?czy to zrobi? kat. A i kupi? Yamahe R6 600cm z 2006 roku +++

Wnosz? o zamkni?cie tematu z braku zainteresowania ze strony u?ytkownik?w.

Sam mam Aprili? dwa lata i si? sprawuje extra.
Nic nie wymienia?em od pocz?tku.

Polecam.

Regards,
Kaisus.

Kolego Up dzi?ki za odp.

Najgorsze jest to ?e 125 maj? dzwiek kosiarki kt?ry mnie odpycha..
Tak czy siak my?la?em ?e jak zarejestruj? j? na 50cm to b?d? m?g? je?dzi? na dow?d ale niestety.. m?j zakaz obejmuje wszystkie pojazdy mechaniczne a ko?czy si? w 2015 roku ... No ale zrobi? prawko na A i b?d? legalnie m?g? je?dzi? :-P

Pisa?em do za?ogi forum i w tym do Admina o zamkni?cie tematu a tu kt?ry? dzie? odpowiedzi brak a temat jak byl otwarty tak jest..

Do takich spraw s?u?y opcja raportuj ^^ //Dziki~~

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry