Nathan World

Status
Zamknięty.

evon

Advanced User
Lipiec 9, 2009
Liczba reakcji
17
Witam!
Dawno nie mappowa?em i m?j poziom zapewne spad?. Postanowi?em wr?ci? po bardzo d?ugiej przerwie. Na pocz?tku poka?e wam pewn? historyjk? , tu nie chodzi szczeg?lnie o mape poniewa? nie potrafi? robi? statk?w.

Pewnego dnia, m?ody ch?opiec wraz ze swoj? kole?ank? Weronik?, bawili si? na przedmie?ciach miasta Esta. Miasto to s?yne?o z bardzo pot??nego portu, gdzie du?o w?drownych wilk?w morskich si? zatrzymywa?o na postoje. Pewnego dnia, ch?opiec bawi? si? w ganianego z kole?ank?. Ganiali si? po ca?ym mie?cie od bramy g??wnej a? do portu. Obydwoje dzieci pochodzili z ubogich rodzin, kt?rym niezb?dne by?y tera pieni?dze. Bardzo chcieli pom?c swym rodzicom. A? pewnego razu trafi?a si? niezwyk?a , niebezpieczna dla nich praca. Kapitan Cousta przyby? swoim statkiem kupieckim do portu w Escie, szukaj?c marynarzy do pomocy w dalekiej wyprawie na Wschodnie wybrze?a Ameryki P??nocnej (Esta znajdowa?a si? w Zachodniej Europie w Hiszpani). Dzieci zaciekawieni t? prac? nie pytaj?c rodzic?w tylko zostawiaj?c im karteczke podeszli do Kapitana Cousta. Ten zastanawiaj?c si? o ich bezpiecze?stwo z powodu wieku na pocz?tku si? nie zgadza?, ale w ko?cu ch?opiec nam?wi? Cousta histori? o ich rodzinie. Zatrudnieni Marynarze wyp?ywaj? w dalek? podr??. Na pocz?tku wyprawy sz?o znakomicie , nie narzekali a? wko?cu ...

M?ody Chlopiec zadowolony tym podbieg? bli?ej burty. Nagle na jego twarzy znik? u?miech i pojawi? si? strach ...

Natan (ch?opiec o kt?rym mowa) Pobieg? co si? w nogach do kapitana ...

Kapitan przestraszy? si? bardzo tych s??w. Najbardziej si? ba? o zdrowie dwojga dzieci Weroniki i Natana

Ch?opiec powiadomi? o tym reszt? i zbieg? na najni?sze pi?tro statku gdzie spa?a Weronika.

Natan zmartwiony tym ?e nie mo?e obudzi? kole?anki pobieg? do kapitana, lecz gdy mia? wchodzi? po drabinie do kapitana zauwa?y? , ?e piraci weszli na pok?ad i zacz??a si? wojna , nie taka jak w filmach , udawana lecz prawdziwa , Natan o ma?o co si? nie pop?aka? my?l?c o tym ?e mo?e ju? nigdy nie ujrze? rodzic?w . A by? jeszcze m?ody wraz z Weronik? mieli ledwie 15 lat. Jednak gdy wko?cu wszed? na mostek do kapitana zobaczy? ?e ...

Ch?opak nie m?g? wytrzyma? ?mierci kapitana i si? rozp?aka?. Po jaki? sekundach przesta? p?aka? , by? tak zdenerwowany ?e teraz dowodzi?a nim tylko zemsta i gniew ...

Weronika si? obudzi?a z powodu ha?asu (j?ki, p?acz, uderzanie mieczami, krzyki)
i przybieg?a jak napr?dzej na mostek...

I tak Natan i Weronika uciekli piratom zostawiaj?c statek na pastwe wrog?w, nie chcieli bowiem zgni??. Zabra? si? z nimi r?wnie? marynarz Herman.

Oceniajcie ,i piszcie czy robi? wi?cej takich historyjek czy tylko pokazywa? mapy ? .. oczywi?cie b?de pokazywa? mapy ale od czasu do czasu b?de dawa? przygody Natana i Weroniki

Odp: Nathan World

Haa mi si? to bardzo podoba?o czekam na wi?cej:).
Ps; zalicz Weronike w kabinie Kapitana;)

No fajna historyjka na pewno d?ugo robi?e? to xd. Te? czekam na wi?cej bardzo mnie to zaciekawi?o^^.
PS. Fajna jatka z tymi piratami ^^

podoba mi sie ;] kiedys zrobilem podobne ale trafilo do kosza za ortografie hehe xD
czekam na dalsz? czesc .. wyplyn w moze "na nie znanych wodach" ;d

Od kiedy piraci strzelaj? z ?uku i od kiedy po dop?yni?ciu do brzegu m?wi si? "ziemia na horyzoncie !"? Zero realizmu w tej historyjce, ale kontynuuj. ;]

@Down Mo?na by zrobi? efekt p?yn?cego statku, ?eby na ka?dym screenie by?o inne otoczenie. Po kt?rym? tam screenie da? l?d i gotowe :D

Ostatnia edycja:

Od kiedy piraci strzelaj? z ?uku i od kiedy po dop?yni?ciu do brzegu m?wi si? "ziemia na horyzoncie !"? Zero realizmu w tej historyjce, ale kontynuuj. ;]

Z tymi ?ukami to troch? wyobra?ni -.- chcia?em ?eby jako? zabili kapitana no i da?em ?uki co nie mog? ju? strzela? z ?uku ? A ziemia na horyzoncie to da?em tak blisko bo dalej by nie by?o wida?. Narazie pracuje nad dalsz? cz??ci?

Ostatnia edycja:

Si? wci?gn??em, szkoda ?e taka kr?tka ;p
Czekam na ci?g dalszy i powodzenia ;)

jestem tera nad jeziorem i pisze z psp .jak wroce to dodam screnny. wroce jakos pod koniec weekendu.

Ostatnia edycja:

Fajna historyjka wci?gn??a mnie :)

Mapping te? nie naganny.

Po niebezpiecznej przygodzie z piratami, Natan i Weronika wraz z Hermanem, kt?rego uda?o si? uratowa? ze statku. By? on bardzo wdzi?czny za to i przysi?g? im wierno?? do ko?ca ?ycia. Za?oga wkr?tce przyby?a na nieznany ??d.

Natan podbieg? do sarny i uderzy? j? kilka razy . Sarna zgin??a, a za?oga ucieszona z pierwszego sukcesu wzi??a si? do jedzenia sarny. Po obfitym obiedzie Weronika zauwa?y?a ??d?.

Natan poszed? lecz jeszcze zatrzyma? si? na chwil? by powiedzie?

Herman wzi?? sikier? i wyr?ba? kilka drzew i krzew?w. Po czym obydwoje zabrali si? za tworzenie sza?asu. Weronika po ci??kiej robocie posz?a si? przespa?. Herman w tym czasie pra? swe ubrania w rzece i co? gada? do siebie.
Mija?y godziny a Natan ci?gle nie wraca?. Herman zacz?? si? niepokoi?. Wzi?? miecz i tarcze , i pobieg? obudzi? Weronik?. Gdy przyszed? do sza?asu zasta? dziewczyn? przy biurku.

Dziewczyna wzi??a prowiant z pobliskiego schowka, oraz za?o?y?a zbroj?.

I pobiegli niedaleko ,,obozowiska" szukaj?c zagubionego ch?opaka.

Stworzenie nie zauwa?y?o Weroniki i Hermana. Zbiera?o Jagody, i by? bezbronny. Elfy bowiem s? pokojowo nastawieni, oraz lubi? wyprawia? uczty. Ale ten elf by? inne, ni? te o kt?rych pisz? w ksi??kach.

I tak za?oga , bez kapitana (Natana) ruszy?a za elfem. Przebylo dalek? drog? m.in po g?rach

nad r?znymi rodzaju rzekami

oraz pod ziemi?

Ostatnia edycja:

<Nie zmie?ci?o si?>
A? wko?cu dotarli

Weronika i Herman podbiegli pod brzeg rzeki handlowej.

Herman pobieg? po jab?ka i banany , a Weronika wzie?a te kt?re mia?a przy sobie jako ich prowiant
Beczki znale?li porzucone w lesie

I pop?yn?li

A? dop?yn?li do fortu elf?w , tam Stra?nik sprawdzi skrzynie.

A tu taka moja stara praca wrzucam ;

Bardzo mi si? podoba, z ciekawo?ci? b?de ?ledzi? dalsze losy bohater?w.

Ja r?wnie? :) Ciekawa historia ;p Co do map... na dobrym poziomie chod? mo?na wykrzesa? z tego wi?cej.

Bardzo fajnie, pomysly itp , podoba mi sie bardzo opowiadanie i mapka
widac po mapach ze fajnie by sie gralo na takim otsie ;] 10/10 ocenka ;]

Historyjka fajna, ale pope?niasz pe?no b??d?w stylistycznych, przez co mi si? to czyta?o niezbyt mi?o ;D

Przyk?adowo:
Stworzenie nie zauwa?y?o Weroniki i Hermana, poniewa? zbiera?o Jagody, i by?o bezbronne. Elfy bowiem s? pokojowo nastawione, oraz lubi? wyprawia? uczty. Ale ten elf by? inny, ni? te o kt?rych pisz? w ksi??kach.
Tych kilka zda? w twoim wykonaniu jest nie do przeczytania :D

Ale kontynuuj to, bo nie?le si? zapowiada, tylko staraj si? czyta? to co piszesz ;D

Ostatnia edycja:

Tw?j mapping Ci si? polepszy?, co mnie bardzo ucieszy?o. Historyjka te? jest bardzo ciekawa, tylko niepotrzebnie pope?niasz tyle b??d?w, gdzie wtedy potem ta historyka traci sens. Po za tym wszystko jest na swoim miejscu.

Pozdrawiam.

?wietny pomys?;d Z wielka ch?ci? b?d? ?ledzi? dalsze przygody ;D
A mapa jest na wysokim poziomie;d Z niecierpliwo?ci? czekam na ci?g dalszy;D\
10/10 :D (Popracuj nad tekstem i b?dzie zajebi?cie:D)

Przepraszam was za to, ?e zostawi?em moj? galeri?. Wiecie jak to jest, wakacje , je?dzi si? na obozy , kolonie itp. Teraz b?de siedzia? troch? w domu a? do 27 lipca gdy? wtedy wyje?dzam na kolejn? koloni?. Dobra mia?em czas , nawet mia?em p?? zacz?tej i doko?czy?em 3 cz???! ?adnie sobie dowali?em z t? architektur? elfick? gdy? jej nie potrafi? ; D

Weronice i Hermanowi uda?o si? wp?yn?? potajemnie do fortecy elf?w.

Na pomo?cie sta?o dw?ch elf?w kt?rzy wy?awiali beczki z jedzeniem itp.

Jeden z nich nosi? te wszystkie towary do najbli?szych sklep?w, pod koniec miesi?ca zliczano ile wzieli beczek i p?acili dekatami.

By?a to dzielnica ma?o zamieszkiwana , ale znana z handlu. By? tu targ (kt?ry zostanie pokazany p??niej)

Wko?cu dotar? zm?czony noszeniem beczek do sklepu. W?a?ciciel sklepu by? akurat na zapleczu

I odni?s? beczki na zaplecze po czym obs?ugiwa? klient?w. A? po kilku godzinach...

Pan Gabriel by? w ?rednim wieku. By? on wysokim elfem, kt?ry bardzo lubi? jab?ka. Mia? szcz??cie, ?e jego dom by? niedaleko.

No i tak opowiedziala ca?? ich histori? od pocz?tku a? do teraz.

Rano.

I poszli w stron? siedziby kr?la Elf?w. Daleka droga to by?a bo miasto by?o ogromne.

zamiast wam mia?o by? was

I ruszyli w dalek? drog?!

Biegli Biegli a? wko?cu dotarli.

Herman zobaczywszy dziewczyne, odrazu si? zakocha?...

Jak nie b?dzie komenatarzy to nie b?dzie przyg?d!

Ostatnia edycja:

Mila odmiana poogladac czyjes prace w sposob historyjki :D, bardzo ciekawy pomysl i rownie ladne wykonanie! Gratuluje Ci!
Pozostaje czekac na dalsze losy bohaterow :d

Status
Zamknięty.
Back
Do góry